FOLIKULOMETRIE

118
28.11.06 20:01

FOLIKULOMETRIE

Ahojky,
zdravim vás všechny po docela dlouhé době. Hledala jsem zde toto téma a nemohla jsem nic najít. Po dvouletým neúspěchu se konečně můj doktor odhodlal s námi něco dělat. Přítel byl na spf a mě dělá folikulometrii. Jsem strašně napnutá jestli mi porostou folíky. 8O Akorát ani nevim jak mají být velký a tak. Máte prosím někdo zkušenosti? Budu ráda za každou pomoc. Děkuju Pavli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1230
28.11.06 21:43

Pavli, neviem aky dlhy mas cyklus, ale pri standartnej dlzke cyklu 28 dni je ovulacia medzi 12-15 dnom zhruba. Folikul za normalnych okolnosti rastie cca 2mm za den, v case ovulacie pred prasknutim ma okolo 2,5cm…po prasknuti sa uvolni vajicko a je schopne oplodnenia dalsich 12 hodin. Doporucujem ti k tej folikulometrii si zaroven merat bazalnu teplotu, ta je tiez velmi dolezita.
Napovie vela o priebehu cyklu, potvrdi ti ovulaciu a zistis, ci ti normalne prebieha cyklus-v druhej polovici po ovulacii je za normalnych okolnosti teplota vyssia.
 k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
29.11.06 08:56

Pavli, dr. ti jiste rekne, jak je folikul velky a kdy asi tak praskne. U me to probihalo tak, ze mi rekl, ze tehdy a tehdy se poradne snazte a pak jsem prisla na kontrolu po predpokladanem prasknuti folikulu, aby se juknul, jestli opravdu prasknul a dostala jsem na 14 dni progesteron. Podarilo se myslim druhy mesic s jeho nacasovanim styku. :wink: Mozna zjistis, ze ovulujes uplne jindy, nez sis myslela. Drzim pesti, at mas brzy //.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
12.12.06 22:22

Ahojky,
moc děkuju za vaše odpovědi. Strašně dlouho jsem se sem nedostala :( a mrzí mě to.

Docela jsem si těch ultrazvuků užila 8O chodila jsem ob den. Docela lítačka. cyklus mám 40 dní. Takže moje ovulace je ohodně později než normálně. Ale mam radost vyrostl mi folikul 2,4 cm a praskl tedy 22 den cyklu. Měla jsem strach, že mi nevyroste žádný, když mám cyklus tak dlouhý. Jak píšeš saraai doktor mi řekl kdy se máme nejvíc snažit. Ted jsem 28 den tak čekám a čekám. :roll: Děkuju za podporu. Pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí