Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
ktera jste prosla cisarskym rezem u Apolinare kvuli spatne poloze ditete, koncem panevnim.
V jakem terminu se k sekci pristupuje?
Predem moc dekuji za zkusenosti. A nechavali se vas treba den predem na luzku?
Prilozili vam miminko po sekci? Atd,…
Dekuji a hezky den.
Ne k sekci se nastupuje v den operace
Miminko ti jen ukazou
A delaji sekce od 39+0 a dal ja ji mela 39+6
@Vemas a podle ceho ten termin urcuji? Kdy jsi dostala miminko k sobe a mohla jsi nakojit?
@Ivonetaa podle mista
taky podle nalezu, ale pediatri chteji udrzet dite v brise co nejdele.
Na jip nosi kazde 3h (naposledy ve 21h a pak az rano)
Prinesli mi ho ukazat asi 3,5h po narozeni
Já jsem měla jít na sekci v 39+4. Den předem jsem měla jít na vyšetření a druhý den na zákrok. Ale stejně to bylo všechno jinak, protože mi praskla voda tak jsem jela ještě o něco dřív. No měla jsem mít jenom tu spinální anestezii, ale bohužel mi nezabrala tak mě museli uspat. ![]()
Tak já měla naplánovaný termín na 39+1tt, v podstatě to šlo domluvit i na den předem. Jinak mi u Apolináře také nabízeli obrat miminka - ten dělají do 37+0tt, nebo tak mi to řekli, že je to nejpozdější termín, do kdy to zkusí.
Já si ho tedy nakonec nenechala udělat a dohodla se, že budu rodit CS a pak mi tedy dali termín.
Nakonec to bylo taky jinak, praskla mi voda již 37+4tt, takže jsme jeli do porodnice. Tam jsem si myslela, že dostanu jen spinál, ale nakonec se to tak rozjelo, že jsem měla malou u sebe za 4,5 hodiny od příjezdu.
a byla to celková, ale musím říct, že jsem za ni byla ráda, protože jsem měla takový křížový bolesti, že jsem myslela, že to nezvládnu.
Jinak na JIP jsem byla bohužel na gynekologii, protože na porodnické měli plno. Ten den bylo 9 CS, takže 3 jsme byli na gynekologii (na porodnici mají 6 míst). Naštěstí nám miminka donášela moc hodná paní doktorka, takže jsem malou viděla 2× za ten den a to ji i přiložili. U sebe jsem ji měla i skoro půl hodinky, takže to nakonec bylo fajn.
A druhý den už pak na normální pokoj a malou jsem pak měla u sebe celý den, teda kromě úplné noci.
Dekuju za info, doufam, ze to bude v pohode. Vadi mi, ze nemuzu
mit pak dite u sebe.
@Ivonetaa tak zkus rodit kp prirozene. Me to nabizeli. Ale uprimne ja mela dite po cisari u sebe driv nez po prirozenem porodu
@Vemas To se bojim, na to asi nemam odvahu, kdyz ctu, jaky
vsechny komplikace hrozi…