Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj holky v pátek jsem měla termín takže přenáším od včera od 4 od rána jsem měla lehké bolesti pak přišli ve 14:00 od té doby je mám každých 8-10 min hrozně to bolí jako by mi svírali celý podbříšek pak mi to střelí do zad,v noci jsem byla čůrat a na toaleťáku bylo trošku krve teď ráno jsem to měla takové hnědé.mám jed do nemocnice?
No já bych jela.Co a jak přesně Ti stejně řekne jen gynekolog pokud je to pravidelný-ty bolesti po tech 8-10min.tak to bude porod.
Ahoj
Tak já bych tam každopádně aspon zavolala určitě ti řeknou víc.
bychřeklažeti odešla hlenová zádka, dej si co nejteplejší sprchu nebo vanu, pokud ti ti bolesti přestanou, tak senic nedeje, pokud seti bolesti vrátí, a mužou být i silnejší a v kratším intervalu, tak už bude porod…me takto po sprše za hodinu praskla voda…tak hodně štestí a rychlý porod
Já myslím že určitě to porod bude. Pokud máš kontrakce. Záleží jak dlouho chceš být dopředu v porodce. Já plánuju být co nejdýl doma. Je to ale jen názor nezkušené. Já budu za pár dní na tom stejně, že nebudu vědět..
Mně taky takhle porod začal - trochu krve (ale v den, kdy jsem byla na kontrole), bolesti ale nepravidelné a 2h se mi zdálo, že necítím pohyby. Tak jsem radši jela (měla jsem to do porodnice přes půlku Prahy) a když mě doktorka vyšetřila, byla jsem otevřená na 5cm
a po monitoru hned na 8
.
Držím pěstičky
.
Jj, taky bych řekla že to je ono tak hodně štěstíčka a ať to máš rychle za sebou! A mimíska v náručí brzo ![]()
Jo, teplou sprchu a uvidis. Kdyztak zavolet do porodky. Pri bolestech po 8-10 minutach bych nejela, to jsem u prvniho jeste luxovala a cekala az chlap prijede z prace, ani sem mu to nejak mic nerikala aby nenervil. Jela sem s bolestma po 3 minutach a kluk se narodil az za 10 hodin. Jet pri tech osmi, ztravim tam celej den. u druhyho sem jela s bolestma po 2-3 minutach, jenze to bylo neci jinyho, pac byly takhle casto od zacatku tech spravnejch bolesti a kluk se za dve hodiny a kousek narodil, uz pri prijmu sem byla otevrena na 7-8 cm. Preju hodne stesti ![]()
hodně štěstíčka přeju.
Jen bych dodala s tou „co nejvíc teplou vanou“, že to enní moc dobré. při přáíliš horké vodě se miminku zrychluje tep, stejně jako mamince. To už zdravé není
. Obecně platí, že naše kůže by neměla horkem zčervenat.
Jéé, dcerka bude mít za pár dní první narozeniny, tak vzpomínám a vracím se zpět, jak bych si ten porod šoupla hnedle znovu!!!:)
Taky si myslím žeje to začátek porodu…
to hnědé .. to je hlenová zátka…
odchází, takže budeš asi někde na začátku porodu.. já bych počkala na bolesti po 5 minutách, mezitím bych pobalila co ještě nemám, a vyjela bych.
Hodně štěstí ![]()
holky moc vám děkuji za rady sprchu jsem si dávala hned ráno a bolesti nepřešli ani nezesílili jdu uvařit polévku,hodit do pračky a přeluxnout byt uvidímeco bude dál ![]()
IMI píše:
Jo, teplou sprchu a uvidis. Kdyztak zavolet do porodky. Pri bolestech po 8-10 minutach bych nejela, to jsem u prvniho jeste luxovala a cekala az chlap prijede z prace, ani sem mu to nejak mic nerikala aby nenervil. Jela sem s bolestma po 3 minutach a kluk se narodil az za 10 hodin. Jet pri tech osmi, ztravim tam celej den. u druhyho sem jela s bolestma po 2-3 minutach, jenze to bylo neci jinyho, pac byly takhle casto od zacatku tech spravnejch bolesti a kluk se za dve hodiny a kousek narodil, uz pri prijmu sem byla otevrena na 7-8 cm. Preju hodne stesti
IMI, já vyjela při kontrakcích asi 7-8 minut, říkala jsem si, že já nezkušená rodička si raději pobudu v porodnici. Tak jsme vyrazili.
Během půlhodinové cesty se kontrakce zkrátily na 3 minuty, odtekla mi plodovka a otevřela jsem se
Takže kdybych čekala jako ty, porodím doma
![]()
Niki, já myslím, že to porod bude, do nemocnice bych pro klid duše jela, kdyžtak tě pošlou zpátky.
Přeji rychlý hladký porod a zdravé miminko ![]()
chuanitka oni me tam ani driv nechteli, volala sem tam kdyz bylo po 5-6 minutach a PA mi rekla, at si vezmu paralen a jeste par hodin vydrzim. Vydrzela sem hodinu a jela ![]()