Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
.. tak ja nakonec v te nemocnici skoncila.. dnes me pustili a lezim a lezim.. pry me to bude pronasledovat asi po cele tehu.. obzvlast s dvojcatama.. tak se mam na co tesit.. nastesti se nic neodlucovalo a cipek je uzavreny, tak mi aspon spadl kamen z esrdce a spravil to ascorutin.. sice spinim, ale jenom trosicku.. holt se ta placenta tahne nahoru..
Ahoj holky
Mám dotaz,jsem v 28tt.Mám od počátku těhotenství placentu praevia,klidový režim atd.,jezdím na pravidelný kontroly do Plzně,předevčírem na poslední kontrole mi doktor řekl,že se placenta nevytahuje a že tomu moc nevěří,že se ještě vytáhne,další kontrola za tři týdny v 31tt. a mám si vzít raději věci s sebou a hrozí mi hospitalizace
Chtěla jsem se zeptat,jestli se některé z vás v tomto mezidobí ještě vytáhla,popř.pokud jste ležely v nemocnici,tak jak dlouho.Je před Vánoci,tak mám z toho dost depku
Jasně,že nejdůležitější je,aby naše malá byla v pořádku a já taky,ale komu by nevadilo tvrdnout v nemocnici,že jo a ještě nevědět jak dlouho a co bude ![]()
Ahoj, mně zjistili vcestnou placentu asi ve 24.77, jen mě upozornili, co to znamená, ale nikdo mi nehrozil hospitalizací, prý se může „vytáhnout“ klidně v posledních sdvou třech týdnech těhotenství… Mně se teda nevytáhla, ve 33.tt jsem začala krvácet, ležela jsem asi 5 dní v Podolí, dávali mi něco na zastavení krvácení a napíchali mi kortikoidy pro rychlejší vývin plic miminka, nakonec to byl nějaký hematom a ještě mě pustili domů. Znovu jsem začala krvácet ve 36.tt, to už bylo opravdu masivní krvácení z placenty, přivezla mě záchranka do porodnice v 6 ráno, udělali mi ultrazvuk a nějaká vyšetření a v 9 jsem šla na císaře. Dcera je úplně zdravá a v pořádku.
Klidový režim máš super, pokud můžeš
. Já ho měla nařízený taky, ale vzhledem k tomu, že děti jsou nakonec 2 a čtvrt roku od sebe, mo to nešlo
. A stejně to odpadlo úplně dobře ![]()
ahoj, me zjistili placentu praevia centralis uz nekdy v pulce tehotenstvi.. samozdrejmosti byl okamzity klidovy rezim. vsichni me uklidnovali ze se placenta jeste vytahne, ale muj lekar mi moc nadeji nadaval, protoze centralis se vetsinou moc nehybe … k me smule se nepohla .. a pristi tyden (34.tt) se mam uz hlasit na rizikovem oddeleni a budu tam lezet az do porodu, coz znamena do 38.tt, kdy mam naplanovaneho cisare. duvod hospitalizace je, ze u centralis je od 34.tydne zvysene riziko krvaceni z duvodu vztahu delohy.. nejsem z toho nadsena,ale bojim se o mimi i o me takze jsem rada ze me tam budou hlidat. Do ted jsem nemela zadne komplikace a doufam ze do 38.tt zadne nebudou a malej se bude dopekat co nejdele ![]()
Ahoj, tak já už to mám za sebou
Placentu marginalis jsem měla do konce těhu. Doktor mě hnal do nemocnice už v 36tt, ještě jsem ho přemluvila o týden později. Tak v 37tt nástup na rizikový a v 38+0 se Dominiček narodil císařem:) Doktoři nechtěli nic rizkovat.
Dominik se narodil 1.11.2011 ve 13:04, takže samí jedničky, snad mu to přinese v životě štěstí.
Ale řeknu vám když mě vzbudili (celková narkoza) tak jsem myslela že mě ještě řežou jak to bolelo
Ale přežila jsem to, dokonce kojím a ta jizva neni tak strašná ![]()
trosku se toho cisare bojim, nastesti se mnou na planovanem cisari chce byt pritel tak jsem za to rada,ze me bude drzet za ruku a budeme se vzajemne uklidnovat. celkove me slovo OPERACE desi a potom i ta jizva… po hloupem slepaku jsem mela problemy zacit chodit a nejak fungovat a ted kdyz mi maji rozriznout cele bricho tak to asi nebude nic moc ![]()
Ahoj, vsude ctu, ze se pri vcestne placente vetsinou dela cisarsky rez kolem toho 36.tt. Nevite nekdo proc? Je tu nekdo, kdo vydrzel zhruba do terminu?
Příspěvek upraven 10.12.13 v 19:26
@Adriana224 a proc jsi nerodila planovane ve spinalu? je to pak lepsi necitis dlouho nic…
@KackaDoup Ahoj, rodila jsem plánovaně, sestra se mě ptala co bych radši, jestli uspat nebo spinal, řekla jsem, že je mi to jedno, bála jsem se obojího, nakonec jsem byla ráda, že mě uspali, na sále jsem bylo dost vystresovaná, pořád vidím moje nohy jak se nekontrolovaně klepou a to jsem si myslela, že jsem kliďas bez trémy
Taky jsem slyšela, že po spinálu to neni tak hrozný, že ta bolest přichází postupně a navíc už začínají působit léky na bolest.
@Anna.V mě ho dělali v 38.t. od 37.t. jsem ležela na rizikovým a to z důvodu, že to mám 60km do nemocnice a doktor se bál, že bych nestihla dojet kdyby nastalo masivní krvácení, což se u týhle diagnozi stává. Taky říkal, že už se to pěkně připravuje k porodu, takže tak… ![]()
Rodila jsem 38+2. Myslím, že nechávají co nejdéle to půjde. 36TT mi přijde fakt zbytečně brzy. Rodila jsem ve spinále a bylo to OK. Chtěla jsem malého hned vidět.
@Anna.V Myslím, že je to z důvodu prevence rozjetí přirozeného porodu, to by při vcestné mohlo znamenat fakt průšvih - kontrakce by mohly placentu poškodit a pak jde hodně o čas. Proto se tomu (podle mě) doktoři hledí vyhnout a raději plánují sekci do předstihu. Přenášet vůbec nenechají.
Já měla císaře přesně týden před termínem, a to už jsem měla sama nervy, že si malá řekne „jdu na to“ a bude vymalováno.
Dekuju za odpovedi
nakonec pujdu v 36+5. Dyl jak ten 37.tt to doktori nechteli nechat. Asi vi co delaji..
@Anna.V To je dobré, norma je vlastně +/- 14 dní kolem termínu, takže u tebe je to fakt o pár dní… Hodně štěstí a třeba dej vědět, až budete v pořádku doma. ![]()