Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Sama bych toho nevyužila. Ale vím, že to existuje. V jiných zemích to jde oficiální cestou, jako přípatek za nadstandard, za to, že tebou vybraný lékař, kterého znáš a důvěřuješ mu, bude pro tebe 24h k dispozici. Bohužel u nás to není po právní stránce oficiáně možné, tak se to řeší v lepším případě jako sponzorský dar, v horším obálkovou metodou. Je jen na našich zákonodárcích, aby konečně ustanovili institut nadstandardní placené péče a stát tak umožnil poctivým tyto peníze oficiálně přijmout a zároveň i zdanit.
Alpaka píše:
Sama bych toho nevyužila. Ale vím, že to existuje. V jiných zemích to jde oficiální cestou, jako přípatek za nadstandard, za to, že tebou vybraný lékař, kterého znáš a důvěřuješ mu, bude pro tebe 24h k dispozici. Bohužel u nás to není po právní stránce oficiáně možné, tak se to řeší v lepším případě jako sponzorský dar, v horším obálkovou metodou. Je jen na našich zákonodárcích, aby konečně ustanovili institut nadstandardní placené péče a stát tak umožnil poctivým tyto peníze oficiálně přijmout a zároveň i zdanit.
moje gynekolozka vede takovy karticky se sluzbama, ta lepsi stoji myslim 3000 a je v tom zahrnuty cokoli, od telefonu 24hod denne po asistenci u porodu. Neni to lekar z nemocnice, ale primo moje doktorka
Nezaplatila bych ani korunu. Od toho jsou lékaři v nemocnici aby svoji práci odváděli co nejlépe a berou za to plat. Já taky beru v práci plat za to, že odvedu co nejlepší výkon, tak nevím proč bych měla dávat úplatek za něco, co by podle mého měla být samozřejmost. Podle mýho názoru je to od těch doktorů hnus fialovej, že si dovolí vůbec ty peníze brát. A co ostatní personál co je při porodu? Ty si nezaslouží nic? Ano ty si zaslouží akorát ten plat a doktoři jsou něco víc? Moc se mě líbila ta poslední věta v té reportáži: A kdo potom odrodí ty co na to nemají peníze?
Mě tady to téma vždycky strašně vytočí.....
Anabellka píše:
Nezaplatila bych ani korunu. Od toho jsou lékaři v nemocnici aby svoji práci odváděli co nejlépe a berou za to plat. Já taky beru v práci plat za to, že odvedu co nejlepší výkon, tak nevím proč bych měla dávat úplatek za něco, co by podle mého měla být samozřejmost. Podle mýho názoru je to od těch doktorů hnus fialovej, že si dovolí vůbec ty peníze brát. A co ostatní personál co je při porodu? Ty si nezaslouží nic? Ano ty si zaslouží akorát ten plat a doktoři jsou něco víc? Moc se mě líbila ta poslední věta v té reportáži: A kdo potom odrodí ty co na to nemají peníze?
Mě tady to téma vždycky strašně vytočí.....
Napsala bych to stejne ![]()
U mého porodu byl doktor asi hodinu „čistého času“, vyšetření na příjmu, vyšetření jednou během porodu, šití.
Zbytek času se o mě starala moc milá porodní asistentka, která má tuším menší plat, než slavný pan lékař… (Ale i on byl milý…)
Nikdy bych takhle předem neplatila.
A myslím, že kdyby péče v porodnicích byla vždycky takhle milá, korektní a pohodová, moc lidí už by nemělo důvod takhle uplácet nějakého doktora, aby zrovna on byl u porodu… Protože by se nastávající maminy nebály, kdo bude mít zrovna směnu, na koho „natrefí“ a jakou bude mít náladu.
Taky bych neplatila, pokud by neslo o predem dohodnute nadstandardni sluzby, trebas jakoze lekar bude po celou dobu porodu, nebo prijede v jakykoli termin.
Neco jineho je dat potom neco jako podekovani v pripade spokojenosti, ale odpovidajici je podle me tak maximalne flaska vina a pod.
V reportazi si jeden pan stezuje, ze zaplatil a presto dite bylo pridusene - to je samozrejme blbost, ani nebudu rozvadet proc.
Reportáž jsem neviděla, ale doktorovi bych za porod neplatila, stejně u ně většinou není. Zaplatila bych si určitou PA, aby se věnovala jen mně a přijela až bych začala rodit…
souhlasím takřka se vším co tu bylo zmíněno… u mých dvou porodů byl lékař přizván je na šití, jinak jsem byla prakticky odrozena Pa, která u mě též celou dobu byla… takže když někomu tak těmto zapáleným ženám co pomohou jak mohou a né arogantním dr. co si myslí, že se z nich má každý po… ![]()
Doktora bych taky neplatila…na co? Nejsem přece nemocná, nepotřebuju léčit. A za druhé - je to jeho práce, plně hrazená zdravotní pojišťovnou. V případě potřeby a ohrožení zdraví a života, dle Hippokratovy přísahy musí udělat maximum.
Já u svého porodu jsem doktora neviděla vůbec. Celou dobu se o mě velice pečlivě staraly porodní asistentky. Na těch podle mě leží veškeré starání se o rodičku.
Rodila jsem v zahraničí, ale kdybych nedej bože musela rodit v čechách, tak investuju peníze do Duly, porodní asistentky, nebo do následné péče po porodu.
http://www.ceskatelevize.cz/…-tajemstvim/
Ahojky holky.. chtěla bych podiskutovat zda máte některá s tímto zkušenost..