Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem HA pro kojící brala nezávisle na MS. První MS jsem měla skoro 2 roky po porodu, takže bych musela čekat fakt dlouho.
Já začala brát cerazette cca 8měsíců po porodu a špinila a krvácela jsem 28dnů v měsíci, takže jsem se na to vykašlala.
Mně jde o to že já už ms měla, a prý kdybyh začla mimoms tak byh mohla dlouho v kuse krvácet ![]()
Já antikon. začala brát po osmi týdne nezávisle na menstruaci.
@ellievanessqa To můžeš i tak. Je to prostě vedlejší účinek antikoncepce pro kojící.
Přesně tak, MS ani špinění neudrží, někdo to má tak, někdo ona. Začni jí brát kdy chceš, ale aspoň týden se chraň jinak. Mě celkem vyhovovala, ale MS nemám ani bez ní a to je malý už dva a půl - stále teda kojím. Přestala jsem jí brát, stejně nesouložím ![]()
Ahoj holky
Před týdnem jsem vysadila antikoncepci Daisenette, ale zatím se nedostavila MS. Brala jsem jí cca 1 rok, po celou tu dobu jsem MS vůbec neměla
Kdy se Vám po antikoncepci pro kojící dostavila klasicky MS. S přítelem bychom chtěli druhé mimčo, ale nějak se není od čeho odrazit, když zatím menstruace nepřišla ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holkyPřed týdnem jsem vysadila antikoncepci Daisenette, ale zatím se nedostavila MS. Brala jsem jí cca 1 rok, po celou tu dobu jsem MS vůbec neměla
Kdy se Vám po antikoncepci pro kojící dostavila klasicky MS. S přítelem bychom chtěli druhé mimčo, ale nějak se není od čeho odrazit, když zatím menstruace nepřišla
pořád ještě kojíš?
@MarryFrank Ne, beru jí dál, jelikož mi nesedí klasická antikoncepce. Kojila jsem asi 4 měsíce. Pam brala chvíli klasickou antikocepci, která mi nedělal dobře a pak mi dr nasadil tuto a byl klid, jen MS nebyla vůbec no
a teď pořád čekám co bude
Tak ono to může trvat dlouho, než se cyklus dá po hormonech „do pořádku“ u někoho bohužel i roky. Měsíc je krátká doba. Na gyndu bych šla nejdřív po 3 měsících co jí mít nebudeš
Pěkný den všem, jsem skoro 10.týden po porodu. první menstruaci jsem měla hned 5 týdnů po porodu, právě proto mi řekla doktorka at s braním prášků začnu až při další ms, dnes jsem mela tkaovy slabši krvácení ale fakt slabí takže težko říct zda se z toho vyklube ms nebo ne, takže jsem si prášek vzala, nevíte jestli by mi to nemohlo nejak ten cyklus roházet nebo snížit ten antiko. ucinek kdyby to nahodou ms nebyla? díky