Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
chtela jsem se zeptat maminy, včera jsem měla termín porodu, večer mně začlo bolet v kříží a v podbříšku, ta bolest v kříži je čím dál tím horší, ráno jsme byly v nemocnici na poslouchání ozev a doktor říkal že je to všechno vpořádku, tak vůbec nevím jestli mám kontrakce nebo poslíčky, protože plodovka mi neodtekla. Vůbec nevím co se děje??
bolest se zvětšuje? je to jako sevření břicha? po kolika min?
no je to čím dál tím větší bolest a trvá to tak 30vteřin asi co 7min
Otrepana rada, dej si vanu. Bud ti to zklidni nebo se to rozjede. 30s je tak na hranici ucinne kontrakce, ta by mela podle vseho trvat alespon 45s. Pokud je dite v poradku, tak bych urcite nejezdila do porodnice s kontrakcemi po 7min, zbytecne by ses tam trapila.
Pjeťa píše:
no je to čím dál tím větší bolest a trvá to tak 30vteřin asi co 7min
asi to bude ,,ono,, ale dej si vanu a (nevím jak daleko máš do porodnice) jela bych tak při bolestech po 5 min. dobal si tašku ![]()
to už budou podle mýho kontrakce. Taky mně trvali na začátku po pár minutách a trvali chvíli pak bolest stupnovala a trvala déle…Dobal tažku a tu vanu nevím aby se to nerozjelo více…
Držím palce na porod
at je bezproblémový a pěkně zdravé savé miminko a hodně mlíčka ![]()
Hele, na plodovku necekej, nektere deti se narodi v obalech s plodovkou neprasklou, pokud voda nepraskne hned na zacatku, tak se jezdi kdyz jsou kontrakce co 5min, meli by byt pravidlene co tech 5min alespon hodinu.
Zalezi, jak daleko mas do porodnice, ale pokud uz porod nebude v zaverecne fazi, tak prevoz do porodnice ho vetsinou zpomali, tak se nelekni, ze prijedes do porodky a kontrakce fuc, je to normalni.
Pjeťa -vypadá to na křížové bolesti..malá rada abys je neměla..mimi je Ti leží páteří na páteř…opři se na loktech třeba o stůl a hýbej zadečkem…ze strany nA stranu…pomůže to a ty se ušetříš jedné nepříjemné bolesti navíc ![]()