Císař s celkovým uspáním

Napsat příspěvek
Velikost písma:
202
13.11.12 10:24
@berunkab3 píše:
@Michaela87 Prosím tě, proč vadná. Já měla na dvojčata nachystaný všechno už o prázdninách i když termín jsem měla až v prosinci. Prostě jsme se hrozně těšili.

tak to mě těší :-) my se těšíme jak blázni. je fakt, že nevim, jak to budu zvládat se starat o miminko, jsem prvorodička, ale manžel s mami snad poradí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
13.11.12 10:25
@martina.se píše:
Celková anestezie se většinou dělá u akutního, při plánovaném není třeba, protože je čas se na to připravit. Nemusíš se bát, oni vyzkouší, jestli epidurál funguje jak má..

Není pravda, že se dělá většinou celková anestezie u akutního CS. Já měla akutní kvůli preeklampsii a s epi :mavam:.

• Citovat
  • Upravit
29730
13.11.12 10:33

@medvidek Jenze je akutni a akutni, kdyz se dite dusi, je to akutnejsi, nez pri preeklampsii, tam ten cas trosku je. Ja treba mela kluka do deseti minut od rozhodnuti (v jinym sale) venku, byla jsem oblecena, neoholena atd. Nebyl cas shanet anesteziologa na epi…resp. nebyl cas na epi, anesteziolog tam pribehl :)

Příspěvek upraven 13.11.12 v 10:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
13.11.12 10:35
@asha píše:
@medvidek Jenze je akutni a akutni, kdyz se dite dusi, je to akutnejsi, nez pri preeklampsii, tam ten cas trosku je. Ja treba mela kluka do deseti minut od rozhodnuti (v jinym sale) venku, byla jsem oblecena, neoholena atd. Nebyl cas shanet anesteziologa.

OK, beru. Tvá zkušenost :mavam: :hug:.
Mou mi neber, ju :hug: :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
29730
13.11.12 10:37

@medvidek Ja ti ji prece neberu :) Je to na lekarich, ti vidi nejlip, kdy ten cas jeste je, kdyz neni, daji celkovou, je to rychlejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
13.11.12 10:48

Myslim, že to je krásný, že máš všechno přichystaný. A docela ti závidím, když si vzpomenu na svoje těhotenství, jímá mě nostalgie a dojetí… Hned bych byla znovu těhotná a chystala si výbavu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.11.12 10:51

Ahoj mě zavřely do porodnice v 36 týdnu s tím že mě vyděsily že budu rodit císařem páč byly nějaký komplikace a v 37 týdnu už mě čekal císař samozřejmě v celkové anestezii páč to jinak nešlo zkrz krev a malou. no když mě dovezly na sál tak to bylo děsný strašnej strach atd… ale vše dobře dopadlo a malí je 6 měs. zdravá jako řípa :D ale ten strach no nikdy na to nezapomenu. člověk se celých skoro 9.měs. těší na normální porod a takle se to pokazí. páč to celý prospíte a i to když vám pak prdíka přinesou na kojení tak z toho nic nemáte… sem se z narkozi probouzela celý den a pak to stávání z postele ale jinak to za to stojí když za stříliva idíte toho malinkýho človíčka.. tak že z celkové anestezie žádný srach :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
13.11.12 10:54
@emari píše:
Myslim, že to je krásný, že máš všechno přichystaný. A docela ti závidím, když si vzpomenu na svoje těhotenství, jímá mě nostalgie a dojetí… Hned bych byla znovu těhotná a chystala si výbavu :mavam:
:-) jo jo, taky nás to nějak chytlo stou výbavičkou. už máme věcí hromadu, ale furt si řikáme-nepojedem se kouknout tam a tam jestli nemaj něco novýho? :-) akorát že já pro sebe nemam výbavu :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.12 11:23

@Michaela87 ahoj, já tak rodila, dá se říct že neplánovaně/plánovaně - prostě se rozhodli, že ten den musí malej ven kvůli vysokýmu tlaku a vyvolání nezabíralo. Když došlo na to, odvést mě na sál, hrooozně sem se bála. Ale v pohodě - doktor řekl, že za chvíli usnu, já si jen tak řekla to jo, to určitě a byla sem tuhá… pak už jen vím, jak mě 8 hodin na to probírali ;) osobně si myslím, že je to lepší než císař v částečný, asi bych nedala vědomí že mi procházej tou a tou vrstvou břicha i když bych malýho viděla hned. Každopádně ať do dopadne jakkoli přeju hodně štěstí, síly a zdraví pro miminko ps. když víš, že musíš kvůli zdraví svého nebo miminka tak nad tím přestaneš přemýšlet a doufáš, že to bude rychlé :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
13.11.12 11:26

Ahoj, já měla opačný problém, když mi řekli, že musim jít na císaře, tak jsem se bála, že mě uspí úplně, ale když mi řekli, že pude jen o epidurál, tak mi spadl jeden kámen ze srdce, z vlastní zkušenosti musim říct, že není proč se ho bát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
13.11.12 11:26
@mrnousekjaninka píše:
@Michaela87 ahoj, já tak rodila, dá se říct že neplánovaně/plánovaně - prostě se rozhodli, že ten den musí malej ven kvůli vysokýmu tlaku a vyvolání nezabíralo. Když došlo na to, odvést mě na sál, hrooozně sem se bála. Ale v pohodě - doktor řekl, že za chvíli usnu, já si jen tak řekla to jo, to určitě a byla sem tuhá… pak už jen vím, jak mě 8 hodin na to probírali ;) osobně si myslím, že je to lepší než císař v částečný, asi bych nedala vědomí že mi procházej tou a tou vrstvou břicha i když bych malýho viděla hned. Každopádně ať do dopadne jakkoli přeju hodně štěstí, síly a zdraví pro miminko ps. když víš, že musíš kvůli zdraví svého nebo miminka tak nad tím přestaneš přemýšlet a doufáš, že to bude rychlé :hug:

děkuji za povzbuzení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
13.11.12 11:28

Jinak nejsi vadná, já to taky měla nachystaný hodně dopředu, jediný, co jsem ale nechtěla byl kočárek, to prý nosí smůlu, né, že bych byla extra pověrčiv, ale proč to riskovat :-) měla jsem ho sice zamluvený a přichystaný, ale domů mi ho vzali rodiče, až když se malá narodila a všechno bylo v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
13.11.12 11:34
@mařenkaa píše:
Jinak nejsi vadná, já to taky měla nachystaný hodně dopředu, jediný, co jsem ale nechtěla byl kočárek, to prý nosí smůlu, né, že bych byla extra pověrčiv, ale proč to riskovat :-) měla jsem ho sice zamluvený a přichystaný, ale domů mi ho vzali rodiče, až když se malá narodila a všechno bylo v pořádku :)

já taky nejsem pověrčivá-už ho máme asi týden a zatím ještě v pokoji, ale všichni nám říkaj, at ho dáme z domu-třeba někam do stodoly či tak nějak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
13.11.12 11:38

@Michaela87 Tak kočárek jsem na dvojčata měla doma 5 měsíců před porodem. Pověrčivá nejsem a taky se nic nestalo. Kluky jsem donosila do 37+0 a oba byly v pořádku. Za pár dní jim bude osm a jsou zdraví jak řípy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1944
13.11.12 11:39

Tak mě čeká nástup na císař zítra odpoledne a ve čtvrtek ráno jdu na sál…kvůli polohy koncem pánevním. Mě ani nenabízeli jestli chci uspat nebo spinální. Hned mi v anesteziologické ambulanci řekli, že jdu na spinální. Mám sice obavu, ty černé myšlenky mi tam pořád lítají…ale kdyby něco, říkali, že mě hned přispí :) Ale že mě nezačnou řezat bez vyzkoušení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí