Císařský řez a vcestná placenta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
58
1.10.11 08:10

Císařský řez a vcestná placenta

Ahoj holky,
vím, že císař už je tady mnohokrát popisovaný, ale i přes to bych chtěla konkrétně vědět co mě vlastně čeká :roll:
Teď jsem ve 33.týdnu a bohužel diagnoza zní jasně…placenta praevia marginalis (vcestné lůžko) :cry: Doktor řekl, že už se určitě nevytáhne a že mě tedy čeká CŘ. A navíc 2týdny hospitalizace před termínem CŘ. Což asi nepřežiju, protože mam doma tříletou dceru…
Tak jsem se jen chtěla zeptat, na vaše zkušenosti s císařem, co mu předchází a co potom, ať vím do čeho jdu…ještě jsem nikdy na žádné operaci nebyla, tak se trošku bojím 8-o
Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2891
1.10.11 08:17

Ahojky taky jsem po císaři, ale mě o ěm rozhodli den před tím, než ho udělali. Byla jsem na kontrole ve 40+5 a druhý den nástup do nemocnice. 2 týdny před bych asi taky nepřežila 8-o ě stačilo být tam týden po. Já bych tě nerada strašila, každý to prožívá jinak, jen já prostě měla šílený bolesti tři dny po operaci. Nemohla jsem skoro vstát z postele a když už jsem vstala, tak jsem se zas nemohla položit. Ale jsou tu dikuse, kde holky psaly, že druhej den už normálně fungovaly :nevim: záleží fakt na individuálním případu. Po SC jsem byla v nemocnici týden a z toho jsem měla malého u sebe jen 2 noci, ale to nebylo jen SC, ale i tím, že jsem dostala 39 horečky :nevim: hlavně v klidu, pokud to půjde dobře, dýl jak týden tam potom určitě nebudeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
1.10.11 08:42

Měla jsem akutní sekci. Narodil se v neděli ráno a domů jsem šla v pátek.
Bolesti,no sranda to není, ale vydržet a zvládnout se to dá.
Malýho jsem měla u sebe od uterka.

• Citovat
  • Upravit
17565
1.10.11 08:46

Ahoj, já taky měla císaře kvůli vcestné placentě, ale akutního, takže na nějaké přípravy moc nebyl čas.Povolili mi krátkou sprchu a šup na sál, přišla anestezioložka, představila se mi a pravila Dobrou noc..no a pak jsem se probudila, když mě vezli ze sálu :-)
Druhý den je pak nejhorší to rozchodit, asi jako po každé operaci, já ztratila hodně krve a přidala se i nějaká infekce, tak jsem tam byla 10 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
1.10.11 08:50

Měla jsem akutního císaře pro nepostupující porod, moc si toho před ním nepamatuju, snad jen desinfekci těla a pak ten „rajskej plyn“ a pak TMA :mrgreen:
Po probrání z narkózy mě bolelo břicho, děloha, a hlava… asi tak 12h po CS mě už nutili chodit, vyndali mi cévku a šlo se na záchod :mrgreen: Pak už to bylo lepší, z JIPky mě dali na šestinedělky, prcka na pokoj, a bylo to :wink:
Do normálního režimu po CS jsem se dostala tak po měsíci… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
1.10.11 09:48

Já rodila akutním císařem 38+5, rovnou po poradně, protože se ztrácely ozvy na monitoru. Podepsat souhlas, potom si pamatuju už jenom anesteziologa, někoho říkajícího mi ať se nebojím, že nezačnou řezat dřív než usnu a pak až když mě vezli po chodbě a povídali mi, že je malej ok :-) ale ty budeš pravděpodobně rodit se spinálem, jestli máš plánovanýho :-). 24 hodin na jipce, asi po 4 hodinách mi přivezli malýho na přiložení a pak ještě jednou. No a druhej den vstávat, to bylo nejhorší a pak to vstávání z postele nebylo nic moc ještě asi 14 dní. Jo a ohýbání se pro věci, kašlání nebo smích taky:-). Ale po čtrnácti dnech jsem fungovala „jakž takž“ a po měsíci už zhruba normálně. Malýho jsem dostala na pokoj hned když mě převezli na šestinedělí a po 6 dnech šla domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
1.10.11 10:07

Ty máš plánovaný císař, takže tě čeká pravděpodobně s epidurálem nebo spinalem, většinou otec může být u porodu stojí u tebe, u hlavy, napíchnou ti spinal/epidural budeš do noh cítit teplo a pak mravenčení a pak nic. POté stůl dají tak, aby jsi byla v mírném klubíčku. Budeš napojena na kapačku a pak to co ti snímá srdíčko. Řez trvá chvíli, miminko pokud bude v pořádku ti přiloží a pak tě budou šít. Druhý den tě postaví na nohy, třetí den pokud půjde vše tak jak má tak ti dají i miminko, ale odpočívej. Doporučuji ti jakmile se probudíš a budeš cítit nohy tak se pomale hýbat na bok, moc ti to pomůže při stávání. Neboj se říkat o prášky utišující bolest a hlavně se nelekni, budou ti pracovat střeva, říkej si o espumisan. Kdyby něco tak se ptej, klidně písni i SZ. Prodělala jsem dva císaře, jeden akutní, dceři kolísalo srdíčko a měla jsem infekci v plodovce. A druhý se spinalem předčasný v 31+3, pro selhávání srdce, infekci a prosakování plodové vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
1.10.11 10:22

No…tak to se mam na co těšit…ale co, bolesti já přežiju, když jsem přežila 1.porod, který trval víc jak 30hodin, křížový bolesti, šití a všechny ty nepříjemnosti kolem…navíc kvůli šití jsem taky pořádně nemohla vstát z postele a ještě ňákej den po příjezdu z porodky jsem taky nemohla moc chodit, tak si člověk asi nevybere co je lepší :nevim:
Spíš mě štve, že tam budu tak dlouho ležet a nebudu mít doma vše pod kontrolou :-?
Jo a ještě, možná takový hloupý dotaz…až pojedu domu, tak co si vzít za kalhoty? Rifle? to by asi bolelo co :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
1.10.11 10:34

Rodila jsem plánovaným císařem ze stejného důvodu. Odpoledne před termínem jsem nastoupila do nemocnice, tam jsem probděla noc, protože maminka, co se mnou byla na pokoji, už měla kontrakce, ráno v sedm jsem šla na porodní sál na přípravu - holení, klystýr a velmi zábavná instalace kompresních punčoch :-D.
Pak jsem šla na sál, lehla si na operační stůl, napíchli mě na infuze a natřeli břicho několika vrstvama příííšerně studený dezinfekce. Než mi dali masku, ještě jsem koukala na hodiny, bylo tam 8:10, pak jsem si dvakrát dýchla a bylo. Malá má v porodní zprávě čas narození 8:13.
Co se týká bolesti, tak to je opravdu individuální. Pro mě bylo nejhorší probuzení z narkózy a pak ještě asi měsíc. :lol: Ne, žertuju, ale na první dva týdny si raději nic neplánuj, pak už se to poměrně rychle lepší. Já byla moc ráda, že si manžel vzal týden dovolené, když nás pustili z porodnice, jeho pomoc například při vstávání z postele byla neocenitelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
1.10.11 10:38
Adriana224 píše:
Jo a ještě, možná takový hloupý dotaz…až pojedu domu, tak co si vzít za kalhoty? Rifle? to by asi bolelo co :think:

Nejvíc jsem po porodu unosila těhotenský kalhoty se zvýšeným pružným pasem (ne takové ty s „klokaní kapsou“, tam je ten šev přímo na jizvě a to je dost nepříjemný). Riflí bych se nebála, pokud to nejsou bokovky nebo moc upnutý model.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
1.10.11 10:43

Já jsem jela domů v tom v čem jsem tam přijela.. a je fakt že ty těhu kalhoty byly na jizvě sakra nepříjemný.. :roll: Takže něco volnějšího s vyšším pasem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2312
1.10.11 10:58

Adrianko, muzu se te zeptat, jestli jsi s touto diagnozou krvacela? Ja jsem sice teprve na konci 16tt, ale treti noc po sobe, v dobe mezi usnutim a jitim na wc (takze asi 4 hodiny) krvacim a pak, jak jdu na wc, tak to tece ven.. do rana se to pak „uklidni“.. desi me, ze se to opakuje uz treti noc a asi me ceka opet navsteva doktora.. ale ten uz mi ve ctvrtek rikal, ze se muze posouvat placenta nahoru… ale navic cekam dvojcata, tak jsem z toho docela na nervy a nemocenskou jsem nedostala.. vsude ctu o klidovem rezimu na luzku.. jenze kdyz ja ten problem mam prave v te nejvic nejklidnejsi casti dne respektive noci :(((((((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
1.10.11 11:50
Adriana224 píše:
No…tak to se mam na co těšit…ale co, bolesti já přežiju, když jsem přežila 1.porod, který trval víc jak 30hodin, křížový bolesti, šití a všechny ty nepříjemnosti kolem…navíc kvůli šití jsem taky pořádně nemohla vstát z postele a ještě ňákej den po příjezdu z porodky jsem taky nemohla moc chodit, tak si člověk asi nevybere co je lepší :nevim:
Spíš mě štve, že tam budu tak dlouho ležet a nebudu mít doma vše pod kontrolou :-?
Jo a ještě, možná takový hloupý dotaz…až pojedu domu, tak co si vzít za kalhoty? Rifle? to by asi bolelo co :think:

No dlouho. Kamarádka se stejnou diagnozou jako ty byla hospitalizovaná už od 30tt.

• Citovat
  • Upravit
58
1.10.11 12:09
evousek píše:
Adrianko, muzu se te zeptat, jestli jsi s touto diagnozou krvacela? Ja jsem sice teprve na konci 16tt, ale treti noc po sobe, v dobe mezi usnutim a jitim na wc (takze asi 4 hodiny) krvacim a pak, jak jdu na wc, tak to tece ven.. do rana se to pak „uklidni“.. desi me, ze se to opakuje uz treti noc a asi me ceka opet navsteva doktora.. ale ten uz mi ve ctvrtek rikal, ze se muze posouvat placenta nahoru… ale navic cekam dvojcata, tak jsem z toho docela na nervy a nemocenskou jsem nedostala.. vsude ctu o klidovem rezimu na luzku.. jenze kdyz ja ten problem mam prave v te nejvic nejklidnejsi casti dne respektive noci :(((((((

Já začala krvácet ve 13tt. To zjistili, že je to kvůli té placentě, takže jsem měla nařízený klidový režim. DR říkala, že jestli se to bude opakovat, tak musím okamžitě do nemocnice, nicméně mi řekla, že se placenta určitě za pár týdnů vytáhne nahoru a bude to o.k…no nevytáhla se :zed:
Pokud takhle krvácíš tak bych pádila do nemocnice, může se ti odlučovat placenta a to fakt neni sranda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
3.10.11 22:43

Já jsem rodila v 38+2 plánovaným CS přesně z důvodu placenty previa marginalis. Rodila jsem v epidurálu, malého jsem viděla hend po porodu. Potom za pár hodina na JIPu . Jinak v nemocnici jsem ležela 1é dní před porodem, ale z kvůli tomu, že jsem předtím začala krvácet a už si mě tam nechali na rizikovém odd a naplánovali porod. Pokud nebudeš mít problémy (krvácení, špinění či kontrakce), tak nevidím důvod prič by si tě tam nechávali tak dlouho dopředu. :think: Jedině mě napadá předoperační vyšetření, ale to netrvá rozhodně 14 dní.

Jinak po porodu jsem šla domů v těhotenských kalhotách a ještě v nich několik dní (možná i týdnů :mrgreen: ) vydržela. Bolí to jako sviň, ale jak už tu bylo řečeno, dá se to vydržet. Mimino je úžasný anestetikum :mrgreen:

Hlavně přeju pohodový průběh a na konci zdravé dítko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky