Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak proč by nenechali? ono vlastně o „přenášení“ nejde, prostě je to jen po TP, který opravdu nelze stanovit přesně. Rozmezí je od 38.tt-42.tt. Doktorka mi v porodce vysvětlovala, že by nechali klidně i déle, ale mají strach z případných komplikací - zkažená plodovka, životnost placenty,…nehledě na „břichaté“ maminky, které už často žadoní o vyvolání. ![]()
Já dnes přenáším 5. den a dost slušně mi z toho hrabe
Dr. mi dnes na kontrole řekl, že porodní cesty stále nejsou připraveny a že nemá smysl ani dělat nějakého hamiltona. Dává mi čas do neděle a pak porod vyvolají. Jsem z toho vyděšená! První dítě jsem přenášela 2 dny, ale vše bylo na porod připravené, jen se prostě čekalo na samotnou akci. Tentokrát se mimču očividně na svět nechce a já už jsem zoufalá
Každý den je nekonečný a já se těším na večer, až si můžu lehnout a další čekací den „odfajfknout“
Poslíčky jsem měla v 8.měsíci a ten poslední měsíc nic, jsem naprosto fit, nic mě nebolí a na to neforemné břicho už jsem si snad i zvykla ![]()
Myslíte, že je možné, aby se mi porod rozjel, aniž by se ty porodní cesty předem připravily?
Já mladýho přenášela jen den ale byly dvakrát vyvolávačky a Hamilton ten vůbec nebolel ale poté nebyly připraveny porodní cesty celá potrhaní. Ted se modlim abych se řádně otvírala a byl klid
Přeji rychlý porod všem ![]()