Císař a vztah dítěte k matce

rozmary
10.8.10 19:21

císař a vztah dítěte k matce

Ahojda,zajímal by mě váš názor na tvrzení,že díte narozené císařským řezem nemá takovou citovou vazbu k matce jako dítě které se narodilo přirozeně :nevim: .Když jsem o tom četla poprvé,přišlo mi to jako uplný nesmysl,ale už jsem to četla ve více článkách a přemýšlím jestli na tom něco bude.Já mám dceru narozenou taky císařem a myslím že mě miluje jak jen to jde :hug: i když teď má své období a přivádí mě k šílenství :cert: ,ale to je snad normální. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
10.8.10 19:24

covece..to me ani nenapadlo ze by to mohlo mit vliv…myslim si ze je to jedno… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
10.8.10 19:28

Ahoj, starší dcera šla ven císařem a je to mazlík a maminčin milovník. Mladší šla přirozeně a mazlivá není skoro vůbec. Pomalu abych jí prosila o pomazlení… mazlí se nejradši jen se ségrou.

Takže mazlivost vs. nemazlivost podle našich zkušeností s císařem nemá co dočinění

• Citovat
  • Upravit
15404
10.8.10 19:28

Tak to mi přijde jako blbost :think: Já rodila zatím jen jednou, nedávno a právě císařem, nicméně ségra porodila 3 kluky taky císařem a můžu říct, že jí naprosto milují :wink: Jsou to mamánci :lol: A neboj, taky jí přivádějí k šílenství :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
10.8.10 19:31

Možná je to myšleno tak, že mimi je s tebou až po dlouhatánské době a ne hned u prsu na sále. Moje první se narodila zvonem, mě hned šupli do narkózy kvůli neodloučené placentě a malou jsem viděla až po 5 hodinách. A vztah byl od začátku nádherný a byla takový závislák, že to až hezké nebylo :mrgreen: (=bylo :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
10.8.10 19:36

Ahoj,
mám syna také císařem. Teď je mu 2,5roku. Už spousta lidí i v učitelky v mateřských centrech mi řekli, že nám snad zapomněli ustříhnout pupeční šňůru. Malej se beze mě ani nehne. První dvě slova které začal dávat dohromady „máma rád“…
Takže tomuhle tvrzení já nevěřím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
10.8.10 19:37

Je to úplná blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
10.8.10 20:04

Takhle řečeno je to hloupost. Já to slyšela jinak… a to, že matky co porodí miminko císařským řezem mají více problém najít si k němu cestu. Ne miminko k mamince.
Já rodila císařem, epidurálně a je pravda, že to bylo divné…ležím a najednou mi podají miminko…z ničeho nic…mozku to asi nedochází. Při přirozeném porodu je to jiné, přes tu bolest a únavu je najednou tady…ta vazba miminko maminka tu je hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
10.8.10 20:14

ahoj
tak tohle je podle mě ptákovina.. Malá na mě visí a to má necelých 7 měsíců :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
10.8.10 20:15

kdo tyhle nesmysly vymysli ...... :roll:

a jeste, ze se bude v zivote vodit za rucicku a nebude nikdy sobestacny, kdyz si nemusel prorazit cestu porodnim kanalem

jako cilem teh kecu je, aby se zenske citily blbe, ze nezvladly porod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
10.8.10 20:16

Já jsem to slyšela, jak už psala Mišula, maminka k dítěti má problém najít si cestu, ne naopak.
Já jsem císařem nerodila, prvního jsem rodila klešťovým porodem, komplikace, velké šití, bolesti, problémy ještě pár týdnů po porodu.
Druhá porod byl bez komplikací a byl to krásný a nesrovnatelný zážitek :-)

To se tvrdí o operativních a komplikovaných porodech celkově, nejen o císaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
10.8.10 20:19

Ahoj,můj syn je taky narozený císařem,a nemyslím si,že by měl ke mě nějakou chladnější citovou vazbu.Já jsem zas naopak četla,že vazba dítěte k matce se vytváří až časem,stejně tak,jako vazba matky k dítěti.Kolik žen řekne,že po porodu zjistily,že nic necítí k dítěti.Já za sebe můžu říct,že čím je malej větší,tím víc ho mám ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
10.8.10 20:57

U nas to tedy bylo spise asi z me strany, ze strany ditete nevim, to se asi pozna az pozdeji. Osobne si myslim , ze ty deti narozene sekci jsou jine, ale ne ze by to bylo nejak extra vyrazne.
Ja mam prvniho syna normalne porozenho , druheho sekci a rozdil byl sileny v tom vztahu mem k nim, a to hned po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
10.8.10 20:58

Já taky rodila císařem. Pamatuji se, jak mi malou ráno po probuzení přinesli (měla jsem akutní císař, takže v celkové anestezii, a bylo to večer), držela jsem ji v náručí a štěstím a dojetím jsem se celá chvěla a nevěřícně koukla na sestru s dotazem: „To je fakt moje?“ :mrgreen: No a od toho okamžiku bych ji nedala za nic na světě a miluju ji jak to jen jde a myslím, že i ona mě :srdce: Teď má 17 měsíců, volá: „Mamíííí“, natahuje ručičky a moc ráda se tulí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
10.8.10 21:01
Pudloslava píše:
kdo tyhle nesmysly vymysli ...... :roll:

a jeste, ze se bude v zivote vodit za rucicku a nebude nikdy sobestacny, kdyz si nemusel prorazit cestu porodnim kanalem

jako cilem teh kecu je, aby se zenske citily blbe, ze nezvladly porod?

nechapu ze to nekdo vidi tak „utocne“ , ja to tedy beru jako nejake studie a treba se nad tim zamyslim, vic neudelam, tohle tedy neni duvod proc bych se stresovala, ac jinak jsem mela (a obcas stale mam) ze sekce sileny depky.
No anebo to mozna jsou kecy, ale treba v zahranici , kde je tak 2× vice porodu sekci protoze si o to zeny reknou jen tak , to smysl ma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí