Miminko šikmo v bříšku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6525
3.6.13 13:26

Holky, díky. Já abych vůbec usnula, tak se stejně na ten pravý bok musím otočit a pak mám výčitky, že nedodržuju doporučení dr. Vím, že mimi má svou hlavu a důvod, proč tak je. A mamka mi říká, že za nich UZ nebyl a nevěděla, jak tam jsem uložená, a taky jsem na světě.
Mě docela zajímá, kde dr. přišla na to, že spánkem na levém boku tomu pomůžu. Nikde jsem o tom nenašla zmínku. Našla jsem cviky, babské rady atd…
Jsem zdravotník, tak mě to zajímá i toho profesionálního pohledu, co by ho na levém boku k tomu mělo jako donutit?
Jinak zatím nestresuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
3.6.13 13:29

Já měla druhou dcerku taky šikmo, doktorka mi ani žádné doporučení nedávala, tak jsem to neřešila, na další kontrole už byla hlavou dole. Nechala bych to na miminku, má ještě čas na otočení. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
3.6.13 13:34

Ve 30tt jsem měla první dítko hlavou nahoru a druhé příčně. Oba se do 34tt otočili hlavou dolů, zády vlevo. Mladší měl hodně krátký pupečník, tak jsem ráda že se nakonec napasoval do té dobré polohy. Nedělala jsem nic, jen cvičila a plavala na těhotenském kurzu. A teda i ty kočičí hřbety a kolenoprsní polohu jsem dělala, ale to spíš v rámci cvičení obecně.
Dvěma kamarádkám se otočily děti pozdě, jedné v 37tt, druhé v 39tt den před porodem. Myslím že když to dítku nejde, že prostě nemůže, tak ho neukecá nic. Do manuálního otočení bych nikdy nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
4.6.13 14:50

@tery16
A doporočoval ti to spaní na levém boku v souvislostí s polohou mimča? Já totiž někde četla, že se má spát na levé straně, aby se zabránilo otokům nohou v těhotenství, nemyslel to lékař spíše z toho důvodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
4.6.13 18:46
@Doris13 píše:
@tery16
A doporočoval ti to spaní na levém boku v souvislostí s polohou mimča? Já totiž někde četla, že se má spát na levé straně, aby se zabránilo otokům nohou v těhotenství, nemyslel to lékař spíše z toho důvodu?

Jo, v souvislosti s polohou mimča. Přímo při UZ mi řekla, že má hlavičku vlevo a že bych měla více spát na tomto boku a poklepala na levý. :nevim:
To co říkáš, jsem četla, že na levém boku není takový tlak na dolní dutou žílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí