Císařský řez pro nepoměr

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23
6.11.12 15:22

Císařský řez pro nepoměr

Ahoj holky, mám 5 let po císaři. Pročetla jsem tu spustu diskuzí na toto téma, ale každá píše o nepostupujícím porodu. Já s otvíráním neměla problémy, otevřela jsem se na celých 10 už po šesti hodinách. Ale další hodinu a půl jsem měla velké kontrakce tlačící na konečník. Nakonec zavolali jiného doktora, který řekl, že jsem sice otevřená, ale moc ouzká v pánvy a že to nemá šanci projít. Navíc se malý zacali zpomalovat ozvy a tak honem rychle na císaře. Malá už měla hrozící hypoxii z toho jak hodně byla přidušená. No a teď mám týden do termínu, když mi doktor oznámil, že to bude pravděpodobně větší než první(první měla 3,87 kg), jsem se začala obávat toho, že to zase neprojde. Ale doktor na mé naléhání, že přece musí být nějaké vyšetření, kde určí jak to dítě bude velké a jestli je šance aby prošlo, mi odpověděl, že to mi nikdo nikdy neřekne jestli to projde. Je tu nějaká maminka, která to měla podobně? Nebráním se normálnímu porodu, ale mám strach, že mě nechají v bolestech a pak mě říznou až to dítě bude zase přidušené!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
6.11.12 15:36

Zajdi si do jiný porodnice, a zkus se tam domluvit. Jiná rada mě nenapadá.

Jako já teda nejsem stoupenec císařů na přání a za sebe bych radši rodila přirozeně - ale chtít za každou cenu rodičku tejrat, když se ví, že riziko hrozí jí i miminu, mi přijde jako sadismus :( Tak držím palec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
6.11.12 15:46

No na tvem miste bych to neriskovala. Kdyz uz prvni nechtelo projit a je predpoklad ze dalsi dite bude vetsi tak bych si ten CR vydupala. Takove riziko a hlavne pro dite bych nechtela podstoupit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
6.11.12 15:50

Ahoj, určitě bych zašla k jinému lékaři a do jiné porodnice, protože to je pěkný nesmysl že nikdo dopředu neřekne zda mimi projde či ne..moje první dcerka šla plánovaným císařem právě pro kefalopelvický nepoměr plodu a věř že důkladným vyšetřením jde dost dobře poznat zda dítko projde nebo neprojde..mě vyšetřoval primář a jednak dělal utz a jednak mě vyšetřoval pohmatem-je na to přímo jeden hmat-název už nevím a zcela neomylně přišel na to že já v životě normální cestou neporodím..u druhé dcery se císař plánoval už automaticky..nakonec z toho byl akutní císař, to jen na okraj..takže trvej na vyšetření, nikdo nemá právo na to nechat tě trpět kolik hodin v bolestech a pak tě fiknout až když jsou potíže.. :cert:..držím palečky ať vše proběhne tak jak má a přeji ti zdravé a spokojené miminko.. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31275
6.11.12 16:14

Za mě taky blbost, že by tě měli znovu nechat trápit přirozeně, pokud máš úzkou pánev…
už jen měření, co se dělá na začátku těhotenství plus předchozí porod CS z důvodu „úzké pánve“ by mělo být indikací pro císaře. Tím spíš, pokud odhadují, že druhé bude větší.
Který doktor ti to oznámil, tvůj ošetřující, nebo už v porodnici? šla bych to prokonzultovat s jiným lékařem, a spíš s porodníkem než gyndařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
6.11.12 16:15

Jo a ještě jsem zapomněla dodat že u nás v porodnici se po předchozím porodu císařem dělá automaticky další císař když má mimi víc jak 3500 gramů.. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
6.11.12 21:36

Moc děkuji za rady, vše jsem zatím řešila jen s mým gynekologem. Sliboval mi, že mě pošle do nemocnice dřív kvůli tomuto problému. U něj jsem byla na kontrole dnes a na pátek mě tam tedy konečně poslal. Tak doufám, že mě v té nemocnici bude někdo konečně poslouchat a řekne co a jak. Jinak jsem rozhodnutá, že jestli mi po vyšetření řeknou že bude mít dítě kolem čtyř kil, tak toho císaře budu chtít rovnou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
9.11.12 12:58

Tak jsem dnes ráno byla na kotrole v nemocnici, paní doktorka se divila, že když jsem měla císaře pro nepoměr, že jdu tak dlouho! Byla strašně milá, dokonce se mě i zeptala jakou mám přectavu o mém porodu! :dance: Tak jsme spolu mluvily o tom, že se je mi to jedno jak budu rodit, ale že bych nechtěla aby to bylo jako poprvé. Uklidnila mě, že určitě nechtějí mě zbytečně trápit. Tak mám v pondělí ráno nástup do nemocnice s tím, že mě vyšetří nějaký starší pan doktor a jakmile zjistí, že je malý stejně nebo větší než bylo mé první, tak mě ještě ten den vezmou na císaře! Spadl mi tam velký kámen ze srdce a konečně už se nebojím! :dance: A potom že to nejde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
9.11.12 13:13

No vidíš, tak se vše vyřešilo a konečně jsi narazila na normální doktory.. :palec: ..tak teď už můžeš být v klidu.. :)..myslím že ti určo udělaj dalšího císaře, druhý mimča bývají větší a když byl předtím císař pro nepoměr, tak většinou jdou další dítka automaticky taky císařem..leda že by mimi bylo droboučké a prolezlo by ale to je malá pravděpodobnost..tak držím palečky a hodně štěstí.. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
3.3.18 09:30

Nepoměr - vyšetření včas

Ahojte v záři jsem rodila první mimco, ve zprávě mam napsané nepostuoujici porod- kefalopévicky nepoměr. Otvírání jsem zvládla za 5 hodin od te doby, co mi praskla voda. Pak 2 hodiny tlačeni a mala nesestupovAla. Skončilo to akutním císařem s predporodnk přípravou v nejhorších kontrakci ch podpořenych oxytocinem :( mala byla OK, Apgar 10-10-10. Chtěli bychom co nejdriv druhé ale mam strach. Samozřejmě ze bych chtela rodit přirozené (strašně me mezi ze jsem neviděla malou jak přišla na svět a dokonce si ani nepamatuju první kojeni, byla jsem jeste napůl v narkoze jak mi ji na jipce nálepili k prsu). Da se to nejak zjistit předem jestli se mimi vejde? Jestli mam úzkou pánev, to nevím, vnější obvod přes boky msm 110cm a to je vic než dost (samozřejmě ze to taky nemusí nic znamenat) a mala mela obvod hlavy asi 35 Cm takze taky normální. Pripadne, kdyz si vyžádal podrobnější zprávu z porodnice, bude ro tam napsané? Hrozné moc Toužim po normálním porodu, slyšet řev miminka a mit pocit dobre odvedené prace :lol: ale než zažít znovu tohle (akutní císař v posledni možné chvili), 100× raději bych Mela plánovaný císařský rez se spinalni anestézii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10886
3.3.18 09:47

@ayra.5 taky jsem měla akutní císař kvůli kefalopelvickemu nepoměru a podruhé bych taky chtěla rodit přirozeně, ale šanci si nedávám. Mně ještě na sále před uspanim říkali, že bych asi přirozeně neporodila, jsem drobná a pánev byla hraniční. A hlavně nebyl váhový odhad malého, tak to pro jistotu ukončili takto. Malej byl při narození drobnej, tak mi samozřejmě vrtalo hlavou, zda byl císař nutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
3.3.18 10:38

Moc nechápu, že nepoměr nezjistí lékaři dřív a nepřipraví matku na plánovaného císaře, ale raději jí nechají rodit přirozeně a pak jí řeknou je tam nepoměr - císař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.18 11:56

Vzhledem k tomu, ze melo mimi bezny rozmer hlavicky, tak bud planovany cisar nebo vyvolavany nekdy driv, ale to by muselo byt o vic tydnu, pac tech 34cm ma mimi co je ukoncen vyvoj a jen pribira…ja mela druhy planovany. Za me pan primar v krnovske porodnici 1* @misa.859 prijde mi to v ČR běžné-zkusíme a kdyžtak uděláme…měla jsem z 2.porodu hrůzu a to mi ještě má (teď již bývalá) gyn napsala do průkazky běžné rozměry pánve bez měření, ikdyž mám z 1.těhu měřenou pánev MR a zúžení v místě, které se během porodu nehýbe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
3.3.18 12:41

@Paní Colombová a to měření probíhá kdy? Na začátku těhotenství? Mě tohle překvapilo i v pořadu Malé lásky, ženu tam připravovali na přirozený porod a pak jí doktor řekl, že je vidět na ultrazvuku jasný nepoměr a že by přirozený porod dopadl katastrofálně, tak hlavně, že ten porod nechají rozběhnout, přitom se ví, že dělat akutní císař je pak horší, než dělat plánovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10886
3.3.18 13:02

@misa.859 mne pánev poprvé měřili cca dva měsíce před porodem, jestli si dobře pamatuju. Bylo to zrovna u jiné doktorky, má měla dovolenou. Ta mi po tom měření poprvé řekla, že je možný, že to přirozeně nepůjde. A pak mi pánev měřili až na porodním sále, kdy jeden dr. řekl, že je to sice hraniční, ale půjde to a za pět minut přišel jiný dr. a ten naopak zavelel k operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí