Plodová voda vs. zátka

10
2.8.10 18:43

Plodová voda vs zátka

Ahoj, holky. Tak jsem ráno pelášila do porodky, protože jsem si myslela, že mi odtekla voda. Mám tři dny po termínu, tak mi to ani nepřišlo divné. Na hlenovou zátku to nevypadalo - uplně průhledná tekutina to byla a jela jsem, až kdy jsem si byla jistá, že opravdu nečůrám :). Jenže to plodovka nebyla, takže návrat domu s tim, že až zase pojmu podezření, tak mám přijet. Jenže to bych tam mohla zůstat. Průbežně ze mě pořád ta průhledná tekutina teče. Takže, co teď, poraďte. Sháněla jsem se po těch vložkách al-sence, nebo něčem, ale v celý praze to nemaj. Já bych nepanikařila, ale kamarádka rodila před 14 dny a jak chodila po odtoku zátky s vložkou, tak si tý vody nevšimla a že je fuč jí řekli až na sále, když jí to chtěli vodu píchnout. Tak nevim, přece tam nebudu jezdit několikrát denně. Navíc to mám přes celé město. Ale bojim se infekce. Máte některá podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5463
2.8.10 18:48

Já bych to tak nehrotila.Odtok plodovky poznáš teče z tebe docela dost velké množství vody která se nedá zastavit.Mě začla odtékat plodovka ve 2 ráno a rodila jsem nakonec po vyvolání po 38 hodinách.A tý plodovky bylo opravdu hodně protekla mi intimka a bylo mokré i celé pyžamo za chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
2.8.10 19:13

Ahojky, já bych tam jela asi znovu pokud teče tekutina pořád, je-li taková mírně vazká (není to hlen) a trochu klouže mezi prsty, pač to určo není moč, ta neklouže. jinak rozhodně nemusí jít a velké množství - u mých 2 porodů mi praskla voda byl to jen malý čůrek, který ani vložku nepromočil (vytekla až po miminu). Nebyla jsem si taky jistá, ale radši jsem jela do porodnice (poprvé na vložce byla a teď podruhé vložka nezezelenala skoro vůbec, ale měla jsem už nález na čípku tak si mě tam nechali, poprvé kontrakce nastoupili až po 12 hodinách a podruhé mi doporučili vyvolání hned ať to mám brzo za sebou (a to jsem taky měla). Každopádně 12 hodin po odtoku vody ( i malého množství) se dávají nitrožilně ATB protože hrozí infekce. Asi bych udělala ze sebe trubku a jela znovu pro jistotu. Přeji ať to dobře dopadne a hladký porod.. L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
2.8.10 19:29

Ahojky mě se to při prvním porodu stalo taky.Byla jsem ve špitále rodila v krči a oni jestli jsem se nepočůrala snad nejsem blbá a poznám jestli čůrám.Bylo to večer a odteklp jen trochu druhý den mě vzali na ultrazvuk a zjistili,že voda ubyla tak druhý den jsem šla hned ráno rodit a vodu mi museli protrhnout,aby vyteklá celá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
2.8.10 19:42

No já když sem si myslela, že mi unikla plodovka, sestra na to nalila nějaký roztok a hned řekla. Jinak jsem si ted zjišťovala ty vložky al-sence a zjistila, že sou vlastně naprd s prominutím.
Protože jestli se ten proužek zbarví, je to bud plodova voda, nebo moč, nebo infekce..nebo, nebo..nebo..takže podle mne vyhozené peníze :nevim:

Tdit, jo a byla to asi zátka a vytekl na 4×. Bílá, poměrně dost tekutá.

Příspěvek upraven 02.08.10 v 19:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
2.8.10 19:43

No, tak já bych tam asi jela znovu… možná zbytečně, ale neriskovala bych.

Plodovka obvykle odtéká tak, že to poznáš, prostě z Tebe neovladatelně teče tak, že jsi mokrá… ale nemusí to tak být.

Samozřejmě je varianta, že se prostě počuráváš… i to se stává, jedné mé kamarádce dva dny před porodem „odešlo“ pánevní dno tak, že chodila s dětskou plenkou, protože prostě neudržela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
2.8.10 20:03
zimovka píše:
Každopádně 12 hodin po odtoku vody ( i malého množství) se dávají nitrožilně ATB protože hrozí infekce.

takže infekce opravdu hrozí, i když vody jen ubude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.8.10 20:11

Tam asi nejde o to, že vody ubylo, ale protože „odněkud“ téct musí, tak je narušený ten plodový obal a infekce má volnou cestu.
Mi rupla voda v porodnici, trošku to luplo, ale neteklo, jen malinko. Na první vložce test negativní, prý jsem si učůrla (jo jasně, to fakt od čůrání nebylo)… Za hodinku další vložka, test neprůkazný, ani jo, ani ne. Za další chvíli pak další vložka - a ejhle, test na plodovku pozitivní!
Takže bych klidně zajela ještě jednou a uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
2.8.10 20:14

Já odtok plodovky poznala bezpečně,nedalo se to zastavit,vložka hned mokrá.A do 12 hod. jsem porodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
2.8.10 20:15

No díky tomu že praskne plodová blána, která drží mimino i vodu uvnitř, tak dojde již ke kontatku s okolním prostědím vagíny, čípku atd, tudíž již není plod chráněn - ale samozřejmě to neznamená že musí něco chytnout, dávají se ATB preventivně a těch 12 hodin je linie, kdy se většina mikroorganismů začíná intenzivně množit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
2.8.10 20:34

Já být tebou, tak jedu do porodky a zkusím je poprosit, jestli by si mně tam nenechali. Jistota je jistota a pokud to máš přes celé město…
Hlavně, ať jste s mimískem v pořádku - přeju hoooooooodně štěstí!!! :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9797
2.8.10 20:52

Já osobně bych jela znovu..já si poprvé myslela, že mi taky odtekla plodová voda, protože jsem se probudila a cítila takové jakoby „lupnutí“ dole a tekla ze mě voda, šla jsem na záchod a tekla pořád voda. Pak jsem si dala vložku a čekala, co se bude dít, nakonec jsme jeli do porodnice a tam mi řekli, že to byla jenom zátka, ale nechali si mě tam a zkusili to vyvolat a malá se hned chytla..
Plodová voda může vytékat i po troškách na etapy, ale já osobně bych ze sebe klidně udělala blbce..držím pěstičky!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
2.8.10 21:14

Ahojky.
Tak já jsem odtok plodové vody nepoznala :oops:
Bylo strašně malé množství asi na 1 vložku a spíš takovej hlen, myslela jsem že je to zátka.
Takže bych si tam asi zajela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
2.8.10 22:03

Odtok jsem poznala. Vstala jsem z postele a najednou bylo mokro. Musela prasknout už během spánku, pak už moc netekla, vložku určitě nepromočila, hlavička se napasovala a už tolik netekla, vlastně vůbec… Ale přesto to na vložce poznali :wink:

Pokud budeš mít pochybnosti, nebo se přidají kontrakce, tak vyraž. Já porodila do 2 hod od první kontrakce, nesmělé… (rupla voda, bolesti nikde, začaly asi po hodince a něco, za chvilku byla malá venku… ono to pak může, ale nemusí, frčet)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
3.8.10 10:23

Tak si holky myslím, že anča17 už nám vyrazila a brzy se ozve i s mimískem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí