Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nazdar děvčata, tak dnes přenášim 4 den, už mě to začíná štvát, dnes ráno jsem začala slabě špinit a je mi blbě od žaludku a mírně průjem, tak uvidíme jestli se to nějak víc rozjede, na to že čekám druhý bych řekla, že už v tuhle dobu bude mimčo na světě, no, ale je to posedmi letech, tak to bude možná jako porvé, to první se narodilo 3 dny před termínem ![]()
Přenášení je největší horor, přece jen ty poslední dny už člověk odpočítává a když to nepřichází, je z toho na nervy.. já první přenášela přesně 14dní.. v pondělí jsem měla nastoupit na vyvolání a v neděli večer mi to začalo,tak jsem byla ráda,že si řekla malá sama. Teď jsem 38 týden a modlím se,abych porodila klidně už teď,ten pupík mi strašně překáží
jsem nervní a všechno mě bolí
A hlavně už se pěkně stresuju z porodu.. Pomohl tady někomu k rychlejšímu porodu ten maliník nebo lněné semínko?
Čauky, tak mě se malý narodil 41+2tt, maliník jsem pila s lněné semínko také baštila - alespoň nebyla zácpa.
Mě to tedy nijak nevadilo, malý už sestoupil do porodních cest, takže mě konečně přestala bolet stydká kost a začalo mi být konečně fajn.
Navíc jsem nastoupila do nemocnice na indukci a kdyby ne, tak rodím doma. Ten samý den jsem začala rodit. Tak hodně štěstí
máte to za pár.
Ahoj.Já nepřenášela.
Ale maliník a lněné semínko mi doporučila jedna hodná PA u druhého dítěte a bylo to dost znát!
Opravdu to pomohlo.
Držím psti,až ti to brzy skončí. ![]()
Ahojky! u druhého jsem přenášela 14dní. také jsem byla už hodně unavená a vše mě bolelo, ale nakonec to bylo Ok. kluk byl úplně zdravý a porod přirozený
nebuť nervózní! Držím palce ať to vyjde co nejvíc jak si přeješ. ![]()
Já přenášela všechny 3 děti,hrůza a poslední porod mě dokonce vyvolávali,bysme se asi ani nedočkali nebo co.....
Ať t ito rychle ubíhá,ovšem znám to,dobře se to píše,ale čas neubíhá ![]()
Já přenášela 11 dní a přišlo mi to jako věčnost malej- 4200g a já už nemohla ani dejchat . Nakonec mi 2× udělali Hamiltna a pak se to rozjelo ale to bych už nedovolila . Hrozně to bolelo ( jako kráva) bylo to horší než celej porod. Zlatá tabletka.
Já jsem přemýšlela, že bych v případě přenášení požádala o Hamiltna-doporučila mi to kamarádka,který ho udělali už v 38, hrozně pořád fňukala,tak to s ní asi psychicky nevydrželi
ale neříkala,že by to bolelo
ono se ale všeobecně říká, že vyvolávyný porody dýl jsou bolestivější- je to tak? Ach jo,jak já už závidím všem,kdo má mimíska vedle sebe.. První co udělám je, že si lehnu na břicho:o))
Nelehneš, ono než ti slehne
Mě ten Hamilton vůbec nebolel, záleží jak jsi citlivá a na šikovnosti lékaře. ![]()
kozisek píše:
Nelehneš, ono než ti slehneMě ten Hamilton vůbec nebolel, záleží jak jsi citlivá a na šikovnosti lékaře.
No jo na šikovnosti lékaře. Já chytla takovou mladou po škole a když mi to dělala div při tom nečetla příručku. Jsem holt dítě štěstěny. ![]()
Co to je Hamiltn, nemám s tím vůbec zkušenost? Dnes přenáším šestý den, ve varech mi řekli, že to vyvolávají 10 den, no už teď mi je mdlo,když si představím ty bolesti, už vím do čeho jdu a hrozně se bojím, teď ještě to přenášení to je u mě novinka a dost už mě to mrzí, manžel mi každý ráno říká, to snad není pravda ty jsi ještě celá?
![]()
ahoj, hamiltona mi dělali 3× a až ten posledni po 12-ti hodinach zacal neco dělat. přenášela jsem celkem 10dní, musím říct, že o neblo vůbec příjemny, vše bolelo, chodit už jsem nemohla no hrůza. Nakonec mě objednali na vyvolání porodu,ale na oddělení jsem přišla o 7hodin dřív a porodila jsem bez vyvolávání holčičku 54cm a 5060g docela macek,ale porod rychlovka, bez nástřihu… bylo to moje druhé dítko, první jsem přenášela 5dní a měla 50cm a 3540g…
Zatni zuby a vydrž napořád tam nezůstane, jak mi řekl jeden Dr… Ještě dodám, že poslíčky a různé příznaky začínajícího porodu jsem pozorovala už asi 5týdnů dopředu…
ahojky to nechavaji prenaset tak dlouho jo? me prave znama rikala ze tedka uz ti doktori vubec necekaji a kdyz to neprijde v dobe terminu tak do tejdne te poslou na vyvolani… no uvidime ja mam termin v patek a sestricka mi rikala ze pokud by to neprislo tak v pondeli mi vypise uz doktor zadanku do porodnice ![]()