Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky všem . Moc rada pročitam Vaše članečky . Těm co to vyšlo to moc přeju . Je mi 30 let o mimčo se snažíme s přestávkami asi 6 let . Mam nepruchodne vejcovody a PCO . Takže proběhlo naše první IVF ,Et 3 vajiček , dvanactý den se dostavila MS . Co ktomu dodat , slybovala jsem si ze jestli to nevyjde budu to brat statečně ale........ tak proc to tak bolí?
ahoj,mě nevyšlo první iui,to hrozné zklamání se nedá popsat,takže vím,jak ti je,ale nevzdávám to
Neuspech tohoto typu boli strasne moc, zvlast kdyz clovek bojuje o miminko nekolik let a do 1.IVF dava obrovske nadeje, i kdyz vi, ze procenta uspesnosti jsou nemilosrdna a nekdo na te druhe neuspesne strane byt musi…Clovek je hodne stresovan i tim, ze vi, ze na 3pokusy pojistovna prispiva a pak co dal.. a pritom vi, ze jinou sanci nez IVF proste nema. Kdo tento stav nezazije, tak to nemuze poradne pochopit, jak je to vycerpavajici. Kazda zprava o dalsim tehotenstvi v okoli boli, reci typu kdy planujete dite clovek uplne nenavidi…Myslim, ze je to uplne normalni, po tech letech snazeni ta psychika dostane hodne zabrat. Mam to za sebou, nakonec dite mame po 4.IVF…Chce to proste vydrzet a bojovat, i kdyz uz ma clovek dojem, ze se nedocka…Drzim moc pesti!!
Musím na to reagovat - úplně s tebou souhlasím. Taky nám 1.IVF nevyšlo a následují 2 pokusy IUI taky ne. Nervy máme v kýblu a nadšení z dalších pokusů taky pokulhává - bojíme se strašně moc dalšího zklamání. My si teď dáváme pauzu na zklidnění psychiky a za několik měsíců zkusíme další IVF - taky až našetříme. Snad to vyjde. Opravdu jsi napsala přesně to, co cítím i já. Držím ti moc pěstičky.
Děkuji za milé odpovědi dnes uz je o maličko lépe ale stejne........
Nevzdavam se a budu určitě bojovat dál.To ale neznamena že nemam strach nebo to zklamani nebolí . Mame v zasobě 3 eskymačky tak se budu snažit. 15. jedeme na kontolu a domluvit se co dal . Všem vám opravdu držim palečky a těsím se až se dočtu že to vyšlo.
Já jdu po 1.neuspěšném IUI na kontrolu v lednu a nejspíš následuje IVF,já jsem vpořádku,u nás je problém u manžela,tak neztrácím naděje…I když si stále furt říkám,třeba se to IUI podařilo, i když jsem normálně odmenstruovala,test mi včera ukázal čárečku hrozně průhlednou,tak nevim,ale zase si myslím,že by byla už od té doby vidět pořádně…Petra
Ahojky. Jak se přibližuje čas kontroli v CAR(15.12) vrací se mi zpět i nálada a chuť jít se znovu poprat o vytoužené štěstí . Musím napsat , že jsem šťastná ,že mi život poslal do cesty přítele ,se kterým žiju 8 let a mam ho opravdu moc rada . Asi nikde není pořád sluníčko a občas to trochu zaskřípe , ale nikdy mu asi nebudu moct dost vratit všechnu podporu , a lásku kterou mě zahrnuje když cítí že jsem zoufalá . Je opravdu zlatíčko . Tak jsem si říkala když už jsem se sem přišla vypovídat z neštěstí tak je fér se i „pochlubit“ . Jitka
Ahoj Jitko a ostatní,
mé největší zklamání bylo právě asi po 1.IVF. Tehdy jsem si myslela, že to prostě vyjde. Jen vás chci trošku povzbudit, i když můj příběh zrovna není moc povzbuzující a vám bych přála, aby se vám povedlo hned to 2.IVF. Nám se povedlo až 4.IVF, mezitím jeden KET, po kterém jsem byla těhu, ale bohužel velice brzy skončilo. Teď vím, že to čekání a peníze za to stály. Nemůžeme se miminka dočkat a jsme strašně šťastní, snad to tentokrát dotáhneme až do konce a v květnu budeme mít zdravé miminko v náručí.
Přeji vám všem hodně štěstí a věřte, že i vy se dočkáte! Kati
Milá Kati.
Moc vám přeju vaše štěstíčko a neboj květen už je za rohem
Jestě před týdnem bych tomu nevěřila , ale opravdu i zklamaní odeznívá a chuť bojovat je zpátky. Vím že jsem vlastně na začátku ,ale určitě mi věříš že v tu chvilku , když jse začala krvácet jsem myslela že je KONEC. Hrozně moc bolí nechtěně prázdná náruč . Nejvíc mi pomahají pravě řádečky kde vidím ,jako u tebe ,že to vyšlo .Budu se prostě rvát.
Vám přeju aby bylo (a prostě BUDE) vše jen na 1*
Jitko,
díky za přání. Uvidíš, že bude tvá odhodlání pokračovat dál jen stupňovat.
Hodně štěstí, ať ti dopadne KET dobře.
Kati
ahojky.
Tak dnes jsme byli na kontrole v CAR. Domluvili jsme se , že koncem ledna zavolám a v únoru zkusíme KET. Takže zase čekat . Odjížděla jsem ale s poměrně dobrou náladou , že se bude něco dít dál . Po pravdě , nevím proč , ale moc jsem se bála. Teď už ani nevím čeho. Dr. mi dal prášky na zpravidelnění MS a doporučení do nemocnice na rehabko cvičit Mojžíšovou . Moc se těsím na všechno co mě čeká . Opravdu . Hlavně mě ubíjí nečinost a pocit ,že nic nemůžu ovlivnit. Takže změna a bude se makat .
Všem přeju pohodičku a hlavně ODVAHU . Jitka
Jitkaa - tobě přeji taky hodně štěstí, určitě ten příští rok začne dobře a bude pro tebe šťastný!
Jen tak dál, jak se říká s chutí do toho a půl je hotovo.
Ještě jednou - hodně štěstí! Kati
ahoj ,musím reagovat..mně se mé první ivf také nepovedlo,menzes přišel 11 den..první KEt také a ten druhý byl už lepší..povedlo se moje štestí vyprchalo takřka okamžitě..potrat byl dřív než sem došla na svů první ultrazvu..probrečela jsem 3 dny v nemocnici ,ale bojuji dál mám před sebou 2.ivf a stále doufám..mám za sebou už 6 nepovedených těhu..nevím kolikrát ještě budu schopná tohle absolvovat ,ale mateřské pudy stále nevyprchávají takže doufám že budu mít dost síly do budoucna..přeji vám všem v tom našem sanžení víc štestí než mám já..snažím se již 17 let..
ladikamila, to je mi moc líto, jsi ale velký bojovník a uvidíš, že tvá trpělivost bude nakonec odměněna krásným miminkem!! Napadlo mně jen, když jsi měla tolik potratů, jestli se ti třeba nevytváří protilátky proti embriím? Byla jsi na pořádném hormonálním profilu? A nic nezjistili? Já mám tyhle protilátky docela vysoké,ale prý se to dá lékama snížit na normální hodnoty.. Právě stimuluju na první IVF..
ahoj ,napsla jsem ti odpověd na dotaz a protože se tady zatím moc neorientuji tak nevím kde se mi stratila..snad
bude v osobních správách..