Důvody císařského řezu

1477
4.8.10 08:54

císař

ahoj holky, chtela jsem se zeptat za jakych okolnosti vam udelaji cisare, jestli je i vysokej tlak k tomu duvodem? diky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101647
4.8.10 09:01

Sakra, já tady vymýšlím, jak přesvědčit dítko, aby se otočilo, abych se mu vyhla… hned bych měnila ;-)
Jinak vysoký tlak může být indikace k císaři, ale mám pocit, že fakt v případě, kdy je hodně vysoký a nezabírají prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
4.8.10 09:09

Ahoj, zrovna já jsem příkladem kdy kvůli tlaku císaře dělali. Jenže já už přenášela 15 dní a na vyvolávačky mé tělo nikterak nereagovalo. 10 dní zkoušeli vyvolávat a nic až mě vylítl tlak na 160/100 a bylo vymalováno. Jelo se okamžitě. Ale ani nevíš jak mě to mrzelo a jak dlouho jsem rozdejchávala to že jsem nerodila normálně. Teď jen doufám že až budu chtít druhé bude vše v pořádku a já budu moci rodit normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
4.8.10 09:10

Ahoj,tak nevim,jestli to bude odpoved na tvoji otazku,ale muzu prispet moji zkusenosti.
Cely tehu jsem mela tlak tak maximalne 100/60.Kdyz jsem nastopupila na vyvolani,tak tlak porad nizky.Druhy den rano mi najednou vylitnul na 150/90 a pak uz se drzel porad kolem tech 160/100
Rodit jsem sla normalne,a snad bych i normalne porodila,ale mela jsem casty a silny kontrakce a vubec jsem se neotvirala,tak mel prdolka pak spatny ozvy a musela jsem jit na sekci.Vysoky tlak jsem mela jeste asi 4 dny po porodu,dostavala jsem i leky a pak se to postupne zase srovnalo.
Jo a jinak jsem prenasela 9 dni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
4.8.10 09:15

Tak vysoký tlak je indikací k císaři kvůli rozvoji preeklampsie,ale myslim, že lepší,než vysokej tlak snad rodit normálně… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
4.8.10 09:19

I když jsem měla diagnostikovanou preeklampsii a měsíc se mi v porodce snažili ten tlak snižovat, měla jsem rodit normálně. Poležela jsem si pár hodin na porodním boxu, až kvůli hrozící hypoxii mě převezli na akutního císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
4.8.10 09:38

Mně se začal zvedat tlak asi 14 dní před porodem, docela dost, ale vždycky se to podařilo nějak snížit. Porod jsem měla vyvolávaný kvůli těhotenské cukrovce, rodila jsem několik hodin normálně, pak kvůli hrozící hypoxii malého akutní císař. Myslím, že císař v případě vysokého tlaku může být, ale jde o to, jak je tlak vysoký a jestli jsou tam ještě další indikace k sekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.8.10 10:06

Já měla naopak cělé obě těhu tlak totálně dole 90/60 - dokonce jsem měla lékařsky povolené kafe :-)

Přesto oba kluky přišli na svět císařem - důvodem byl ale v obou případech nepostupující porod.

Takže já si myslím, že cokoli se stane, co by ohrožovalo rodičkua dítě na zdraví a zvláště na životě , je důvodem k okamžitému zásahu. A může to být i vyšší tlak. Budou tě monitorovat, možná, že tě zkusí odrodit klasicky, ale jakmile se prostě něco yvrbí a vymkne kontrole, tak to asi raději ukončí …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
4.8.10 10:11

no prave ze ja normalne mela tlak tak 150 na 100 pri darovani krve mi hrozili ze me poslou na leceni a tedka behem tehotenstvi se mi nepatrne snizil ale i tak, na poradnach mivam tech 140 na 95 ale i to mi prijde dost, termin mam za 2 dny ale doktor zatim nerikal o tom ze bych mela jit na cisare.. pritom v ruznych diskuzich jsem cetla ze je to duvod k cisari…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
4.8.10 10:13

Myslím, že pokud nemáš jiné komplikace a tuhle hodnotu máš bez prášků, tak to indikace pro císaře není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.8.10 10:36
freeonit píše:
no prave ze ja normalne mela tlak tak 150 na 100 pri darovani krve mi hrozili ze me poslou na leceni a tedka behem tehotenstvi se mi nepatrne snizil ale i tak, na poradnach mivam tech 140 na 95 ale i to mi prijde dost, termin mam za 2 dny ale doktor zatim nerikal o tom ze bych mela jit na cisare.. pritom v ruznych diskuzich jsem cetla ze je to duvod k cisari…

Mluvíš o doktorovi jako o svém obvgyn nebo tě bude rodit? Většinou „obvoďáci“ nechávají rozhodnutí o postupu na nemocnici ..... ale minimálně by tě seznámil s tím, že je operace více než pravděpodobná … takže asi nevidí důvod a asi to tak bude, pokud nenastanou komplikace přímo při porodu jako takovém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
4.8.10 10:43

jj myslela jsem obvodaka, no uvidime, jsem pripravena snad uz na vsechno.. :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
4.8.10 11:57

Ahoj, tak já jsem to měla, tak že jsem od poloviny těhu měla tlak 145/95 a taky 150/100 dostala jsem prášky(dopegit, mám pocit) potom to už bylo lepší, ale o tom že bych měla rodit císařem mi taky nikdo nic neřekl. Do prodnice jsem přijela s kontrakcema, snažili jsme se porodit přirozenou cestou, ale pro nepostupujcí porod to nakonec skončilo akutním císařem, takže já si myslím že tlak s císařem moc nesouvisí, vše je na zvážení porodníka. Nech se překvapit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
4.8.10 12:10

ja mela takto hranicni tlak celkem dlouho v prvnim tehotenstvi, ale leky jsem na to zacla brat az v porodnici kdyz mi zacli vyvolavat porod (5dni po terminu) a porodila jsem normalni cestou 4kg chlapecka :lol: , myslim ze bez komplikaci
kamaradka mela vyssi tlak, lekama se jim to podarilo celkem zkorigovat, presto mivala pred porodem takovej hranicni a rodila taky normalne , porod byl super rychly a pohodovy :-)
Jinak ja pak v druhem tehotenstvi mela tachykardii (v klidu cca 140 tepu misto maxima 90) a to by take nebylo indikaci k sekci (mela jsem ale udelane komplet kardio vysetreni), sice jsem sekci podruhe rodila, ale z jineho duvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
5.8.10 14:34

Tak to jsem trošku vedle, myslela jsem, že kvůli vysokému tlaku už trošku zvažují sekci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí