Císařský řez Pardubice vs. Chrudim

Anonymní
14.7.15 13:36

Císařský řez Pardubice vs. Chrudim

Dobrý den, omlouvám se předem za anonymitu, ale těhotenství je čerstvé a nechci, aby se to už vědělo, chodí sem spoustu známých. :kytka:

Můj problém: první těhotenství 8/2014 akutním císařem po 36 hodinách, kdy odtekla plodovka a porod nepostupoval, nyní těhotenství, kdy jsem otěhotněla po cca 10 měsících po porodu. Moje matka mě porodila pomocí kleští - taktéž nepostupující porod a zaseknutí v porodních cestách. Mojí lékařkou mi bylo oznámeno, že by se druhý porod měl zkusit přirozeně a případně opět po cca 10 hod ukončení sekcí. Děsím se toho, jak čert kříže, první porod byl nepříjemný a tak trochu jsem počítala s druhým císařem.

Má otázka zní: Máte někdo podobné zkušenosti a jak jste dopadly? A další - jsou k tomu v poradně v Pardubicích nebo Chrudimi přívětiví? K druhému císaři po podobné zkušenosti?

Děkuji moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5829
14.7.15 13:44

Já bych si stěžovala na jizvu, že tě to táhne a bolí..a to ti zajistí druhého císaře. Neměli by to riskovat ani v jedný porodnici. Kdyby jim nestačilo to, co už máš za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.15 13:46

@Kyslíková jizva mě bolí už nyní, říkala jsem i lékařce, ale prý je v pořádku..:(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.15 14:18

Jdi na císaře. Po jednom císaři rodit přirozeně bych se bála, kdyby byly císaře na přání hned jdu, protože vaginální porod je zlo, po něm jsem k ničemu, sex nemožný a to mám tolik roků od porodu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.15 14:21

Já právě chci císaře, z několika důvodů, ale bojím se, aby mi k tomu napsali papír dopředu.. nechci prožívat to, co při prvním porodu :( fakt se toho bojím..

• Citovat
  • Upravit
14100
14.7.15 14:23

Předem se omlouvám, že nenapíšu ze zkušenosti. Doktorka tě přeci po akutním císaři nemůže nutit do přirozeného. Navíc když říkáš, že tě bolí jizva. Vím tedy, že obě porodnice se snaží o VBAC. Ale nejdřív bych netlačila na doktorku. Pěkně postupně se sem tam zmínit, že jizva bolí. Případně pokud pak budeš chodit už do porodnice, tak to říkat i tam. A nebo udělat sondu rovnou v obou porodnicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.15 14:23

Tak kdyby na něj nechtěli přistoupit, tak jsem slyšela, že pokud se zajde za psychologem a ten vyhodnotí strach z porodu, tak že ti z toho důvodu císaře mohou udělat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.15 14:24

Nevím, jak v Pardubicích, ale v Chrudimi se snaží za každou cenu vést porod přirozeně. Snažila bych se od doktorky dostat žádanku na CS, i kdybys měla být za simulanta. A v porodnici se nekompromisně ohánět tím, že máš potvrzení od doktora, mohlo by je napadnout to zkoušet přirozeně. Vím to od kamarádky, ta měla taky první porod komplikovaný, druhý chtěli za každou cenu přirozeně a dopadlo to tak, že dítě bylo kříšené a museli ho odvést do HK.

Prosím o zachování anonymity.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.15 14:25

@Flyingfrog omlouvám se, ale co je VBAC? :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.15 14:27

O psychologovi jsem taky slyšela.. :think:

Do HK nejdu ani za zlaté prase, díky nim jsem měla první porod takový, jaký byl.. :cert:

• Citovat
  • Upravit
14100
14.7.15 14:28

Vaginal Birth After Cesarean, vaginální porod po císaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.15 14:30

@Flyingfrog aha, tak to ne, děkuji :lol: před rokem jsem se těšila na přirozený porod, doslova těšila, věděla jsem, že na konci je miminko.. a teď z toho mám osypku už teď..:(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.15 14:31

On vaginální porod nic moc, potrhá, nemožnost sexu, problémy s únikem moči.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.15 14:34
@Anonymní píše:
On vaginální porod nic moc, potrhá, nemožnost sexu, problémy s únikem moči.

poprvé jsem do toho chtěla jít, nyní mám opravdu strach, bohužel i manžel má strach, vše to viděl, volal mi pomoc.. :( nedovedu si to představit znovu podstupovat „pokus“ o normální porod, který s největší pravděpodobností skončí opět sekcí…

• Citovat
  • Upravit
14100
14.7.15 14:34

Anonymní (14:31), jak který vaginální porod. Ne všechny vaginální jsou stejné, ne všechny císaře jsou stejné. Mám za sebou vaginální dva a nic z toho, co ty popisuješ, se nekonalo.

Anonymní zakladatelko: Zkusila bych fakt teď doktorce neříkat rovnou, že chceš císaře. Když ti říká, že bys měla zkusit přirozeně, tak asi pro plánované císaře moc není. Spíš tak ob kontrolu bych připomínala, že jizva jako dost bolí.

A za nějaký čas bych se informovala v obou porodnicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková