Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Navíc kvůli kašli ti stejně zadnej normální doktor císaře neudělá. Bez do lékárny ať ti dají nějaký kapky na kašel.
Jednak to neni indikaci, osobne bych se bala vic jit pod nuz nemocna. At je to v dnesni dobe sebesetrnejsi, porad ti rezou brisni stenu a s oslabenym telem plnym viru bych do toho fakt jit nechtela, to je otevrena brána pro špatné hojeni, infekce.
Na testu na covid jsi byla? Ted toho radi spousta, ale jako tehotna před porodem bych chtela mit jistotu.
@blumen píše:
V cem by to mel ulehcit.
Nakazila jsem se par dni po cisari od starsiho ditete, myslela jsem, ze mi praskne pri kasli jizva
ja ji celkem chapu, je uz ted vycepana a jeste rodit buhvi jak dlouho aby to stejne skoncilo cisarem akutnim kvuli vyceprani rodicky… ono jestli uz ted citi, ze telo je nahrane tak u porodu ji muze odejit sila uplne… zas bych v nejaky zazracny porodni hormony uplne neverila. A porad je lepsi po cisari kaslt a mit bolesti, nez mit priduseny dite nebo mrtvi dite, pze proste se neco podelalo z toho ze uz byla vyceprane pred porodem..
Pro zakladatelku, zkusila bych to nadnest pri dalsi poradne v porodnici a pripadne se tam domluvit jak to vidi oni a jak ty.
S císařem zkušenosti nemám, ale před prvním porodem jsem byla nastydla / nejaka lehčí viróza a jak jsem začala rodit, v podstatě to odeznělo.
Vím o víc případech kdy to tak bylo, i holky to tady psaly. Jako by ty min závazné zdravotní komplikace,,ustupovaly” tomu porodu ![]()
Určitě zajdi co nejdřív k dr a nech si předepsat něco na kašel co můžeš v těhotenství a při kojení, at mas doma po ruce. Volně prodejny kapky nam nikdy v podstatě nezabraly, az léky na předpis.
@meduzza vkleku, polodrepu, startovaci poloha, na 4…cokoliv krome vleze na zadech ci polosedu. Me PA nacpala do lehu i pres papiry z plicniho, ja se okamzite zacla dusit a udelali z toho drama a zbytecne zasahy. Dodnes lituju, ze jsem vyhmatla tak neschopnou PA. Nasledky mam doted a dalsi porody uz me na kreslo nikdo nedostal…uz jsem tu hruzu dišeni zazit nechtela
Máš jen virózu, chápu, že je to možná vyčerpávajicí, ale indikace k sekci to není. Já měla masivní zánět ledvin provázený kolikou, který se táhnul od 34tt a nikoho ani nenapadlo, že by mi kvůli tomu dělali císaře.
U obvoďáka jsem byla, mám atb a jsem očkovaná, covid negat. no člověka napadá leccos, právě proto sem píšu a díky za reakce.
@Janli píše:
Máš jen virózu, chápu, že je to možná vyčerpávajicí, ale indikace k sekci to není. Já měla masivní zánět ledvin provázený kolikou, který se táhnul od 34tt a nikoho ani nenapadlo, že by mi kvůli tomu dělali císaře.
ty jo a jak jsi to zvládla?
@Leenvecka píše:
ja ji celkem chapu, je uz ted vycepana a jeste rodit buhvi jak dlouho aby to stejne skoncilo cisarem akutnim kvuli vyceprani rodicky… ono jestli uz ted citi, ze telo je nahrane tak u porodu ji muze odejit sila uplne… zas bych v nejaky zazracny porodni hormony uplne neverila. A porad je lepsi po cisari kaslt a mit bolesti, nez mit priduseny dite nebo mrtvi dite, pze proste se neco podelalo z toho ze uz byla vyceprane pred porodem..Pro zakladatelku, zkusila bych to nadnest pri dalsi poradne v porodnici a pripadne se tam domluvit jak to vidi oni a jak ty.
Je fuk čemu věříš. Takhle tělo prostě funguje. Někdo dostane horečku, migrénu, zvracení až při porodu. A císař mu kvůli tomu opravdu nedelaji, je to běžná reakce těla. Navíc zakladatelka nerodí, jen zbytečně plaší dva týdny před termínem.
@mackA159 píše:
Je fuk čemu věříš. Takhle tělo prostě funguje. Někdo dostane horečku, migrénu, zvracení až při porodu. A císař mu kvůli tomu opravdu nedelaji, je to běžná reakce těla. Navíc zakladatelka nerodí, jen zbytečně plaší dva týdny před termínem.
kdybych plašila, vypadalo by to jinak. normálně se ptám na zkušenosti jiných žen.
@Anonymní píše:
kdybych plašila, vypadalo by to jinak. normálně se ptám na zkušenosti jiných žen.
Ja to chápu, ze uz jsi vyčerpaná a nervózní. Ale ber to tak, ze porod je neco, s čím Tvoje tělo počítá a připravuje se na to. A císař je prostě velka břišní operace, jakkoliv běžná a rutinní. Nebylo by možné vic odpočívat? Dat dite na par dnu k babicce a pořádně se vyspat? Nebo se vykašlat na uklid a pořádně si odpočinout pres den, abys byla co nejdřív fit…
@Ba-stet píše:
Ja to chápu, ze uz jsi vyčerpaná a nervózní. Ale ber to tak, ze porod je neco, s čím Tvoje tělo počítá a připravuje se na to. A císař je prostě velka břišní operace, jakkoliv běžná a rutinní. Nebylo by možné vic odpočívat? Dat dite na par dnu k babicce a pořádně se vyspat? Nebo se vykašlat na uklid a pořádně si odpočinout pres den, abys byla co nejdřív fit…
ano, z toho co mi tu většina žen píše by nebyl CS asi dobrá volba. díky
S virozou si taky nerozumí moc případná celková anestezie.