Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky, tak jsem ofiko registrovaná k porodu na Vinohradech. Od samého začátku vím, že porod bude císařem. Před rokem jsem měla první císař v narkoze v Neratovicích a byl to šílený zážitek.
Tentokrát určitě chci spinál a manžela velmi blízko sebe. Prosím kdo rodil CÍSAŘEM na Vinohradech napište mi jak to vypadá, probíhá kde je tatínek, jestli si můžu vybrat termín atd.
Moc děkuji!!!
Ahoj. Ja rodila loni v prosinci planovanym cisarem se spinalem. Na terminu se rozhodne lze domluvit(pokud neohrozi zdravi). Doktori jsou tam moc mili (az na jednoho, ale to tu nebudu psat)
Vetsinou se planujou na rano. Takze si pro tebe prijde sestricka, uklidi ti veci do skrine.. Pak klasicka priprava(klystyr, cevka, sprcha). Pak te odvedou na sal, prijde anesteziolog, da ti ten spinal. Po chvilce citis takovy teplo v nohou a pak uz se jde na vec
nebudu ti popisovat jaky jsem mela porod, abych te nevydesila
miminko vyndali a hned odnesli, protoze jsem rodila trochu predcasne. Pak ti ho ukazou a pak odnesou na chodbu tatinkovi. Tatinek u porodu byt nemuze. Po porodu te odvezou na JIPku, kam ti vezou miminko si 3×denne.
Az na vyjimky tam je opravdu mily personal. Volila bych znovu vinohrady ![]()
@my_nickname díky, tak mě s porodem nevyděsíš už jsem si prošla třemi a akutním císařem taky
Každopádně já mám termín 27.7. a tak nějak si manžel mohl vzít dovolenou od 17.7. tak i na ten den jsem chtěla domluvit cs je to tedy 10dnů před ermínem, tak jestli to pro ně nebude problém ![]()
No na sále ti mimčo nedali???
a jak tě převezou na JIP může tam s tebou být manžel?
@marguaret miminko zkontrolovali a pak mi ho na chvilku ukazali. Ja jsem cely porod prozvracela a nebylo mi moc dobre, tak mi ho dali jen na chvilku. Ja rodila tesne pred vanocema tak jsem se s nima domluvila tak, abychom stihli byt 24. doma a 19.se narodil. Na JIPku s tebou nemuze. Jen te uvidi az te povezou tou chodbou dolu na oddeleni. Muze za tebou prijit az odpo. Navstevni hodiny na JIPce jsou myslim 14-15 a to privezou i miminka.
@marguaret co já vim z predporodniho kurzu tak nikdo tam s tebou u císaře byt nemůže at mas celkovou nebo spinální a miminko říkali, ze jen ukážou a odnesou (max.ho donesou před sál ukázat tatinkovi, pokud tam čeká) na jipce bys mela byt 24h a miminko by tam měli přivážet na kojení (je to o patro niž)..
Diky holky, no ja mela prave akutak v Neratovicich a tam JIP nemaji tak jsem byla na normalnim pokoji a tam semnou byl hned i manzel s mimcem. Ale tam uz bych na cs nesla bleee. uvidime jak mi bude mozna kdyz mam ctvrte tak mi malou daji i na dyl nez na kojeni, ale vse asi zalezi na stavu. Ach jo uz at to mam zasebou a jsme doma!!! Bojim se cs, ale verim, ze planovany bude lepsi nez akutni s narkozou.
@marguaret no tam jde o to, ze ta jipka je o patro niž, kde s tebou budou ležet po gyn. operaci, tam ti určité mimco nenechají dele než na kojeni ![]()
@lucynka25 no jo to mas asi pravdu tak me to bude nutit co nejrychleji se vzpamatovat a postavit na nohy ![]()
@marguaret neboj to bude dobrý
jsou tam moc hodný, me to ceka do 14dnu snad..prirozene doufám
tak hodné stesti ![]()
@lucynka25 Držím ti place aby ti to vyšlo přirozeně je to opravdu k nezaplacení…císař je horší jak fyzicky tak psychycky
Já už to budu muset nějak zvládnout…hlavní je, že to vím od samého začátku a celých 9měs. jsem měla čas se stím srovnat. Jen čím víc se to blíží tím se víc bojím všeho jak prvorodička ![]()
Jinak taková náhoda motýlka co máš na bříšku mám jako profilovku sranda viď? ![]()
@marguaret no vidíš to jsem ani nepostrehla ![]()
Diky snad bude vše ok ![]()
Ahoj holky,
ve Vinohradech jsem rodila letos v březnu také císařem a porodnici můžu jen doporučit.
Nejdřív to začalo úplně jinak, protože jsem byla registrovaná v Podolí, ale měli plnej stav a mě museli porod vyvolávat, protože jsem už přenášela několik dní. U prvního porodu v roce 2011 jsem rodila v Krči, také vyvolanej porod, ale vyvolali ho pozdě a kluk byl chudák v zakalený vodě a museli ho po porodu ihned odnést na přístroje. U druhého jsem chtěla vyvolat porod dřív, což mi v Podolí neumožnili, tak jsem se rozhodla, že porodním jinde. Tak jsem po dohodě odjela ihned do Vinohrad, kde mi udělali monitor a ihned se pustili do vyvolávání, to bylo v sobotu odpoledne. Bolesti přišli, ale první vyvolávačka nepomohla, tak v půlnoci dali druhou a pak už to šlo rychle. Bohužel nastaly komplikace a i když jsem byla úplně otevřená, tak syn nemohl ven, byl zamotaný v pupeční šňůře, ihned nařízenej císař a během 20min byl malej na světě. Po dvou hodinách na sále mě odvezli na JIP kde jsem byla jeden den a pak už na normál pokoj. Na JIP mi malýho přiváželi na kojení a na pokoji jsem ho mohla mít už celý den. Tam už za mnou mohl manžel i starší syn kdykoliv. Sestřičky moc milý, doktoři úplně super, takže porodnice bezva ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.