Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
Lezim v nemocnici, kde se jiz druhy den snazi mi „asi“ vyvolat porod abez uspechu, chci se zeptat na zkusenosti maminek se stejnym nebo podobnym nalezem jako mam ja. Cipek daleko, otevrna na prst. Prvni den jsem dostala Prostin a injekci ma hmekcovani porodnich cest. Kontrakce teda sileny, bederni bolesti! Neotevirala jsem se, dostala jsem uklidnovak. Dnes dalsi tabletku Prostinu plus injekci. Jak na tom jsem ted nevim, ale rano beze zmen. Ted mam kontrakce v normalu cca kazdych 10 min. Ale to se nereai, jdlikoz nejsou minutove ale kratsi, prej musi byt delsi abych se otevirala. Jak dlouho vas tahle trapili nez se neco zacalo dit? Jinak je to druhy porod taky vyvolavany, ale druhorodicky pry rodej lepe, no zatim to nevypada ![]()
Pokud můžeš sedni na míč, sprchuj si břicho teplou vodou a myslí na to jak se mimco síně dolů a ty se krásně otviras. Já tu bolest nezvladala, propadala jsem panice. Přeji ať to máš za sebou ![]()
Ja jsem byla taky na prst otevrena, ale jinak k porodu nepripravena, hlavicka byla dost vysoko, cipek napul tuhy. dostala jsem pul tablety vyvolavaci a do sedmi hodin jsem porodila.ale dokud jsem netravila cas ve sprse, tak jsem se neotvirala. a pak jsem byla jen ve sprse, jen napit jsem se sla a behem tri hodin jsem byla ze dvou prstu na deset. takze u me hooodne pomohlo byt stale ve sprse a sprchovat bricho a zada hodne teplou vodou.ve sprse mi pak i praskla voda sama. drzim pesti, abys to mela brzo za sebou.
Me prijde ze ve sprse to je jeste horsi
a asi mi vadi, ze musim stat. Na rizikovem nemame balon, to az primo u porodu.
@FamilyB ja to tak mela taky, 3dny stale jen na prst, cesty nezrale, cipek tuhy, nic nezabiralo, jen jsem mela sileny bolesti zad-beder, 4.den mi pichli vodu, no to bylo sileny, jsem myslela ze umru bolesti, nakonec jsem si vyrvala CS. Ale kazda to ma jinak, nechci te strasit, vim co prozivas a doufam ze to budes mit brzy za sebou! Drzim palecky a drz se! ![]()
Ahojky holky byla sem u dr a sem otevřená na špičku prstu a miminko nahmatala hodně nízko a napsala do papírů že miminko naleha na porodní cesty ve středu jdu na vyvolání myslíte že můžu porodit hned jak mi zavedou tabletu diky ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky holky byla sem u dr a sem otevřená na špičku prstu a miminko nahmatala hodně nízko a napsala do papírů že miminko naleha na porodní cesty ve středu jdu na vyvolání myslíte že můžu porodit hned jak mi zavedou tabletu diky
Jasne ze muzes. Ale ja se stejnym nalezem rodila dva dny
Hele fakt to vubec nic neznamena, klidne se muzes rozrodit jeste dneska, nema cenu nad tim spekulovat.