Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No, přinejhorším budete postupně vysazovat znovu. Ale možná jste se nejdřív měla domluvit s doktorem, než jste si dávku sama znovu zvýšila.
Ahoj já když jsem vykazovala tento lék, také postupně, bylo mě opravdu hrozně zle…motala se mě hlava, bylo mě slabo, byla jsem unavená
Opravdu jsem byla překvapená co se to děje, trvalo to asi tři týdny.
Přeji ať vše dobře odpadne
@Anonymní píše:
Ahoj já když jsem vykazovala tento lék, také postupně, bylo mě opravdu hrozně zle…motala se mě hlava, bylo mě slabo, byla jsem unavená
Opravdu jsem byla překvapená co se to děje, trvalo to asi tři týdny.
Přeji ať vše dobře odpadne
Mám zkušenost s Amytriptylinem, taky šílený měsíc jak chřipkové šťávy a motolice. Pak že jsou AD nenavykove že? ![]()
Ahoj, já jsem kdysi Cipralex vysadila ze dne na den, když jsem objevila vymoženost zvanou decinka vína.
A kupodivu jsem žádné vedlejší účinky neměla, a to jsem trpěla celý život hlubokými depresemi a několikrát jsem to všechno chtěla i skončit. Decinka vínka a přešlo to.
Tím hlavně nenabádám k pití (!), každopádně obecně vím, že dávku, pokud přestáváš, by sis neměla zvyšovat. Teď se ti bude těžko dostávat zase zpátky na půl pilulky, na tvém místě bych se zeptala obvodní, zřejmě budeš zase pomalu dávku snižovat, nebo ti napíše nějaké léky, po kterých nebudeš unavená a malátná. ![]()
Moc vám děkuji za odpověď
tak jsem udělala chybu když jsem si to sama takhle zvýšila? To by ty stavy zase ustaly? Samy? ![]()
Ja kdyz vysazovala po 3 letech tak sem snad dva mesice brala jen pulku(z celeho) a pak kdyz to bylo o. k. tak ob den pulku. A zadne vedlejsi priznaky jsem nemela. Urcite bych nevysazovala sama, protoze se tvuj stav muze jeste mnohem zhorsit protoze si nepripravila mozek aby zacal postupne sam makat. Urcite jdi za dr.
Zdravím. Chystám se vysadit cipralex po 1a1/2 roce užívání. Asi po 6 měsících jsem zaznamenal výrazné zlepšení depresivních stavů a sociální fóbie. Nežádoucí účinky byly přibývání na váze, zhoršení sex. vzrušivosti, odsouvání činností na neurčito.
Můžete se prosím podělit o zkušenosti jak jste prožívali stavy v průběhu snižování dávek a po vysazení? Pokud došlo ke zhoršení, dostalo se potom vše do normálu?
Moje spouštěče depresí (manželka závislá na alkoholu a problémy v práci) byly cipralexem odsunuty, ale obávám se že po vysazení mně brzy zase dostanou. Děkuji.
@Petr 1999 píše:
Zdravím. Chystám se vysadit cipralex po 1a1/2 roce užívání. Asi po 6 měsících jsem zaznamenal výrazné zlepšení depresivních stavů a sociální fóbie. Nežádoucí účinky byly přibývání na váze, zhoršení sex. vzrušivosti, odsouvání činností na neurčito.
Můžete se prosím podělit o zkušenosti jak jste prožívali stavy v průběhu snižování dávek a po vysazení? Pokud došlo ke zhoršení, dostalo se potom vše do normálu?
Moje spouštěče depresí (manželka závislá na alkoholu a problémy v práci) byly cipralexem odsunuty, ale obávám se že po vysazení mně brzy zase dostanou. Děkuji.
Hm, tak já to užíval asi 4 roky a pomalu vysazuju. Počítej se stavy uzkosti a neklidu, plačtivost nevyjímaje.,pokud máš doma nějaké problémy nech to po jejich vyřešení. Manželka na protialkoholní. Není to zkrátka sranda. Bral jsem 2× 10mg, teď jsem na 1× 10. Chce to spíš i psychoterapii.
Me se po 14 dnech vratila hned porucha. Pak jsem byla na udrzovaci davce 5 mg. Drzim palce aby to vyslo
Doporučuji zkonzultovat s lékařem, ale sama bych nic nevysazovala
Mně se do 14ti dní vrátila panická porucha v plné parádě, ale já už jsem nic brát nechtěla, takže jsem to prostě zvládla sama.