Opět přenáším...

488
16.7.10 02:55

Opět přenáším...

Ahoj holky, měla jsem termín podle MS 11.7., ale protože bylo miminko na prvním velkém UZV (někdy v lednu) menší, posunuli mi termín na 16.7., což je dneska. Na včerejší kontrole mě ale doktor nepotěšil - na porod to zdaleka nevypadá, nemám jedinou kontrakci, čípek nezkrácený, zcela zavřený, miminko neklesá. Takže pokud do příští KO zase za týden neporodím, budeme porod opět vyvolávat. :( Poprvé jsem rodila před 4mi lety, penášela jsem 12 dní, pak se rozhodli porod vyvolat, ale i s pomocí tablet a léků jsem se otevírala dva dny, byl to fakt horor a zoufalství, i kdyz nakonec to slo prirozene, ne ciarem. Každý mě teď uklidňuje, že i když to na porod nevypadá, že to může přijít každou chvíli, ale po mojí první zkušenosti, kdy to prostě nepřicházelo tak dlouho a i vyvolávání se dlouho nedařilo, prostě tak optimistická být neumím. :( Je tu nějaká maminka, která to měla podobně a obě dítka přenášela? Potěšily by mě nějaké příběhy maminek s podobným „osudem“. Děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3963
16.7.10 07:33

Ahoj,já sice nepřenášela,ale přesně jak píšeš,všechno nasvědčovalo že rodit prostě ještě nebudu…žádná kontrakce,čípek nezkráceny,malý nesestouplý......atd.sice jsem to nějak neřešila,ale taky mi řekli že pokud neporodím do týdne,půjdu na vyvolání,protože jsem měla nějaké komplikace v těhu a malého mi ohned museli po porodu naočkovat,takže aby byla vakcina ,,čerstvě,,nachystaná,…nakonec mi při vstávání z gauče prdla plodovka,to bylo v neděli kolem 15hod.tak jsme odjeli a já rodila dalších 24hod.bez jídla,pití,takže přesně jak zase píšeš porod horor a ještě 2měsíce jsem se dávala do kupy a všichni kolem mě hlídali…nakonec jsme taky porodili přirozeně ikdyž s následnou revizí,hrozící transfuzí a 10 dnech v porodnici,krevní obraz jsem měla na kritické hranici,je fakt že jsem omdlévala,nejedla,motala se mi hlava,chodila jsem jako opilec a zapoměla i pár věcí,nepoznala jsem známe lidi,no děs.......a do teď se bojím rodit,takže druhé dítko se ani neodvažuji plánovat,ikdyž v hlouby duše bych mimi :srdce: klidně brala…
gargamelko moc ti držím palečky,fakt úplně s tebou cítím,…snad bude vše probíhat lépe a kratší dobu… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
16.7.10 08:13

Ahojky, tak já jsem na tom byla stejně. První dítě jsem rodila před pěti lety a to vyvolávaným porodem po 10 dnech přenášení a až druhý den, protože tabletky nezabíraly. A druhý porod byl loni a to jsem říkala, že budu mít předčasný, aby se to vyrovnalo, že přece nemůžu přenášet obě děti. No a když jsem chodila na kontroly, tak mi pořád říkaly, že nic nic a nic. Tak to už jsem věděla, že tam zase pojedu na vyvolání. Navíc mi jedna doktorka řekla, že jsou typy maminek, které přenáší, že prý se miminkům u nás líbí :-D a že kdybych měla třetí dítě, tak taky budu přenášet. Je fakt, že jsem si už připadala, jak na zápis do knihy rekordů, každý se mě ptal kdy už to bude a pak už se raději nikdo neptal, jenom jsem viděla, že koukají udiveně, že jsem ještě celá. No a pak mi řekla dr, že mám přijet v neděli na vyvolání po deseti dnech. No a přijela jsem tam, ráno ze mě šla nějaká krev, tak jsem byla nervózní, jestli je vše ok, protože u toho přenášení člověk nikdy neví. Taky jsem si říkala, jak poznám, že rodím, když první porod byl vyvolávaný i vodu mi praskly až na sále. No a řekli mi, že se nic neděje, takže proběhly různé kontroly a nachystání na pokoj a už nesla tabletku a přitom mě ještě dr vyšetřovala a najednou řekla sestře, že tu tabl. má odnést, že to půjde přirozeně a šlo. Ale podle mě první a vyvolávaný porod byl lepší. U druhého to byl fofr, ale horší, malá byla dost velká :lol: . Tak doufám, že to budeš mít bez problémů a brzo za sebou. Nejsi sama, určitě je nás víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
16.7.10 08:17

Já tě taky nepotěším, kvůli vysokému tlaku mě nechtěli nechat přenášet ani u jednoho dítěte, takže první vyvolávačka přesně v den porodu, porodní cesty nepřipravené-děs…Jinak jako u tebe. Šest let mi trvalo než jsem se odhodlala k druhému dítěti-a to fakt nejsem citlivka.
Myslela jsem si, že druhý porod bude lepší, ale nechali mě přenášet cca 4 dny, pak mi praskla voda, ale nic se nedělo, vyvolávat chtěli až za dva dny-v pondělí- byl pátek.
Měla jsem bolesti, ale mě prostě netvrdne břicho, takže na grafu samozřejmě nic. No zkrátím to, porod byl strašný, ten první byl proti tomu nádherný.
Teď bych už si prostě vyřvala vysoké dávky epidurálu, více tablet atd. Zkusila bych i homeopatika, co si tady holky chválí.
Přeju Ti, ať to máš pohodové a půjde ti to rychle. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11332
16.7.10 08:34

Starší syn se narodil 41+3, mladší už 41+0, naštěstí oba nakonec bez indukce.

Soucítím s tebou, to čekání je úmorné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
16.7.10 09:03

Holky, moc děkuju za vaše zkušenosti, tak mě nechají ještě čekat teda dost dlouho - až do KO v 40+6tt (podle MS 41+4tt) a až pak se uvidí, co dál. Modlím se, ať se to do té doby rozběhne samo, tak ráda bych se tomu vyvolávání vyhla. Určitě dám vědět, kdyby bylo něco nového. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
16.7.10 09:17

Ahoj, mám 3 děti a přenášela jsem všechny. První porod byl vyvolávaný, trval asi 25 hodin, u druhého jsem měla jít v pondělí na vyvolání a v neděli mi praskla plodovka, malý byl za 4,5 hodiny a u třetího mě v 9 poslali domů, že na porod to nevypadá a malá byla 12.56 na světě, navíc překotně, málem jsme to nestihli, po přijetí byla za 6 minut venku. Bez klystýru, holení,…

Přeju, ať je to jiné, bez problémů a na konci ta vytoužená sladká tečka v podobě zdravého miminka :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
16.7.10 10:33

Ahoj, já přenášela obě děti, prvního teda jen o čtyři dny, ale v pátek mi řekli, že na porod to rozhodně nevypadá a v sobotu ráno začal porod a po půlnoci byl malý na světě. Druhého jsem přenášela asi 10 dní, tam byl asi špatně vypočítaný termín porodu, nakonec se porod také rozběhl sám, ale skončil stejně akutním císařem, v těch vedrech to musí být hrozné, tak Vám přeji oboum ať už to máte co nejdřív za sebou a vše dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
16.7.10 12:44

Taky soucítím, navíc ta vedra..
První dítě se mi narodilo sekcí 30+0tt a u druhého jsem se taky předčasného porodu bála a nechápala jsem, co je na přenášení tak nepříjemného, vždyť to je pohoda, člověk ví, že miminko už je zralé a užívá si v klidu bříška…realita mě ale přesvědčila, že přenášení je pěkný záhul..bylo to taky v červenci, vedro, já oteklá, nemohla jsem spát a do toho se mě každý ptal, jestli už…Dorce se ven nechtělo za žádnou cenu, nakonec je sekcí v 41+5tt..do poslední chvíle to na porod nevypadalo a vyvolávat mi to nechtěli kvůli předchozímu císaři.
Ale řekla bych, že když už za sebou jeden vaginální porod máš, půjde to podruhé samo a lépe..držím palce. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
20.7.10 00:09

Ahoj. První porod před 13-ti lety, přenášela jsem týden. Druhý porod před dvěma měsíci, přenášela jsem 13 dní. U druhého nechávají přenášet pouze týden, já jsem se ale vyvolávaného porodu obávala a na vyvolání jsem po dohodě s primářkou nastoupila až 11. den přenášení. Začali mi vyvolávat v pondělí ráno a porodila jsem až ve středu po poledni, bylo to otravný čekání, bolesti minimální.Byla jsem na tom jako ty, miminko nesestupovalo, nebyla jsem na porod připravená. Třetí den se ale porod rozběhl velmi rychle.Ve chvíli, kdy mi doktor řekl, že jsem otevřená napůl a že za pár hodinek už to bude, začaly tak silné kontrakce, že za půl hodiny byla malá venku, sotva jsem stihla doběhnouot na sál :-) Držím palce, ať všechno dopadne dobře a máš miminko v náručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
20.7.10 11:50

ahoj Gargamel, ja jsem zatim 40+2, porad jsem doufala, ze porodim do terminu (manzel ma skoro 2 metry, tak se bojim, jak bude mimco velke), ale take cipek zavreny a nic se nedeje..a od zitra zase maji byt horka :cry: doktorka mi rikala, ze vyvolavany porod je horsi, at pockam tyden aspon, tak snad se dockam. tak se pridavam k cekani, nejsi v tom sama..a drzim palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
skopkova.1
20.7.10 21:04

Ahojky já jsem zítra 40 tt,a mám taky klidový nález.zítra mám termín ale taky se nic neděje, a to co tady čtu tak se bojim že mi budou porod vyvolávat :-),A ještě k tomu jsme KP a malá má už 3500g,tak jsem zvědavá jak to všechno dopadne.Držim ti palečky aby jsi už porodila,já jsem taky zoufalá a kord stoho počasí no hruza...... :cry: :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
453
21.7.10 11:20

ahojky, taky drzim palce :palec: ani poslicky zatim nemas? rozhodla ses pro prirozeny porod i s KP?
ja jsem ted 40+3, mam teda od dvou od rana bolestivou kontrakci tak po pul hodine a strevni potize, ale zatim to neni presne na minutu, tak se jeste neraduju, uz jsem si uzila poslicky ze soboty na nedeli a horka vana to rozehnala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
21.7.10 11:59

Nic nového

Ahoj holky, tak vidím, že nás přenáší docela hodně. U mě bohužel nic nového, dneska jsem 40+5tt, podle MS 41+3tt a nic. Žádné poslíky, žádné tvrdnutí břicha, prostě žádná předzvěst blížícího se porodu. Ale už si nezoufám, na zítřejší KO se rozhodne datum vyvolávání porodu, tak s nadějí doufám, že si mě tam třeba rovnou už nechají a půjdeme na „to“ třeba hned v pátek ráno. Uvidíme. Dám vám vědět - v porodnici je jeden počítač s netem, tak vám můžu dát vědět i odtamtud. :)

Všem přenášejcím maminkám přeju pevné nervy a trpělivost, miminka tam nemůžou zůstat napořád, určitě se dočkáme. :) Dávejte na sebe v těch vedrech pozor a dejte pak prosím vědět, až se vám miminka narodí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
skopkova.1
22.7.10 20:03

opět přenášim

Ahojky..jj poslíčky právě že mám,mám je už 3 týdny a stále to nejsou porodní bolesti.Když na mě přijde bolest tak už to neřešim protože jsem ze začátku pořád plašila,doufám že poznám porodní bolesti :-D ..vubec nevim jestli chci přirozený porod nebo císař,,docela mám obavy s obou..Mám už jeden porod za sebou a opravdu musim říct že to bylo nádherný a mooc jsem se těšila až budu rodit znovu,ale tedka mám opravdu z porodu hruzu…Nezbívá mi než všechno nechat osudu už takhle jsem z nervama v pr… :-( :-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100