Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, poradte, co by si clovek mel vzit s sebou do nemocnice. Jako da se to najit v knizce, ale neni nad zkusenosti
. Diky diky.
Za mě doporučuju knížku, mobil, nabíječku, kojící polštář(sice jsem na něm nekojila, ale byla jsem o něj opřená), pak 2 velký osušky a několik ručníků a žínek. Mě se malý ručníky šikly při odstříkávání mlíka a kojení, protože zejména u odstříkání jsem byla pořád zapatlaná, vložky do podprsenky, kojící podprdy alespoň 2×, košile ve předu na knoflíčky, taky alespoň 2×, kojící čaj, pak si zjisti jak je to v tvé porodnici s vložkama a plenkama, podle toho se zařiď.
Ahojky! Zkus si pročíst tuhle diskusi https://www.emimino.cz/…taska-45047/
![]()
U nás v nemocnici mají své oblečení pro děti, takže teoreticky jsem potřebovala věci na mimino opravdu až při odchodu - zbytečně jsem je tahala v tašce po nemocnici (jak jsem putovala z oddělení na oddělení …). Měla jsem sebou polštářek pod hlavu na spaní - jsem na něj zvyklá, ani zvednutá postel „není ono“. Doporučujou prododnicé jednorázovky kalhotky. Osobně jsem si brala své bavlněné starší kalhotky, které jsem byla připravena obětovat a popřípadě vyhodit. Pozor ale u císaře, můžou dráždit jizvu.
S miminkem - poptej se čerstvých mamin od vás na zkušenosti z nemocnice, kam se chystáš. Ony sestry ti sice můžou říct, co všechno tam je, ale na místě zjistíš, třeba že (jako u nás): plíny jednorázovky se fasujou. Nedozvíš sem že jen 5 ks na den (to jako miminku nestačí). Bavlněné plíny si můžeš půjčit. (5 ks na celou dobu pobytu!!! Samozřejmě můžeš vyměnit špinavou za čistou, ale jen v případě, že vůbec někde čisté jsou!!!) Atd. To je už zkušenost opravdu místo od místa.
![]()
Zeptej se v porodnici, každá to má jinak. Většinou už mají vypracovaný seznam, který těhotným rozdávají ![]()
Já jsem si kromě obvyklých potřeb brala akorát kojící čaj a vlhčené ubrousky pro mimčo. Plenky i vložky jsme měli v dostatečném množství k dispozici volně. ![]()