Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky,
zkus si napustit teplou vanu a nějakou dobu v ní poležet. Pokus jsou to poslíčci měli by pak přejít, pokud rodíš, rozjede se to. Ale když ještě stíháš psát na net, tak to asizatím nebude žádná hrůza
Moje porodní asistentka vždycky říkala, že kdo se směje nerodí. Jakože pokud máš ještě čas a chu´t se i zasmát, tak je to ještě pohoda.
Přeju ať ot máš rychle za sebou.
No já bych možná popřemýšlela o tom, někoho si zavolat
sama bych se asi bála. Vypadá to, že to asi poslíčci nebudou - pejsek je úžasnej
, asi to vycítil a bojí se o Tebe
. Já jsem byla taky pořád doma sama a porod doma byla moje noční můra. Rodila jsem obě holky docela rychle, tak jsem měla strach, že z té vany už bych nemusela vylézt
… Vanu bych si určitě napustila, ale musel by tam ještě někdo se mnou být…
Naštěstí manžel přijel v 7h ráno a v 9h jsme jeli.
A do té porodnice bych se jela asi stopro ukázat. Aspoň budeš mít jistotu
.
jooo pejsek je zlatej…zvířata na to maj čuch tak mu důvěřuju hlavně si mě hlídá nooo
jinak přítel končí ve 2 tak tu u mě tak ve 2:10 bude a vzhledem že u mě je pořád vše stejné tak si myslim že není kam spěchat
zatím mi je do smíchu
aspoň ve chvíli kdy nebolí břicho
když to propukne tak na tu minutku mám výraz mučeného
asi zajímavý pohled na mě musí být ![]()
Jé tak s tím pohledem na tebe jsi mi připoměla mě. Když už mě brácha vezl do porodky, chytli jsme zácpu (rodila jsem ráno ve všední den) V té koloně vedle nás stálo auto a pán se na mě furt díval, asi přemýšlel, co se mi děje. Jsem musela házet xichty ![]()
A další vtipná situace, cestou ke dveřím porodnice mě chytla kontrakce, pověsila jsem se tam na plot a viděla všechny svatý. U vchodu stály sestřičky a kouřily a ta jedna povídá, „Asi máme příjem…“
A brácha na mě „Tak děleééj pojď, už na tebe čekaj“ ![]()
Markyt, nevím, ale jestli pořád špiníš, tak bych teda asi jela.
Drž se, to podle mě už poslíčci nejsou, ale člověk nikdy neví. Tak držím všechny palce!!!
Jevo - no vidíš, ještě házeli vtípky
, jsem si tu poprskala klávesnici
. To ze mě si utahovala kámoška, kterou jsme tam na chodbě porodnice potkali - pořád mě honila ať už jdeme
a já si musela ještě odskočit nakoupit do lékárny
. Pak jsme dorazili na příjem a PA v šoku, že jsem už na 6cm
a další šok nastal když mi na 8cm praskli vodu a já do 5min byla otevřená na 10 a tlačila
. Ani pediatrini + dětskou sestru nestihly zavolat
a já tak tak stihla přeběhnout (ne přejít) ale přímo jsem letěla na sál
. To musel být pohled
a manža si ještě stěžoval, že to bylo moc rychlý, že neviděl hlavičku
.
tak dámy teď jste mě pobavili ![]()
nešpiním jen jak mi odtekla ta zátka tak pořád jako světloučký výtok jinak jsem na tom pořád stejně…začínám si připadat jako včera večer kdy to začínalo…i když dávám sprchu bolení je zase větší ae pořád teď už cca po 15 minutách takže pořád držím relativní klid ![]()
Tak to bude jasný.To už brzo pojedete.
Taky přidám jednu pro zasmání.Když jsem nastupovala do auta,že teda pojedeme,tak jsem dostala jednu z těch super kontrakcí,visela jsem na otevřených dveřích ,nakročená do auta(chtěla jsem nalézt dopředu na sedadlo) a manžel,jak chtěl spěchat a zavřít za mnou ,tak mi přiskřípl ruku.Tak jsem se svíjela znova.
Přesně i v ten samý moment se tefila mamka s kontrolním telefonem,takže jsem se jí do toho svíjela ,prodýchávala kontrakce a manželovo zavření dveří a odpovídala,že mám kontrakci a jedeme do porodky. ![]()
tohle jsou ae ty krásný zážitky na který se pak vzpomíná s úsměvem
mám-li bejt upřímná jestli je tohle začátek porodu tak docela nuda ![]()
přes půl dne a až na prodýchání bolestí žádná velká akce ![]()
![]()
Jojo, však si ještě užiješ, zatím šetři síly. My jsme jeli taxikem, protože sanitka nebyla a taxikář byl docela naměěkko, jak jsem se tam kroutila. Bydleli jsme v takovém baráku i s pár romskýma rodinama a ti nás provázeli až k autu, děti oni hrozně prožívají, a když jsme se vraceli, stáli v řadách na pavlači a volali různé otázky, no bylo to docela hezké uvítání.
Jo přesně tak, ono to teprve příjde mě tenkrát dr říkala, že vy se smějete , ono vás to přejde
Ale za to to přeci stojí, krásný dáreček, voňavoučký uzlíček! ![]()
Markyt tak co, je to porod? tý jo, v přímém přenosu
Tohle já vůbec neznám, mě chytli hned porodní kontrakce a byly silné jako kr..a. Do 3h bylo po všem
Tak pokud už rodíš, tak hodně sil a štěstíčka.
![]()
Že by Markyt odvezl manžel do porodnice?
![]()
Držíme palečky!!! ![]()
Už se těším na fotečku mimíska ![]()