Důvody císařského řezu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1888
6.8.10 20:41

Já měla od poloviny těhu vysoký tlak brala jsem prášky :poblion: ty mi samozřejmě nepomohli :zed: Dva dny před termínem si mě nechali kvůli tomu v nemocnici vysoký tlak a oteklá jak bačkora :poblion: 4dny mi dávali prášky na vyvolání porodu nic se nedělo jen kontrakce.Po 4dnu mi prakla voda odteklo jen málo,protože druhý den jsem šla na ultrazvuk a tam jí byl pořád dostatek :lol: Rozhodli se že pujdu další den ráno rodit,že mi tu vodu protrhnou.V šest protrhli,otevřená jsem byla asi v jednu.Párkrát jsem zatlačila a už jsem neměla sílu.Vzali mě pak na akutního císaře :cert: Do dnes mě to mrzí,že jsem přišla o zážitek jak jsme poprvé mohli být všichni tři spolu.Doufám,že ted už budu rodit normálně :lol: Tlak jsem měla vysoký ještě dva měsíce po porodu a prášky brala nadále.Vše se potom upravilo a ted mám normál.Jen tím chci říct,že si nemyslím,že to je důvod k císaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
9.8.10 12:37

Nojo se mnou byly v porodnici 3 maminy s vysokým tlakem a šly všechny sekcí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1888
9.8.10 22:07

Si myslím,že záleží hodně na doktorech :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.8.10 22:01

Chtěla bych se zeptat, jestli někdo z vás využil při císaři epidurální analgezii? Čekám dvojčátka a tak je pravděpodobné, že budu rodit císařem. Ráda bych v takovém případě chtěla zažít, jak mi miminka přikládají k prsu. Chtěla bych je mít nějakou chvíli u sebe, je-li to vůbec možné. Mám obavy, že se po císaři špatně rozbíhá laktace. Také bych byla ráda, kdyby byl při porodu přítomen manžel, ale to asi není u císaře běžné. Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
12.8.10 22:19

já jsem měla při císaři celkovou narkozu,ale malou mi už hodinu po operaci přikládali k prsu s laktací nebyl problém,manžel se může dívat přes dveře takovým okýnkem,ale nevím,co jsem slyšela,tak při císaři není nějak o co stát :mrgreen: .Měla jsem císaře neplánovaně a akutního,takže malá byla během 15 minut na světě a manžel přijel už když jí omývali,tak taky nic neviděl :nevim: ,ale aspoň si s ní tu hodinku potom pobyl sám :hug: ,když já jsem chrupala :wink:

• Citovat
  • Upravit
243
12.8.10 22:41

myslím, že hodně záleží na porodnici. já rodila v ostravě - vítkovicích -byla uspaná jen od pupku dolů, přítel byl přímo na sále.. boxy byly plné, takže mě pak vyvezli s postelí na chodbu, tam nám na chvíli (20 min??) přinesli zabaleného malého, takže jsme se s ním trochu poňuchňali, udělali nějaké fotky, semtam se přišla podívat učeňka a akorát když mi ho pak brali, tak se sestra ptala, jestli jsem zkoušela přikládat (psala to do nějakého papíru) - musím říct, že mě to ani nenapadlo, byla jsem z té operace ještě „trochu mimo“ (až pak mě vlastně napadlo, že to mohlo napadnout nějakou sestru/učeňku a mohli jsme to zkusit).
No ale musím říct, že jsme se pak naštěstí rozkojila normálně a i s miminkem mám krásný vztah (nemám nějakou depku jakože jsem ho neporodila normálně). Rozkojily jsme se myslím v pohodě všechny 4 maminy, co v ten den rodily císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
13.8.10 15:56

Měla jsem císaře s epidurálem, přímo na sále ale synka nepřikládali, čekají, až z tebe vyprchá chemie- nejdříve ho nesli na ošetření a v ošetřovně čekal manžel a malého měl asi 20 minut v náručí- prvně mi ho přinesli na přiložení asi za 4 hodiny. My jsme sice problémy s laktací měli, ale ze strany syna, neuvěřitelně špatně sál- mě se laktace spustila pěkně a naplno, jen asi o necelý den později než maminám po přirozeném porodu. Znám spoustu ženských, kt. bez problému kojily a kojí po císaři, takže v samotné operaci problém nebude, neboj :wink:
Jinak epidurál je príma, oproti celkové narkoze ti po něm není špatně, pocity při samotné operaci nejsou nijak strašidelné, prostě pocit, jako když by se ti někdo hrabal ve střevech- takové velice, velice zvláštní, ale žádné drama, nebo bolest- to už vůbec ne. Ještě asi 12 hodin mi katetrem do páteře pouštěli nějaká analgetika, takže bolesti jsem neměla- spíš až když už jsem musela vstát a začít se starat a o sebě a o mládě. Ale byla jsem z něho v takové euforii, že si ani nějaké bolení nepamatuju :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.8.10 20:42

netušila jsem, že při epidurálu u císaře nejsou žádné bolesti. Tak to je velká úleva. A za jak dlouho se tak po operaci člověk rozkojí? Do té doby dávají miminku asi umělé mlíčko. A po jakou dobu se zůstává v porodnici po císaři, pokud je vše o.k.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
15.8.10 15:15
jejda píše:
netušila jsem, že při epidurálu u císaře nejsou žádné bolesti. Tak to je velká úleva. A za jak dlouho se tak po operaci člověk rozkojí? Do té doby dávají miminku asi umělé mlíčko. A po jakou dobu se zůstává v porodnici po císaři, pokud je vše o.k.?

Mléko se začne tvořit většinou třetí nebo čtvrtý den,je to individuální, záleží na tom jak často mimi přikládáš, já jsem nejmladší kojila už od druhého dne, ale to mě překvapilo samotnou. V porodnici se většinou zůstává 5 dní. pokud je vše hodně dobré můžou pustit i čtvrtý den, ale většinou to bývá pátý,ale musí být mamina i mimi v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
16.8.10 17:43

Myslím, že pokud začneš trochu kojit řekněme ten 3. nebo 4.den, tak miminku nic nedávají- oni jsou na to stavění, že jsou o hladu- i po přirozeném porodu toho moc nedostanou- možná pár kapek mleziva, ale to můžeš mít taky. Myslím, že obecně se nedá říct, že by se po císaři hůř kojilo, ale působí tam stres i pooperační bolesti, kt. můžou laktaci brzdit nebo zhoršovat.
A při epidurálu fakt samotná operace nijak nebolí, ani potom- jediné bolesti si opravdu pamatuju, až když jsem se musela rozchodit- jizba táhne, nejde pořádně vstát z postele- ale nic hrozného :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
17.8.10 22:37

Já jsem zase slyšela hororové scénáře o císařích :nevim: čeká mě to poprvé,tak poreferuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
17.8.10 22:47

Záleží hodně na koho narazíš.Já měla hned 3 doporučení na císaře a nakonec jsem rodila normálně i když málem malej umřel a já taky :think:
Velké dítě
malá pánev
po urazu pánve(měla jsem jako dítě prasklou pánev)
Doporučení mého dr nestačilo.Na sále se řeklo to pujde :lol: .Haha 12 hodin jsem tam ležela(teda rodila jsem i ve stoje) a víc než že bych rodila se dalo říct že jsem umírala a nebo doufala že dr co po mě skáčou mi nerozdrtí i žebra :lol:.Dostalo se to do fáze že malej nešel ven a ani císař už nešel.Kleště,oživování,poporodní nádor,pokles levého koutku,abnormální křeč dítěte..
Po porodu primář konstatoval že rodit přirozeně mi už nedoporučuje ,jako by to byla nějaká novinka :mrgreen: .Malej i já jsme zdravý :mrgreen: a příště si to dám stejně raději přirozeně proto že mám tušáka že porodim už v klidu(stejně to měla i má maminka)
Přeju hodně štěstí at narazíš na dobré lékaře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
27.8.10 15:18
j.a.n.i1 píše:
Sakra, já tady vymýšlím, jak přesvědčit dítko, aby se otočilo, abych se mu vyhla… hned bych měnila ;-)
Jinak vysoký tlak může být indikace k císaři, ale mám pocit, že fakt v případě, kdy je hodně vysoký a nezabírají prášky.

Nápodobně… Už je to přes tři týdny co jsi sem psala, jak jsi nakonec dopadla ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí