Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jsem v 37tt a mimi je pořád hlavou nahoru anebo leží šikmo. Je šance, že se ještě otočí? Nechodím do porodnice, moje doktorka má monitor, takže chodím jen k ní. V 34tt mi říkala, že to, jak bude natočený se pozná až u porodu (nechci mít porodní bolesti a pak jít stejně na císaře), dneska, že se dá porodit i koncem pánevním. Toho se bojím, bojím se teda i epidurálu a císaře. Můžu sama jít do porodnice a objednat se na císaře?
Děkuju
luckie sama se na císaře obednat nemůžeš, ale většina porodnic preferuje u prvorodiček u KP císaře. Takže pokud si vybereš takovouto porodnici, objednají tě cca max. 14 dní před termínem porodu. Ono když začneš rodit, už může být na císaře i pozdě, pokud již dítě sestoupí do porodních cest. Záleží i na velikosti miminka a tvé pánve a tak dále.
Byla jsem v podobné situaci, rodila jsem císařem, a když malého vyndavali, řekli mi, že by se neotočil ani náhodou, byl nějak zaklíněný nožičkami. Tak držím palce ať jste oba v pořádku.
Bude to druhé dítě, ale i tak se mi KP nechce rodit. A to si také myslím, že když se rozběhne porod, tak už může být na císaře pozdě, proto se mi nelíbí reakce té mé gyn., že je na to čas až nastane porod.
Ahojky
koukám že jsi ve stejné situaci jako já.Taky mám malého zatim KP a mám šilenej strach s císaře.Bude to muj druhej porod a ten první sem měla bez problému.Malej mě tlačí hlavičkou pod žebry a nožky má dole.Je tam prostě šikmo
a néé se otočit.Mám stoho takovej strach že na to myslim den co den.Tak nezoufej nejsi v tom sama ![]()
Jsi až měsíc po mě, ještě se může otočit. Držím palce. A přemýšlíš o porodu nebo o císaři? Já jsem už trochu hledala na netu a jak jsem už psala, bojím se obou možností.
no abych ti řekla pravdu bojim se i rodit KP.Prý jsou u toho velká rizika a kor u chlapečku.tak vubec nevim jak to bude.Taky mám strach z obojí.Nikdy sem na žádnym zákroku nebyla a ted bych měla podstoupit císaře.No uvidíme jestli se malej umoudří
a otočí se a nebo ne.ale ven to musi vid?
Na netu sem toho tolik o tom přečetla ža mám v hlavě guláš
a od známejch taky.
Já jdu ve čtvrtek na kontrolní utz, jestli se Prcek otočil, mám dojem, že ne, protože pohyby cítím pořád stejně,tak uvidímeee
Hlavně,když bude jinak všechno OK ![]()