Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky trošku se vetřu,sice jsem nerodila tak brzo ale předčasný porod (mimo jiné) mi hodně dlouho hrozil,nakonec jsem rodila v 38tt vyvolávaně.Takže neboj můžeš v klidu mimčo donosit.Taky jsme se trápila,ptala,četla,vyzvídala a akorát jsem se stresovala ![]()
Přeji ať ti to hlavně dobře dopadne a miminko je v pořádku a krásně prospívá.
Ahoj Rozmary,
jé, tak se drž, to Ti moooc držím palce a mimískovi, ať ještě aspoň chvilku vydrží pěkně v teple v bříšku. Já kolem sebe takovou těhulku nemám, ale myslím minulý týden byla tady na emiminu maminka, která porodila - myslím 28t.t. (zkus to najít, není to staré) a dala na web taky spoustu foteček a všechno podrobně popsala a napsalo jí k tomu taky spoustu maminek názory a zkušenosti. Podle všeho už to teď mimísek všechno zvládne, neboj, jen je to kdyžtak delší období, než si ho doneseš, taková miminka se musí v porodnici ještě pořádně dopiplat a „dopéct“, ale zvládnou to a budou to pak kluci, jako buci, nebooooj
. Tak se drž a opatrujte se!!!!!Helča
Ahoj Rozmary, mě hrozil předčasný porod ve 24 týdnu, od běžné kontroly u mého gynekologa mě odvezla rovnou do nemocnice sanitka na gynekologickoporodnické oddělení, tam jsem ležela cca dva měsíce, mohla jsem si dojít max. na záchod a osprchovat se, z pokoje jsem nesměla vycházet, jen ležet na lůžku, pak mi ve 29 týdnu udělali steh, pustili mě domů, doma jsem poctivě měsíc ještě ležela, steh mi vyndali ve 36 týdnu a porodila jsem 40+1. Takže nezoufej, buď vklidu, odpočívej a držím palce, ať vše dobře dopadne.
neboj mě doktor taky strašil, to oní musí aby na sebe těhule dávaly pozor a fakt ležely
Určitě vše dobře dopadne.
Kamarádka má dvojčata nevím přesně,ale asi 32týden.Dnes jsou holkám skoro dva roky jsou zdravý a řádí jak čerti.
já doporučuju nic nepodceňovat a odpočívat. Taky mi hrozily od 30. týdne a rodila jsem 36+4 což už bylo relativně v pohodě. Pokud chceš vědět víc o předčasně narozených tak si najdi tady na emiminu diskusi - nedonošené miminko.
Přeju ať vydržíte 2v1 co nejdéle ![]()
rozmary já myslím, že to je i o doktorovi, nějací „plaší“ víc, nějací míň.Já jsem 31.tt a mám všechny příznaky , že bych mohla rodit předčasně, respektive jsem v takovém stavu, kdy jiné maminy, co jsem tu tak četla v diskuzích, leželi už ve špitále..Doktorka mi nasadila 3 a více dávky Magneska denně, řekla ať odpočívám, ale víc neplašila…Nebuj, ono to kolikrát vypadá horší než to je, já teda aspon doufám. ![]()
Ahoj sory ze sa vam tu vtieram a rovno zo slovenska
ja som rodila v 26tt.maly sa narodil 700g 33cm mame toho uz dost za sebou ale zatial je ok sce sme trosku pozadu co sa tika motoriky ale do 3 rokov by sme to mali dobehnut.Drzim vsetkym mamickam palce aby vydrzali co najdlhsie 2v1 ![]()
Ahoj byla jsem na tom podobně, já porodila 34+3. Malá neměla dovivinuté plíce a celkově nezralá, takže chvíli inkubátor a ventilátor, ale vše jsme zvládli. Vím, že to není tak brzy jako u tebe, ale většinou to ty mimča zvládnou,jsou to bojovníci. Jen si chvíli pobudete v nemocnici, a přeji pevné nervy. Hodně štěstíčka a´t je vše o.k.
Ahoj,mám dvojčata (kluky)narozené 29tt+4 a vše dopadlo dobře.Dnes je jim rok a půl(16m)a jsou to pěkní raráškové.Neboj všechno bude dobré,opravdu jsou to bojovníci,ty naši prckové. ![]()
Ahoj Rozmary,
neboj se, hlavně se nenervuj zbytečně, důležitý je klid. (to se mi to mluví, viď
)
Rodila jsem přesně na den, jako jsi teď ty - tzn. 29+4tt ![]()
Byla jsem z toho vyplašená, vystrašená, ale doktoři malýho vypiplali v inkubátoru a teď mu jsou dva a každý doktor mu hádá nejmíň tři. Je obrovskej, silnej, jen trochu vývojově opožděnej v hrubý motorice - chodí teprve 4 měsíce. Ale to nevadí, já s nikým nesoutěžím ![]()
Uvidíš, že to dobře dopadne, držím palce. ![]()
Ahoj,díky moc za reakce,podstatný je že ty drobečkové už jsou schopný přežít
Doufám že zůstanem co nejdýl 2 v 1 a dám info
Už na mimčo čeká malá sestřička
Ahoj,já rodila ve 32tt+5. Odtekla mi plodovka. Byl to docela stres protože jsem se o mimi strašně bála. Ale nakonec jsem vytlačila docela macka 2250g. Doktoři říkali že kdybych Honzíčka donosila tak by byl 5kilovej. pořádně si tam to mimčo v bříšku ještě nech ať jste pěkný.
Ahoj
já rodila první dítě ve 29tt,vážil 1850g,takže macek a všechno OK,bez problémů.Sám dýchal,všechno vyvinuté jak mělo a po 6 týdnech jsme valili domů.Ted mu je 16 a je to puberťák jak má být.
Dneska je tolik lékařských možností,takže držím palce at vydržíte co nejdéla 2v1
![]()
Čau maminy,jsem ve 29+4,mám klid na lůžku doktor mě straší předčasným porodem
najde se mamča,která porodila kolem 30 týdne?Jak to všechno dopadlo,co miminko bylo v pořádku?Díky za reakce ta myšlenka mě celkem děsí