Porod z únavy

478
5.11.12 13:20

porod z únavy

Holky,
je to pravda… Prý když dostatečně těhulka neodpočívá (např. od 30tt) a jede pořád „na plno“ s prací a se vším, že může předčasně porodit? Že jako když je unavená a stahaná, že to může vést k tomu, že porodí dřív? - třeba v 37tt? Máte s tím zkušenosti? Kamarádku tak „straší“, ale i mě to zajímá, protože jsem v 33tt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2597
5.11.12 13:22

TAk brzo nevím, ale taky jsem slyšela, že větší námaha a stres porod vyvolat může

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
5.11.12 13:24

Ahoj, no takových zaručených informací je spousta :) Všemu bych nevěřila, určitě jsou takové případy, ale že by to zaručeně vedlo k porodu, tak to opravdu nee. Rodila jsem 2 dny, unavená jsem byla teda fest, nakonec císař :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
5.11.12 13:24

Podle mě je to blbost… to by museli být všechny druho a vícero-rozené děti dřív, protože s pobíhajícím svištěm doma se nejenom neodpočívá, ale dost často jde stranou i doporučení o tom, že by se neměli zvedat těžší věci, ono to toho sviště příliš nezajímá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
5.11.12 13:27

@j.a.n.i1 :mrgreen: tak to máš svatou pravdu, Malýmu jsou dva roky a nějaký řeči, že ho nesmím tahat, mu jsou někde :lol: ba naopak, pořád se chce mazlit a nosit a já nevím co :P takže to jsi napsala krásně a pravdivě. A když mi vždycky doktorka a všichni říkají, ať už ho netahám, tak to jen odkývu, ale…copak se to dá? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
5.11.12 13:30

Tak to si tedy fakt nemyslím. Když jsem čekala první dítě, tak jsem makala na stavbě baráku, dřela jsem na zahradě, potom hodně sněžilo, tak jsem makala v baráku, stavěla příčky, malovala, dodělávala okna a venku lítala s hrabadlem a v termínu porodu uklízela půlmetrové návaly sněhu :lol:. První termín porodu jsem měla 13.1., druhý 18.1. a rodila jsem až začátkem února :zed: :lol:
Doktor mi tenkrát řekl, že tím, jak jsem se nešetřila, tak se mimčo pořádně uchytilo a nechtělo ven :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
5.11.12 13:31
@majinka69 píše:
@j.a.n.i1 :mrgreen: tak to máš svatou pravdu, Malýmu jsou dva roky a nějaký řeči, že ho nesmím tahat, mu jsou někde :lol: ba naopak, pořád se chce mazlit a nosit a já nevím co :P takže to jsi napsala krásně a pravdivě. A když mi vždycky doktorka a všichni říkají, ať už ho netahám, tak to jen odkývu, ale…copak se to dá? :andel:

taky s tím zápasím, malá má nosící období až ted :roll: u doktora řekli, že nezvedat v žádném případě, že to jde udělat i jinak :lol: chtěla bych vidět jak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
5.11.12 13:32

Porod z únavy neznám, zato únavu z porodu ano :lol:.
A taky si myslím, že by se tím pádem každé další dítě muselo nutně rodit dřív a dřív.
Naopak podle mě rozumné množství námahy prospívá fyzičce rodičky a pomáhá při samotném porodu, pokud je to fyziologické těhotenství.

Od 30tt mě dr. straší předčasným porodem. Pravda, trochu jsem omezila zvedání dětí (starší 33kg - toho už fakt nezvedám :lol:, mladší 18 kg, běžně nosím), magnézium jsem vysadila už dávno a pořád držím.

Příspěvek upraven 05.11.12 v 13:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
5.11.12 13:33

Blbost-pracovala jsem do 34.tydne, kazdy den 3 hodiny jsem stravila na ceste. Na materske pred porodem jsem malivala, stukovala, byla jsem na ture, doma jsem gruntovala, napekla cukrovi a spala jsem max 6 hodin. Citila jsem se dobre, unavena a strhana z uklizeni jsem teda byla. Nicmene jsem mela ve 40. Tydnu planovany cisar a kdyz me vysetrovali, tak cipek byl nahore a nebyla jsem otevrena ani na milimetr, prestoze me vsichni strasili, ze si uzenu predcasny porod. A kamaradka byla od 20. Tydne doma, v klidu, nic nedelala, jen odpocivala a porodila driv, v 35. tt-kazda zenska to ma jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
5.11.12 13:34
@j.a.n.i1 píše:
Podle mě je to blbost… to by museli být všechny druho a vícero-rozené děti dřív, protože s pobíhajícím svištěm doma se nejenom neodpočívá, ale dost často jde stranou i doporučení o tom, že by se neměli zvedat těžší věci, ono to toho sviště příliš nezajímá :mrgreen:

chtěla jsem napsat to samé :mrgreen: Jako prvorodička jsem měla v práci havaj oproti „dovolené“ s dítětem doma :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8651
5.11.12 13:39

To bude asi podobná blbost, jako že při umývání oken se děcku omotá šňůra kolem krku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
5.11.12 13:57
@pansy píše:
Blbost-pracovala jsem do 34.tydne, kazdy den 3 hodiny jsem stravila na ceste. Na materske pred porodem jsem malivala, stukovala, byla jsem na ture, doma jsem gruntovala, napekla cukrovi a spala jsem max 6 hodin. Citila jsem se dobre, unavena a strhana z uklizeni jsem teda byla. Nicmene jsem mela ve 40. Tydnu planovany cisar a kdyz me vysetrovali, tak cipek byl nahore a nebyla jsem otevrena ani na milimetr, prestoze me vsichni strasili, ze si uzenu predcasny porod. A kamaradka byla od 20. Tydne doma, v klidu, nic nedelala, jen odpocivala a porodila driv, v 35. tt-kazda zenska to ma jinak…

měla jsem to stejné, furt jsem jela na 100%, do porodnice jsem dojela ve 42tt autem a vyšla pět pater s baťohem na zádech. dr. co mě vyšetřoval nevěřil, že jsme těhotná, že prý to tak dole vůbec nevypadá. museli mě kuchnout, jinak bych prý byla těhotná ještě hodně dlouho.
a to bylo zrovna i bouřkové období, horko, zima, led, slunce… a já furt těhotná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
5.11.12 14:01

Jako věřím, že není dobré, aby těhotná, která se šetřila od začátku těhotenství z ničeho nic projevovala nějakou vysokou fyzickou aktivitu, to se tělu líbit nebude… na druhou stranu, porod mi taky přijde jako vysoká fyzická aktivita a myslím, že to, když se člověk šetří může negativně ovlivnit i ten porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21637
5.11.12 19:30

U mě to částečně bylo u prvního dítěte. v práci jsem stále jela naplno a po jedné náročné akci jsem zůstala ležet doma na neschopence, protože jsem se začala otvírat. po stěhování do nového bytu (to jsem už jen lehce skládala do krabic a komandovala ostatní) jsem ve 32 TT skončila v nemocnici s plně průchozím čípkem. nakonec jsem dceru přesvědčila do 38+3.
mladší se i při klidovějším režimu narodil 37+4tt.
nedokážu říct, jestli bych měla stejné problémy, kdybych se nehonila nebo ne. U každé z nás probíhá těhotenství jinak. každopádně kamarádku její lékař určitě zná, zná její zdravotní stav a nebude varovat úplně nadarmo. tady se můžeš dočíst spoustu příběhů těch, které měly velkou zátěž a přenášely, ale i ty opačné. a nikdo ti neřekne, do které kategorie budeš kamarádka nebo i ty spadat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
6.11.12 22:50

Tak já jsem taky jela pořád na plný plyn - práce, nákupy, dlouhé procházky se psem, prostě všechno jako normálně. Vše bylo v pohodě, až jednou jsme doma měli dost uklízecí víkend a pak ještě hodně ostrou procházku - útěk před bouřkou a za dva dny potom mi praskla voda..a za další den a půl se narodil syn. Byl naprosto v pohodě, ale ten porod tak nějak sám o sobě moc nepostupoval…tak si trochu myslím, že to bylo tím, že jsem si ho uhnala dřív a že tělo ještě nebylo na sto pro připravené…ale zase jsem se vyhnula té závěrečné fázi, jako je otýkání a podobně :-) teď napodruhý jsem si říkala, že to radši nebudu pokoušet, jenže synovi je rok a půl, taky se rád nosí a chová, pejsek taky chce každý den pořádně provenčit, takže ono se to moc nedá ovlivnit…žádný nohy nahoře! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí