Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, na začátku září jsem prodělala revizi po zamlklém těhu a teď se znovu snažíme. Takže si dokážete představit jak se zkoumám a bádám. V posledních pár dnech jsem si všimla, že mám na boční straně čípku nějakou hrudku, malou a tvrdou. Nikdy jsem neměla problémy a nevím, jestli takové zbytnění může být v normálu, jen nějakou hormonální reakcí, nebo jestli mám okamžitě naklusat k doktorovi. Normálně bych běžela, ale nejsem si jista, jestli to tento měsíc nevyšlo, mám pár dnů před menses a nechci, aby to dr. popřípadě podělal nešetrným vyšetřením, protože teď se ještě nic nepozná. Máte některá zkušenost?
Ahoj, nevim jestli poradim, každý člověk je jiný a každopádně bych vyšetření u doktora nepodceňovala. Nic méně já mám taky na čípku takovou „bouličku“ a podle lékařky to je ektopium. Je to nezhoubný žlázkový výběžek, který v těhu nebrání.. Ale zda je to v pořádku řekne jen cytologie, nebo´t co je nornálně nezhoubné, neznamená, že tak musí zůstat. Ale neboj, mám to už cca 6let a cyto mám stále naprosto v pořádku. Hodně štěstí, ať se těhu podaří!
hojky holky, taky tam mám něco takovýho a doktorovi o tom rozhodně povím, až tam v lednu půjdu…ale různých „bradaviček“ má člověk po těle víc, tak se neplaš …
ahojky , tak já mám taky něco podobného.
Poprvé mi to doktorka řekla v 16-ti a bylo to malinké, před dvěma lety mi dr.řekla, že je to velké jako desetník a dělala mi nějaké odběry, ale výsledky byly v pořádku a těhu to prý nebrání.
Pak jsem změnila dr. a ptala sem se ho po prohlídce, jestli to ještě mám a on mi řekl, že nic neviděl
, tak nevím…
Ale moje mamka to taky měla a vypalovali jí to po porodu.
Ok, tak dík za uklidnění, stejně mi to nedá spát, takže pokud nejsem těhotná, půjdu hnedle po Vánocích a pokud jsem
tak to nechám na leden.
Wonca, taky jsem měla před lety vřídek na čípku a byl hmatný jako maličká boulička, nějakou dobu jsme to u gyn. jen sledovali, stěry byly vždy v pořádku. Pak jsem ale špinila mimo cyklus, tak mi udělal kryo a vše je v pořádku.
Těhu by to myslím vadit nemělo, ale určitě se to pro klid duše nechej zkontrolovat.
Jazzi