Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se teda hemeroid udělal právě vždy v těhotenství, ke konci. Jak je to dole víc prokrvené a je tam velký tlak, je to poměrně běžná záležitost. U porodu jsem o něm ani nevěděla a po něm se do pár týdnů vstřebal. Na tvém místě bych využila toho, že jsi těhotná a celkově se tohle téma v těhotenství otvírá lépe, a probrala to s ošetřující lékařkou. Stejně ti řekne, že se to bude řešit až po porodu. Ale pak se na to nevykašli. Je to úplně zbytečné trápení, kterého se můžeš raz dva zbavit, když se nebudeš stydět.
Mně se hemoroidy udělaly ke konci těhotenství a nejvíc mi vylezly zhruba týden před porodem. Při samotném porodu už se to snad ani nezhorsilo. V porodnici mi doporučili faktu čípky a mechanický zastrkovat
A ono se to fakt zlepšilo. Při druhém těhotenství následoval stejný scénář, tak už jsem se tím nějak nestresovala
Mladšímu dítěti jsou 3, nějaké velké problémy s tím nemám, občas mi ještě vyleze při zácpě, takže se snažím ji nemít a když to zazlobí, řeším to těmi faktu čípky.
Mám také problém s hemeroidy a používám čípky Faktu.Otec měl hemeroidy a dával si na to aloe ale musí být přiložené na gázu nesmí na holé tělo. Pomáhalo mu to.
Jojo, v tehotenstve tiez problem s hemoroidmi, precistovanie pred porodom tomu este pomohlo a sla som na porodny sal s obrovskymi, bolo mi trapne. aj som to spomenula, ale nijak nekomentovali, utesili. Po porode ma teda bolel cely spodok, ale to je asi pochopitelne. Ist na zachod som ale problem nemala, aj ked som sa teda obavala dost… Teraz o nich neviem, nic netrapi a zahojili sa rychlo. Mazala som len dubovou korou.
Mam taky pouzivam dubovou kuru, ted mi to nekrvacelo nejaky cas, ale vzdycky to byla hruza. Hodne pij a davej si vlakninu.Po 6 nedeli jdu k proktologovi, rikal mi, ze to vyresime az pak, bohuzel
Ahoj, ráda bych se zeptala, jestli jste to tak některá měla taky
. Už x let mám jeden, pak dva vnější hemoroidy. Většinou jsem s nima neměla nějaký větší problem. Sprchuji se pokaždé velké a když bylo nějaké horší období, že se zvětšily nebo to vic bolelo mazala jsem gelem z dubové kůry. V těhotenství přibyly asi další dva, ač jsem ani netrpěla zácpou, ale neměla jsem nějaké velké problémy. Ted mám týden do porodu a za posledních pár dní se to hrozně zhoršilo…svědí to, štípe, cítím, že jsou větší…přitom na wc chodím jednou denně, pravidelně, jako vždycky. Tak nevím, jestli je to už třeba tím, že miminko sestouplo víc dolů nebo tak. No, každopádně jsem z toho dost na nervy, mažu hemostopem, sprchuju ledovou vodou, snažím se větrat…dneska jsem dostala blbý nápad a podívala se dolů…a vypadá to teda fakt hrozně
. Moje gynekoložka ani ted doktorka na poradnách v porodnici to nijak nekomentovaly. Ale já mám hrůzu, že se to ted už bude do porodu jen zhoršovat a o samotném porodu ani nemluvím…Bůh ví o kolik horší to bude po něm
. Měla jste to tak taky některá? Co se dělo při porodu a po něm?
Je mi trapně a stydím se, když jsem to dneska viděla…opravdu se to hodně zhoršilo…když si představí, že můžu každým dnem rodit a zrovna je to ted v takovém stavu
…už jen když si třeba představím zavádění klystýru, když to bolí ikdyž jen sedím
. Máte některá zkušenosti?