Strupy a ekzém ve vlasech

Anonymní
29.8.26 09:10

Strupy a ekzém ve vlasech

Ahojky, jdu si pro radu.
Syn má silně rozškrábané stroupky na temeni hlavy ve vláskách, pak ještě nahoře. Furt nějaké malinké stroupky a když si je škrábe tak to má až do krve. Jak kdyby měl přesušenou kůzí nebo nevím. Šampony agresivní nepoužívám, jen vodou či olejíčkem.. ale čím mu to nastříkat nebo namazat? Nechce se mi mu zapatlávat vlasy nějakým krémem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37238
29.8.26 09:26

Jak je starý? Poslala bych fotku pediatrovi nebo šla na kozni. Pokud to je do krve tak bych na to sama nic nepaplala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
29.8.26 09:27

Mně na tohle pomáhá Nizoral šampon, ale nevím, kolik je synovi. Každopádně stačí párkrát umýt a léčí to až zázračně. I když je primárně na lupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.26 09:30

Synovi je 2.5 roku. Hodne rozskrabane to ma v mongoloidní skvrně

• Citovat
  • Upravit
37238
29.8.26 09:51

A olejíčkem bych mu to nemazala, ten může vysušovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
29.8.26 10:05

Co na to doktorka? Jestli jste ještě nebyly určitě běžte. Měli jsme v rodině podobný případ a příčina byla snad nějaká alergie? Alespoň tak si to pamatuju že jsem o tom někdy v rodině slyšela. Navíc přesušená kůže - to zní trochu jako atopák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
29.8.26 10:07
@JancaS84 píše: Více

Souhlas olejíček bych nedávala. Nedávno jsem se dozvěděla na kožním, že oleje jen po koupání, aby zamkly vodu v pokožce, případně emulgovat s vodou, ale samotné spíš vysuší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
29.8.26 12:02

Bude potřeba, aby dermatolog určil, co přesně to je. Protože stroupky může mít u víc než jednoho problému. A i to, co laikovi přijde jako atopák být atopák vůbec nemusí… Jinak ano, obecně se všechno mazání aplikuje na vlhkou pokožku. Já jsem třeba právě atopik a u mě to dělá obrovský rozdíl jestli se namažu na sucho, nebo na vlhko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
28.9.26 23:02

Taky mě zajímá- už máte nějakou info od lékařky nebo se to nějak vyvinulo? Já mám moc ráda přírodní značku Nobilis Tilia - mají právě různé šetrné a jemné mycí olejíčky a mléka, třeba by to bylo řešení. Kupuju online na Alpiku, mají rychlé dodání :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí