Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jak je starý? Poslala bych fotku pediatrovi nebo šla na kozni. Pokud to je do krve tak bych na to sama nic nepaplala.
Mně na tohle pomáhá Nizoral šampon, ale nevím, kolik je synovi. Každopádně stačí párkrát umýt a léčí to až zázračně. I když je primárně na lupy.
Synovi je 2.5 roku. Hodne rozskrabane to ma v mongoloidní skvrně
Co na to doktorka? Jestli jste ještě nebyly určitě běžte. Měli jsme v rodině podobný případ a příčina byla snad nějaká alergie? Alespoň tak si to pamatuju že jsem o tom někdy v rodině slyšela. Navíc přesušená kůže - to zní trochu jako atopák.
@JancaS84 píše: Více
Souhlas olejíček bych nedávala. Nedávno jsem se dozvěděla na kožním, že oleje jen po koupání, aby zamkly vodu v pokožce, případně emulgovat s vodou, ale samotné spíš vysuší.
Bude potřeba, aby dermatolog určil, co přesně to je. Protože stroupky může mít u víc než jednoho problému. A i to, co laikovi přijde jako atopák být atopák vůbec nemusí… Jinak ano, obecně se všechno mazání aplikuje na vlhkou pokožku. Já jsem třeba právě atopik a u mě to dělá obrovský rozdíl jestli se namažu na sucho, nebo na vlhko…
Taky mě zajímá- už máte nějakou info od lékařky nebo se to nějak vyvinulo? Já mám moc ráda přírodní značku Nobilis Tilia - mají právě různé šetrné a jemné mycí olejíčky a mléka, třeba by to bylo řešení. Kupuju online na Alpiku, mají rychlé dodání ![]()
Ahojky, jdu si pro radu.
Syn má silně rozškrábané stroupky na temeni hlavy ve vláskách, pak ještě nahoře. Furt nějaké malinké stroupky a když si je škrábe tak to má až do krve. Jak kdyby měl přesušenou kůzí nebo nevím. Šampony agresivní nepoužívám, jen vodou či olejíčkem.. ale čím mu to nastříkat nebo namazat? Nechce se mi mu zapatlávat vlasy nějakým krémem.