Dala jsem čípky od 2let 8měsíčnímu miminku

Anonymní
31.8.26 21:53

Čípky od 2 let nevšimla sem si

Holky nemáte nějaká rady jak ted postupovat miminko 8m hmotnost 7,5kg dnes teploty podala sem první čípek v 16:00 nurofen ale moje hloupost ze sem vzala od 2 let 125mg :think: všimla sem si toho až po podání druhého čípku v 21:12 Panadol baby 125mg je možné předávkovat??? Spi v klidu nezvrací reaguje mam strach a dr nechci hystericky volat poradí nekdoooooo 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Vona77
31.8.26 21:57

Zkus si zavolat k lekari (pohotovost) nebo na toxikologickou linku.
Je v poradku?

• Citovat
  • Upravit
344
31.8.26 22:06

No, ja bych to zas naopak neresila, jen bych proplachovala ledviny nabizenim hodne tekutin, coz stejne pri horecce urcite delas.. a snazila bych se asi oddalit tu dalsi davku, co to pujde, jestli horecka nepoleze fakt vysoko :think: aby za 24 h nebyla vyssi celkova davka leku :nevim: nevim, jak vysokou teplotu srazis. Taky zabaly jsou nemila, ale fungujici metoda, kdyby byla krize. Jinak mimo tema, ale tohle mam rada, jestli znas https://www.pediatrie-revolucni.cz/…zeni-teploty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12352
31.8.26 22:08

Předávkování paracetamolem bych se bála. Podívej se do příbalového letáku o kolik více dostal. Pokud to není o mnoho více, tak bych neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31887
31.8.26 22:11

Nurofen by byl v pohode. bohuzel Paracetamolem predavkovat lze. Pro 5 kg dite uvadi maximalni davku 75 mg jednotliva davka a 300 mg/24 hodin. Takze urcite bych uz nepodavala zadny Paracetamol. Kolik ma horecku? Zavolala bych pro svuj klid na toxikologickou linku. Bude to pro 7.5 kg takove hranicni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
31.8.26 22:14

Pokud pocitam spravne, tak paracetamolu bylo dobre (dite 7,5 kg =112 mg), ale Ibuprofenu dvojnasobna davka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.26 06:56

Holky noc proběhla v pohodě jen ji lezou zoubky tak je hodně mrzutá a špatně se jí spí chci se optat kdyby měla teploty kdy mohu podat další dávku už mam docela strach :(

• Citovat
  • Upravit
2353
1.9.26 07:45

Horečku srážet nemusíš, pokud není moc vysoká nebo dítě nemá febrilní křeče. Já bych jí už po tom předávkování rozhodně několik týdnů nic nedávala, ať se orgány můžou vzpamatovat. Poraď se s doktorem nebo ta toxikologická linka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31887
1.9.26 08:33

Hele, pri teplote - ne horecce - v kazdem pripade netreba stridat paracetamol a ibuprofen. Kvuli zubum bez vysokych horecek, jen s teplotami, bych dala max Nurofen na noc. A poohledla se po dalsich moznostech, jak ulevit od bolesti pri rustu zubu (chladici kousatka, gel na dasne, jantarove koralky… ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31887
1.9.26 08:35

Ja stridala tyto dva leky jen u syna, ktery mival horecky pres 40, rekord 41.6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2375
1.9.26 10:56

Zavolej pediatrovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
1.9.26 13:30
@Anonymní píše: Více

Daná dávka je pro 7,5 kg dítě úplně v pohodě. Paracetamolem se náhodně předávkovat nedá, to se skutečně člověk musí hodně snažit. Ale pak už jde do tuhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21913
2.9.26 07:53
@Anonymní píše: Více

A co jsou u tebe teploty? To má kolem 39°, že jí dáváš léky takto rychle po sobě? Zavolala bych si na konzultaci k pediatrovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
5.9.26 20:33

Jak jsi nakonec resila a vyresila…? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.26 09:44

Můj chlap dal jednou omylem dospělácký čípek Paralenu miminku. Trochu jsem šílela, ale je to už víc jak třicet let, takže přístup k informacím minimální. Naštěstí se žádné jiné účinky kromě sražení teploty neprojevily, ale toto NIKDY nedělejte, jak čtu současné informace. (Kdybych to věděla tenkrát, asi by mi jeblo. :mrgreen: )

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA