Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, taky vám zbývá už jen pár týdnů do porodu? Těšíte se, nebo spíš bojíte?
Ahoj, tak mě zbývají 4 a kousek a už se těšim, hlavně mam doma vše pro miminko připravené a už mi tu nějak chybí jenom zo poslední a to je právě mrňousek… Nemůžu se dočkat, i když mam z porodu respekt, ale hlavně mi to teď nějak neutíká - počítám už po dnech, kolik zbývá (dnes 30) a je to strašně zdlouhavý… A jinak mě skoro nic netrápí, jen otoky nohou a už abych se jich zbavila, je to hodně nepříjemné..
Kdepak, po 6ti letech to opakuju, ale je to stejný jako tenkrát…
možná se bojim ještě o trochu víc… A co Ty?
Já taky podruhé, poprvé jsem rodila před víc jak 8 rokama..
Divný je, že ikdyž první porod jsem měla hroznej, tak se tohohle ani moc nebojím (teda občas mě to přepadne).. ale spíš se těším.. asi proto, že doufám v to, co se říká, že když je první porod hroznej, tak druhej hup šup ![]()
@olinka11
Kdyz mas termin 2. prosince, jak to, ze ti metrik ukazuje, ze do porodu ti zbyva 68 dni?
Já jsem ten první měla taky dost šílenej, nechtěla jsem se otevírat, tak to pěkně trvalo, navíc to bylo tak 41+6, tak se děsim, že budu zase přenášet… Modlim se, aby ne - malej je asi o 3 týdny větší, tak nevim, jak bych to zvládla… Už teď nevim…
první měl 3380 gramů a druhé děti jsou prý větší, tak se toho děsim (hlavně přenášení, ale snad to není pravidlem…) A taky se řiká, že když se rodí po více jak 5ti letech, tak jsi jako prvorodička… ![]()
Ahoj, taky mi zbejvá už jen chvíle do porodu
mimčo bude první ![]()
@Martina TP8.12.12 píše:
Já jsem ten první měla taky dost šílenej, nechtěla jsem se otevírat, tak to pěkně trvalo, navíc to bylo tak 41+6, tak se děsim, že budu zase přenášet… Modlim se, aby ne - malej je asi o 3 týdny větší, tak nevim, jak bych to zvládla… Už teď nevim…první měl 3380 gramů a druhé děti jsou prý větší, tak se toho děsim (hlavně přenášení, ale snad to není pravidlem…) A taky se řiká, že když se rodí po více jak 5ti letech, tak jsi jako prvorodička…
pardon že se micham do diskuze i když mám do porodu ještě 33 týdnů, ale já rodila druhé po 9 letech a naprosto v pohodě a bez nastrihu, takže bych se vůbec nebala ![]()
Ahojte, tak se k vám také připojuji. Mě zbývají (když nepočítám dnešek) 3 dny
. V neděli nastupuji do porodnice a v pondělí ráno plánovaný SC. Bude to moje první miminko
. Mám docela strach, ale snad vše dobře dopadne
.
@ivana-domca Jé, děkuju za uklidnění…
Na druhou stranu se na malýho tak moc těšim, že se vlastně i těšim na ten samotnej porod, tak to určitě dopadne dobře… Navíc tam teď budu i s manželem a jak se říká, že si potom ti muži váží žen, tak snad to bude i náš případ a dam manželovi krásný dárek na Mikuláše… Každopádně ať to bude jakékoliv, vydržely jsme to všechny a ten pokad za to stojí… Teď ještě aby to nějak uteklo ten poslední měsíc…
@Martina TP8.12.12 ten poslední měsíc bývá nejhorší a bez chlapa už bych nikdy rodit nešla, cítila jsem se mnohem líp, když tam byl semnou a všechno šlo jak po másle
![]()
Já jsem na jeho přítomnost u porodu upla, bez něj rodit opravdu nechci, jen aby to při mym štěstí nebyl případ, že pak ztratí definitivně zájem o sex… Už teď ho ztratil a nevim, jestli tohle je cesta, jak ho zas najít… ![]()
@Martina TP8.12.12 nj, teď na to koukám, že ten metřík je nějakej divnej ![]()
přesně, jak píšeš, taky chci manžu u porodu a bez něj prostě ne!!
@Micchaelka ty jo, tak ty už to máš opravdu za pár, jak ti závidím ![]()
@Martina TP8.12.12 a @olinka11 zcela vás chápu, také jsem si moc přála mít manžela u porodu, ale tím, že máme císař, tak to nejde
Alespoň u nás v porodnici ne. Určitě je to obrovská podpora!!! @olinka11 uvidíš, tři týdny strašně rychle uběhnou ![]()