Miminko šikmo v bříšku

653
24.7.10 16:52

miminko šikmo v bříšku

Mám takovej problém.Dnes jsem 32+5 a mimi je na šikmo a né hlavičkou dolu.už je tak asi 3 měsíce a mám strach že už se neotočí.Cvičim ruzné cviky,ale myslím si že to asi nepomuže :-?Na KO mi řekli že to bude spíše KP.Hlavičku mám na pravé straně pod žebry a nožky na levo dole.máte stím někdo zkušenost?Mám stach že pujdu na císaře. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
24.7.10 17:00

Jé, máš ještě mooooře času na to, aby se prcek otočil, tak mu dej čas a nedělej předčasné závěry. Mně se třeba přetočil až v 38.tt z příčné polohy do polohy hlavou dolu. Ale taky jsem mu pořád domlouvala, cvičila, svítila mu baterkou :mrgreen: :roll:
Tak držím palce, ať si to prcek brzo rozmyslí a určitě to dobře dopadne, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10018
24.7.10 17:04

Mikoy.. Já jsem měla berušku taky šikmo a otočila se.. Uvidíš, ještě je spousta času.. :) Držím palečky.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
24.7.10 17:29

Ahoj, malá byla úplně ve stejné poloze - hlavička vpravo pod žebry a prdelka vlevo dole :wink: Tuším, že už jsi jednou stejnou diskuzi zakládala :think: Máš ještě čas, Simča se umoudřila a na KO ve 36.tt už byla hlavičkou dolů :wink: Sice jsem četla, že cvičení apod. nemá smysl, ale dělala jsem, co se dalo, protože jsem měla aspoň pocit, že pro to otočení něco dělám :mrgreen: Takže jsem lezla po čtyřech, dělala most, masírovala malíčky, no, totální magor :lol: Ještě je fakt čas, přeju pevné nervy a hlavně, ať se mimi umoudří :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
24.7.10 17:36

Ahoj mikoy, neboj, mimi ma jeste dost casu na pretoceni. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.7.10 18:39

mikoy, moje malá tak ležela celé těhotenství, buď šikmo nebo KP, bohužel se neotočila, hlavičkou dolů nebyla snad ani jednou, bohužel jsem skončila na sekci, ale otočit se může, času má ještě dost :wink: držím palce aby se prcek otočil :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
24.7.10 18:44

ahoj, ja tak mela ulozene mimco kvuli vcestne placente, byl tak zrejme uz od 19tt a stejne se zrejme jeste 2× stihnul otocit jinak - ctyri dny pred sekci byl zahlavim , ale v karte u detske ma napsano , ze byl pri porodu koncem panevním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
24.7.10 19:32

Ahoj
uplne te chapu, jak se citis.
moje treti miminko bylo az do 40tt hlavickou dolu. pAK SE JEDNOU VECER TAK MLELA, az se pretocila do sikme polohy.
Ja bych o ani nevedela_ ale dr mi delal UZV kvuli hlavicce- moje deti ji meli velkou a rikal, ze se mala otocila.
Jsem to doma obrecela, svitila delala hrbety, se sekci jsem se nedokazala smirit- straaaaasne se bojim operace, narkozy- a to jsem ji jeste nikdy nemela
No za 5 dni se mala otocila o jsem byla ve 40+3 a za dva dny jsem porodila normalne.

Jinak sikma poloha neni konecna, vzdy se u kontrakci dite natoci, bud zadeckem, nebo hlavickou, zridka se stane ze jde nozickou- tehdy delaji akutni sekci - mne to hrozilo, bo mala mela nohu napolohovanou ve vchodu

Nevesej hlavu, casu mas dost a vidis,, ze i moje holcicka si dala rict :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
24.7.10 20:21

katka, ja tedy vycetla ze pokud je miminko v sikme poloze cisarsky rez se planuje, porod se nenecha rozjet - mimo jine to psal v poradne dr. Koucký , který mi přijde jako velice rozumný doktor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
24.7.10 20:25

Zuzko, mne zase muj dr rikal, ze sikma poloha je docasna.
a ano pokud nasanou kontrakce, nebo odtece voda- ihned do porodnice- podle oho, zda se miminko otoci a jak se rozhodne o ukonceni tehotenstvi

Jasne ze by mne nenechal rodit normalne, pokud by mala byla nohou naopred, nebo se nechystala natocit do jine polohy.........tohle je individualni

Navic, moje miminko se do tehle polohy pretocilo az ve 40 tt a dr. predpokladal, ze pokud se otocila, ma dost mista se vrati i zpatky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
24.7.10 20:54

Jeee,tak jsem to mela presne taky :-D .A pak najednou bylo to v 36tydnu mi cely den Adunka delala v brise takove skopiciny,ze jsem si rikala,ze mi snad z toho bricha vyskoci.No a za 3 dny na kontrole mi prekvapeny pan doktor rekl,ze se mala umoudrila a otocila se spravne.Takze bud v klidu,vse se jeste muze zmenit.Ja uz take neverila a proste jednoho dne sup a bylo to.Hlavne se nenervuj a tes se na toho sveho drobecka,vsak on si sam urci,jak se chce dostat na svet. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
24.7.10 20:57

katko, no jasne, ja to taky nevztahuju na tvuj pripad :lol:
Zrejme na to ma kazdy doktor jiny nazor a prave mozna i podle situace pacientky. Dr. koucky psal ze do 40tt se ceka (mmch, o tom ze se muze jeste pretocit behem kontrakci tam nekde na tech strankach taky psali) , ale pak uz se cisarsky rez pri sikme poloze planuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
3.6.13 12:46

šikmá poloha hlavičkou

Mám dotaz ohledně šikmé polohy hlavičkou. Minulý týden jsem byla na UZ ve 30. tt a mrňous je prý šikmo - hlavička vlevo a nožky doprava směrem k mým játrům. Dr. mi doporučila spát na levém boku, jinak nic neříkala. Nikde jsem nenašla žádné doporučení ohledně spánku na určitém boku. Máte s tím někdo zkušenosti, pomohlo to? Já totiž normálně spím na pravém a tudíž teď jsem víc v noci vzhůru, než že bych spala. Navíc mrňous mě na levém boku hrozně kope, na pravém je naopak hodný (nebo to není tak cítit? :nevim: )
Vím, že má ještě čas k otočení kamkoliv a ráda bych to dodržovala, ale taky bych se ráda vyspala. Tak mě zajímá, jestli to někomu pomohlo a na jakém principu to vlastně funguje - co ho donutí se otočit hlavou do vchodu. Mě by logicky přišlo spíš normální, že sklouzne hlavou do příčné polohy?
Díky předem za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101592
3.6.13 12:52

@tery16 Já bych to neřešila, pokud se bude chtít otočit, tak se otočí, pokud nebude, tak se můžeš stavět na hlavu a stejně to bude houby platný… a jinak mě se malý otočil někdy v 37tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
3.6.13 12:55

Já tedy měla konec pánevní a ještě se skrčenou nožkou. Dělala jsem psí kusy - cviky jako most a kočičí hřbet a stejně se dítko neotočilo. Dneska si to vyčítám. Měla jsem ho nechat v klidu. Nakonec se zjistilo, že se kvůli krátkému pupečníku stejně otočit nemohlo. Být tebou nechám to na něm. Lež, jak je vám oběma příjemné a nedělej si s tím hlavu. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí