Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Eugiinka No pro mne je to lehko rict, mam srovnani, ale kazda to muze mit jinak ![]()
@asha píše:
@Eugiinka No pro mne je to lehko rict, mam srovnani, ale kazda to muze mit jinak
a co bylo podle tebe lepší???
![]()
@Eugiinka Prirozeny…ac jsem teda nemela uplne prirozeny zadny, vsechny vyvolavany pred terminem, hodne dlouhy- 26 a 33 hodin, ale po porodu to bylo uzasny. Cisar byl akutni a po nem to bylo zhruba 5ti tydenni peklo… Po normalnim porodu jsem po navratu z porodnice fungovala normalne, po druhym jsem uz s malou na brise asi 5. den stala na kopci s bobama ![]()
Po cisari jsem jeste za tyden neusla v kuse ani 500 metru, a kdyz jsem vstavala z postele, okusovala jsem pelest jeste 5 tydnu ![]()
Pro mne je to jasny: normalni porod je peklo pred a po nem euforie, cisar (pokud je planovany, ja si vyzrala i to peklo pred
) je pohoda pred a peklo po ![]()
Jenze: Kazda to muze mit jinak a i opacne, to je jasny!
To si proste musis odzit a pak to vis
Cisar je operace, coz je proste zasah, takze ciste obecne je lepsi rodit prirozene.
I pro miminko
Pokud si teda muzes vybrat, ze jo ![]()
Ja bych do epiduralu nesla!! Pry to jde hrozne citit!! Chtela jsem celkove uspani
@Luciet2 píše:
Ja bych do epiduralu nesla!! Pry to jde hrozne citit!! Chtela jsem celkove uspani
Tak on i normalni porod je sakra citit ![]()
Neslo to moc citit, je takove tlaky a tahy, ale nic hroznyho, ja jsem zase nehtela uspat, hadicku v krku, mela jsem uz jednou castecnou narkozu a pak to byl hnus, nemohla jsem polykat nic.. a hlavne jsem chtela nase deticky hned slyset a videt, narodili se o hodne driv, ale stejne plakali a alespon na par vterin mi je ukazali..
@asha a byla jsi u císaře uspaná, nebo epidurál??
jojo taky bych se z tohohle pohledu přikláněla k normálnímu porodu…pamatuju si, že jsem ještě sotva lezla 14dní od porodu, o spaní na břiše ani nemluvím, ale pokud budeme muset opět mít císaře, zajímá mě spíš jak je to s epidurálem, vůbec k tomu nemám důvěrru- vše slyšet, vidět…akorát ten první pohled na miminko musí být perfektní
@Lucah já si teda o hadičce v krku nic nepamatuju, ale všude to jde asi jinak…
ale krásná dvojčátka ![]()
@Eugiinka Ja prave musela byt rychle uspana a doted toho lituju
Nejaky tahani vydrzis a pak hned zapomenes, ale cely zivot budes vedet, ze jsi prisla o ten prvni pohled, prvni prilozeni, miminko uvidis az za kolik hodin. Mne treba nejvic dostalo, ze jsem ho videla jako posledni, vsichni videli aspon fotku driv nez ja ![]()
Epi, jak jsem psala, jsem mela u prvniho porodu. Pichali mi ho behem kontrakci a trefili se, takze u tebe to planovane pujde jako po masle, neboj
A nic neuvidis, pred brichem budes mit plachtu ![]()
@Eugiinka píše:
@asha a byla jsi u císaře uspaná, nebo epidurál??
jojo taky bych se z tohohle pohledu přikláněla k normálnímu porodu…pamatuju si, že jsem ještě sotva lezla 14dní od porodu, o spaní na břiše ani nemluvím, ale pokud budeme muset opět mít císaře, zajímá mě spíš jak je to s epidurálem, vůbec k tomu nemám důvěrru- vše slyšet, vidět…akorát ten první pohled na miminko musí být perfektní
Hlavně záleží na doktorech. Já jsem měla štěstí na skvělýho anesteziologa, a ten si se mnou suprově povídal. Než začli tak mi dopodrobna vysvětlil co se bude dít. A když mě měl napíchnout páteř, tak jsem se i vyděsila, protože podle obrázků mi připadalo, že mě chce ďobnout dost vysoko, tak mi i pohmatem ukazoval, kde co je a že ty obrázky jsou dělaný podle „malých“ ženských, a že já s pomalu 1,80 mám to místečko proporcionálně jinde. I když už jsem byla naďobnutá tak si dával záležet na tom „opíchávání“ jestli už jsem necitlivá. A neměl ani problém s tím, že jsem ho požádala ať mě oďobe ještě jednou, že se prostě bojím. Takže asi tak. Jediný co mi vadilo a zvedl se mi skoro žaludek, tak když mě umrtvil tak si můj mozek pamatoval nohy v leže dole, a když mě po tom omívali tak mi ty nohy zvedly a já je uviděla, ale „cítila“ jsem je furt dole.
Ahoj, taky jsem byla na císaři docela akutním a má zkušenost je taková, že z epi jsem měla hrozný strach, sice manžel byl na chodbě, ale jaksi mi to nepomohlo, po deseti pokusech o napíchnití epi, zavelel gynekolok aby už mě uspali a nemordovali víc, že už moc času není…už takhle to bylo s fousem, takže jsem byla v celkové narkóze, sice lituji toho, že jsem synka neviděla hned po vyndání, ale na druhou stranu jsem nechtěla slyšet jak si povídají a jak se prořezávaní až k mimi…teď jsou synkovi dva měsíce a už jsme z toho oba vzpamatovali(ikdyž po pravdě nikdy si asi nepřestanu nadávat za to že jsem ho nedonosila do konce)narodil se v 36+0tt lehce nezralý..sice jsme teď na nutrilonu(neměl takovou sílu aby si mlíčko vytáhl od maminky), ale je to spokojený mimi, který si už brouká a je to zlatíčko a pro mě je hlavní že jsme oba zdraví a v pořádku, takže jestli byl císař v celkové je teď úplně jedno! a jak bylo řečeno doktoři vědí co a proč dělají..
takže bych se zbytečně nestresovala dopředu..já na ten stres měla dvacet minut a bohatě to stačilo..
@Weencaa to přesně mi vyprávěla kamarádka, že ležela a bylo ji divný co to štípe, tak se podívala a byla to její noha a byl dost blbej pocit, že si štípala do nohy a nic necítila a dodnes ji prý bolí to napíchnutý místečko když si na to sáhne, jako by měla pořád modřinu..
Já se bojím toho, že píchají do míchy, abych to ještě rozchodila ![]()
Ale kdo ví, třeba mě čeká normální porod…to se uvidí, ještě mám moře času…spíš se bojím, aby se to malý otočilo. u prvního byla příčná poloha, jeden doktor dokonce říkal, že jsem dost hubená a jak se chtěl otočit protrhl obal a proto vytekla voda ![]()
@simíík my jsme 32+1tt
naštěstí vše OK, dneska na něm nikdo nic nepozná ![]()
No ja uz jen kvuli tomu jakej tam byl udesnej anestezilog:-( pritele nemam takze by tam byl jen on a uz kdyz me vezli na sal tak do me hustil jak muzu umrit at se pripravuju a takov!! No nejhorsi zazitek! Jinak malou stejne musely odnest do inkubatorku byla driv narozena ale byla tam jen par hodin:-) tak jsem ji videla druhy den odpoledne. Stejne sem nemohla ani chodit z te jizvy no hruza. A o hadicce v krku taky nebim ale noc po operaci operovali me vecer v18:00 sem se dusila hlenama bylo to strasny s rozrizlym brichem!! Asi to bylo zou hadickou
@Eugiinka tak to já si intubaci pamatuju jak mě jí vyndávaly a už nikdy, jako skoro udušení hleny ne děkuju radši rodit normálně a nebo s epiduralem