Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky prosim dotaz manzel je sluzebne pryc vrati se nejspis az na termin porodu snad tedy
stalo se vam nektere ze jste nemeli podepsany papir na matrice na jmeno ditete? Jako prijmeni i otec dle oddaciho listu ale jmeno bude to problem?
moc dekuji
@Tyna_matiss píše:
Ahoj holky prosim dotaz manzel je sluzebne pryc vrati se nejspis az na termin porodu snad tedy![]()
stalo se vam nektere ze jste nemeli podepsany papir na matrice na jmeno ditete? Jako prijmeni i otec dle oddaciho listu ale jmeno bude to problem?
moc dekuji
Jména všech dětí jsme řešili až po porodu. ![]()
@SAJ píše:
Jména všech dětí jsme řešili až po porodu.
Takze kdyz nebudu mit ten papir co v dobe kdy sme nebyli vziti ze chceme aby to byla natalka nebo martin tak zo nevadí ja uz jsem ze vsech tech papiru uplne mimo ![]()
@Tyna_matiss píše:
Takze kdyz nebudu mit ten papir co v dobe kdy sme nebyli vziti ze chceme aby to byla natalka nebo martin tak zo nevadí ja uz jsem ze vsech tech papiru uplne mimo
Myslím, že můžeš být úplně v klidu - a ať se ti miminko vyklube rychle a bez všech zádrhelů.
Já to nechápu, jste oddaní, a budeš rodit… co za papír se řeší?
@Tyna_matiss Na to papir neni. V porodnici jmeno nahlasis. Rozhodujici ale je jmeno, ktere potom nahlasite na matrice, kde vam vystavi rodny list ![]()
@kavulenka takze na jmeno az v porodnici jen kdyz nejsou partneri vziti musi se na matriku
@Tyna_matiss pokud jste manželé, tak nepotřebujete podepsaný žádnou dohodu o jméně.
My jsme dali jméno dceři až půl hodiny po narození, nikdo na nás netlačil s žádnýma papíry
@Tyna_matiss píše:
Takze kdyz nebudu mit ten papir co v dobe kdy sme nebyli vziti ze chceme aby to byla natalka nebo martin tak zo nevadí ja uz jsem ze vsech tech papiru uplne mimo
Kdybyste nebyli manželé, musela bys kvůli příjmení mít souhlasné prohlášení. Jméno se řeší až po porodu klidně.
@J_Doe píše:
Já to nechápu, jste oddaní, a budeš rodit… co za papír se řeší?
Klid, některé porodnice chtějí vypsaná jména předem, pitomost, která neni povinná.
@J_Doe no kdyz sem rodila syna nebyli jsme vziti a museli sme mit uznani otcovstvi a psalo se tam jmeno a i prijmeni myslela jsem ze je to i kdyz jsme vziti ze se to vztahuje i na krestni jmeno
@Russet píše:
Kdybyste nebyli manželé, musela bys kvůli příjmení mít souhlasné prohlášení. Jméno se řeší až po porodu klidně.
Nemusela. Jen kdyby chtěla dát dítěti příjmení po otci - což mi teda připadá u nesezdaných rodičů jako pitomost. ![]()
@Tyna_matiss píše:
@J_Doe no kdyz sem rodila syna nebyli jsme vziti a museli sme mit uznani otcovstvi a psalo se tam jmeno a i prijmeni myslela jsem ze je to i kdyz jsme vziti ze se to vztahuje i na krestni jmeno
Jo tááák, tak to ne, když jste manželé není nic potřeba. My jsme neměli ani vybrané jméno, když jsem rodila. ![]()
V pohodě. ![]()
@SAJ píše:
Klid, některé porodnice chtějí vypsaná jména předem, pitomost, která neni povinná.
Jj, už mi to došlo o co jde ![]()