Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já rodila chlapečka ve 24 týdnu těhotenství
Když se narodil vážil 1060g měřil 38 cm
Měla jsem překotný porod musela jsem co nejdříve na císařák.
Co jsem se probudila po zákroku na pokoji kde byli ještě dvě maminky které u sebe měli svoje dětátka hledala
jsem to svoje vyváděla jsem nic sem nevěděla. Přišel za mnou z dětského že ho převezli vrtulníkem do Ústí že je v kritickém stavu dostala jsem šok ani jsem se nezeptala na pohlaví jen sem byla v šoku.
Pořád jsem brečela když jsem byla s druhýma maminkami na pokoji bylo mi to moc líto…Po 5 dnech sem konečně spatřila moje miminko.
Ten první pohled na něj je nepopsatelný nevěřila jsem že…
Bylo to malinký, chlupatý vyčerpaný ta beznaděj,
v inkubátoru intubovanej všechno to tam pípalo měla jsem hrozný strach co příde.
Když za mnou přišel dr z té dětské jipky řek mi že má 72 hodin kritického stavu po přijetí za sebou,
když sem tam stála u toho inkubátoru a on mluvil tak sem ho nevnímala při pohledu na malího Davídka jsem prostě brečela. Málo papal tou hadičkou do pusinky tak 3ml postupem toho času se rozpapal i ted mi jde mráz po zádech, klokánkování bylo moc pěkný takový mimi do dlaně nikdy nezapomenu.
Nakonec to všechno dobře dopadlo byli jsme 2 měsíce v ústí do porodní váhy 2kg a měsíc v Lípě do 2300g, byla jsem štěstím bez sebe že ho konečně můžu mít u sebe v náručí s tím že je tu s námi.
Ted je Davídkovy 20 měsíců sice pozdě chodil ale to všecko dohoní jinak je bez nějákých vad zaplat pánbuch.
Sem tam proběhne nějáká rutiní prohlídka sluchu kardio poradna atd… Jsem ráda že to mám za sebou
chce to hodně síly a věřit. Tak hodně štěstí těhulkám at jsou jenom zdravé miminka
@Gabriela Svobodová ahoj, ty jo, uplne mi beha mraz po zadech z tveho pribehu.je super ze je maly zdravy.je to proste zazrak. aspon tak ja rikam moji princezne.mam malou z ivf, podarilo se az na poctvrte
Cekala jsem dvojcata ale bohuzel jedno to v prubehu tehu vzdalo v prvnim trimestru.cele tehu bylo komplikovane. rodila jsem ve 33tt z toho jsem 30tydnu prolezela. a sedet jsem nemohla, az v 26tt a to me stejnebpo pul hodine sezeni vse bolelo takze opet do postele.mela jsem v pokoji dokonce i zachod.mala byla v nemocnici nastesti jen tri tydny.ted ma pet mesicu. a kdyz se narodila mela 1660g a 39cm. delku mela temer stejnou jako vy.
Ahoj musíme být rádi za to co máme,
39 cm to je taky malinký, to koukám že ten můj byl na 24týdnu ještě nějákej dlouhán
ale i tak jsem se to ze začátku bála vzít do náruče.
To určitě zázrak je to můžeme být rádi že to nakonec všechno dobře dopadlo.
Máme to asi v genech nebo v rodině netuším ale setra rodila o týden dřív než já sice klučinu zachránili ale bohužel neslyší nemá uzavřenou v 8letech fontanelu na hlavičce a má toho víc ale jsme rádi že je máme
jsou to takové sluníčka, v týhle době už jsou ty vyšetření na lepší úrovni na štěstí. Já mám Davídka naštěstí zdravého i když bych to přála i mojí sestře a vůbec každýmu ![]()
@Gabriela Svobodová ty jo ona rodila ve 23tt? Tak to je mazec, opravdu zazrak ze ho vypiplali.ale bobek. a v takovem veku nemit zarostlou fontanelku, jeje. vubec si to nedokazu ale predstavit rodit tak brzo.
Tím vás nechci strašit jako to byl hodně nezralí plod nemělo to když se narodil ani nedovyvinutý nosánek. Musela jít tak brzy jelikož k němu nešli živiny. měřil tuším 34cm vážil do 700 gramu přesně už si nepamatuju. Ted už je to velkej kluk chodí dokonce do 3třídy šikula je to
stejně ty dr jsou profíci. Ted už jenom hlídat hlavičku
Ahojky, ja jsem byla prevezena do nemocnice v 33+1tt s udajnym odtekanim vody pl. Tam mi bylo řečeno, že mi porod vyvolají do 48hodin, píchli malému kortikoidy pro dozrání plic. Po tydnu, kdy mi nikdo nic nevyvolal mi byla nalezena kolpitida, tu vylecili, ale behem dvou tydnu v nemocnici se mi zkratil cipek na 0,5 cm takže hlavička uplne dole, pustili me domu s tim, že mam jen ležet aspon do 36tt ze pak uz miminka vetsinou nejsou v inkubatorech. Rodila jsem cca 7hodin v 36+5,hlavička tlačila a ja se neotvirala, takže jsem se cela roztrhla. A k malemu…od porodu byl do rana ny vyhřívanem luzku a pak mi ho přinesli…z porodnice jsem s nim šla po 4 dnech. Měl 44 cm a 2,400g…apgar sice 6-8-10 ale je naprosto v poradku…jen muj zazitek