Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte,
prosím mám dotaz a našla jsem jen 8 let starou diskuzi…
Čeká mě císařský řez ve FN Olomouc a ráda bych se zeptala jak to teď probíhá.
Dostala jsem brožuru při posledním ultrazvuku, ale je asi staršího vydání, bo tam např. píšou, že nástup je den předem, ale já mám nástup v den výkonu ráno. Nedostala jsem žádné instrukce jen že se mám dostavit před 7 hodinou vyprázdněná a nalačno a že zákrok je určitě dopoledne…Navíc teď už se do porodnice nechodí na kontroly poslední měsíc, jak tomu bylo dřív, abych se jich doptala…takže pokud má někdo zkušenost z Olomouce:
Prosím co nejčerstvější info. ![]()
Moc děkuji. ![]()
Nerodila jsem v Olomouci, ale myslím že to je všude podobné. Taky jsme nastoupila ráno před zákrokem, sestřička mi udělala klasickou poradnu, moč, tlak a ozvy. Pak se vyplnilo milion papíru, prohlidnul mě doktor, přišel se se mnou domluvit anesteziolog. Dostala jsem klistyr, muž mi pomohl se dostat do tech jejich punčocháčů, oholená jsem byla, sestřička to zkontrolovala Jestli chlap může být u císaře, záleží na porodnici. U nás nemohl. Miminko mi ukázali hned jak ho vytáhli, pak mi ho ještě přinesli když ho zabalili,
@Oliverka28 díky za odpověď. V kolik jsi šla teda na zákrok, když tě ráno přijali?
@MissDetectiv Já teda ráno měla nástup na devátou a na sál jsem šla okolo dvanácté.
Pokud jsi dostala instrukci, že máš přijít vyprázdněná tak předpokládám, že ti nebudou dávat klystýr.
@Evkad diky, to jsem cetla, tam nejsou odpovedi na me otazky.
prohledala jsem cely google a az pak psala sem
Příspěvek upraven 03.09.20 v 10:52
@Nell2 no taky si rikam, jen nevim jak toho doma dosahnout 😁 proste pri objednani rekli prijdte v 7 a vemte s sebou papiry predoperacni, anestezie a kompresni puncochy a dali mi letak…v tom jejich prospektu krasnym se pise jen o tom kdyz se nastupuje den dopredu, procetla jsem o tom cely net…tak treba to stihnou vse v to rano…proto se ptam, zda nema nekdo zkusenost konkretni…domenek se da vymyslet spousta. Kdyztak si tam zavolam samozrejme, oni jsou vzdy tak nadseni.
ale treba se tu jeste nekdo s cerstvou zkusenosti najde…
@Oliverka28 takze vse stihli to rano…tak to asi bude taky tak 😊 dekuji moc za odpoved ![]()
Mám syna plánovaným SC ve FNOL z 19.6. Nástup byl den předem na 18.6. ( testy na Covid, anesteziolog ) Na příjmu UTZ a vyšetření, předání veškeré dokumentace, převlečení a pak na pokoj na oddělení. Chlap byl celou dobu se mnou. Ozvy, oholení břicha od sestřičky ( spodek sama doma ). Punčochy mi oblékla sestřička ráno po sprše a wc ( dávala roztok Yal ) Pak došel aj chlap a čekalo se na sál, počkal pak před sály a malého mu hnedka dali a byl u vážení, měření atd. Byla sem v celkové, na spinál se můžeš zeptat, ale pokud se nepletu, tak ve FNOL neumožňují otci být na sále. Když máš nástup až v den zákroku, tak by ti měli jen dávat punčochy a vyšetřit + papírování ![]()
@MissDetectiv Ano, prinesli jeste na JIP a pak sem si ho nechala pres den u sebe a na noc si braly sestricky. U dcery ve 2013 stejne tak, akorat u ni sem byla na JIP aj pres noc, kdezto ted u maleho po par hodinach zase na pokoj ( nebylo misto ) ![]()