Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky maminky, včera v 22:30 odešla zátka- aspoň si to myslím. Čirý výtok s trošku narůžovělým nádechem. Od té doby mám po půl hodině bolesti v podbříšku. Nejdřív lehké, ale zhruba od 2:00 ráno fakt jako mazes. Trvají tak 15-20 vteřin, ale dávají mi zabrat. Pak, kolem 4:00 to ustalo, ale začlo to znovu tak v 5:30 a opět po 20 nebo 30 minutách. Termín mám 12.8, ale podle doktora jsem o týden až 2 napřed, tak by mi to mělo odpovídat. Co myslíte, mám začít něco podnikat, popřípadě co tak zabírá. Jsem prvorodička a nechci něco zanedbat a chci si taky ulevit. Na poslíčky mi to už nepřijde. Pohyby cítím sem tam jako vždy po ránu malá řádila
Já si ulevovala polohou „na čtyřech“ a dýcháním. Ve vaně jsem taky byla neustále.
jdu zkusit tu sprchu
jestli se to rozjede budu jedině ráda, protože ač po 20 minutách, tak bolesti jsou to ukrutné a když malá přidá nějaký ten kopanec, tak teda jako mám oči jako tenisáky
Určitě si sprchu užívej co nejčastěji. Jestli máš bolesti pravidelně po dvaceti minutách, tak bys mohla být v první fázi.
ŠŤastná to žena, mně od odejití zátky začly silné křížové bolesti, co trvaly odpátku do neděle. Rodila jsem z neděle na pondělí.
Tak pomáhá sprška nebo se nalož do vany a zkus různé polohy co by ti mohly pomoci. Mě dělalo celkem dobře být chvíli opřená o postel na čtyřech. Nožky na zemi a ruce na posteli. Až budou častější kontrakce tak neváhej a vyraz do porodky. Někdo má porod rychlí a někdo delší. Držím pěstičky a hodně štěstí. Nezapomeń kontrakce prodýchávat- uleví se ti.
sprchu jsem si užila a dala jsem si co nejteplejší jsem snesla až mám růžové bříško
když sem ho masírovala, tak je tvrdší. hned jak jsem vylezla z vany tak přišla bolest a zase nic tak jsem se natahla a odpocivám…zkusím počkat 20minut co se bude dít a vlezu tam zase ![]()
jééé rodit od pátka to musel být teror já měla teď pár dní bolesti zad, ale to je tak jediný, co mě díky bohu trápilo…lehké otoky byli z horka tak teď je to ideál
Tak u mě pomohla moooc tepla voda a pořád chodit,když jsem si lehla,bylo to ukrutně horší.Přeju AŤ TI TO CO NEJLÍP DOPADNE A AŤ TO MÁŠ BRZO ZA SEBOU:-)DRŽÍM PĚSTI
tak mě po těch 20minutách přišly bolesti ale o dost jemnější takový opravdu jako před menstruací tak nevím
natáhla jsem se a zatím je to dobré…bojím se že kdybych chodila a tak a přišlo to tak abych vydržela protože po probdělé noci nejsem extra svěží ale spát nejde
kvůli bolesti i kvůli takovýmu tomu vzrušení z očekávání co vlastně bude ![]()
Jejda,a nemáš po ruce,přítele?manžela?tak to jo,to bych sama taky nepochodovala:-)já byla zaháklá v něm a je pravda,že nebýt jeho,tak určo se natáhnu někde na zem,bo jsem taky 30hoď.před porodem nespala…tak vím,jak Ti musí být hrozně,vydrž,potom všem,bude líp:-)
V porodnici jsem byla 2× a vždy mně poslali domů, že ještě nic neprobíhá a jelikož jsem měla špitál 10 minut autem, tak nemělo smysl, aby si mně tam nechávali. V neděli jsme na radu paní dr. provedli rychlý sex a rozjel se porod
Do porodnice jsem přijela ve 22:30 otevřená na 4cm. Terka se narodila v 1.57. Takže ta finální fáze byla docela rychlá ![]()
Děkuju snad to půjde bolesti se zmírnili ale pořád jsou jen ne tak ukrutný…hodím si sprchu a nějakou malou snídani
přítel byl celý pobledlý ale stejně jsem ho poslala do práce s tím že se mu ozvu hned jak bude třeba. pracuje pět minut chůzí od bytu tak tu bude v cuku letu kdyby byla potřeba ![]()
Tak já si takhle užívala už 3 týdny pře druhým porodem.doktorka už se pak na mě nemohla dívat,jak jsem z toho unavená a hotová,že mi týden před porodem udělala hamiltona.Ráno.A večer jsme jeli.
Mně pomáhalo chození nebo leh na boku.Vanu jsem nesnesla,z té se mi dělalalo strašně zle.
U tebe to vzpadá podobně.Hlavně dýchat a vydržet.
Držím pěsti,ať máš porod rychlý a máš to brzy za sebou.A samozřejmě krásné zdravé mimčo v náručí.
![]()
Podle toho jak srovnáváš bolest kopance od malé s touhle bolestí bych si tipnula, že tohle porod ještě nebude. Ten bolí mnooooohem víc než kopance
I když kdo ví, možná nějaké ty první kontrakce… ![]()
děkuju moc
snad je to ono
já jsem taky na boku a dycky jen napnu nohy když přijd ebolest a dýchám a je to mnohem lepší
jen ta časová prodleva je zhruba pořád kolem tý půl hoďky či 20-15 minut…jednou se mi stalo že přišla za sebou už po 8minutách ale pak zase 20minut…dělá si to co chce
tak to bude ještě asi hooodně dlooouhý ![]()
nooo já doufám, že už to ono je
ty bolesti byli ukrutný a když si pak malá ještě pokopala tak žádná slast
ale ty kopance boleli určitě míň…spíš mě děsí to že rodíte i několik dní já bych to nejradši už měla za sebou ![]()