Císařský řez v Bohunicích

Napsat příspěvek
Velikost písma:
516
9.8.12 09:43

31Léňa- já jsem měla plánovanej císař kvůli očím, ale doposledka jsem to nevěděla, že budu rodit císařem, jak jsem chodila na ozvy, tak po mě mudr chtěla potvrzení od očaře- měla jsem v dětství operaci očí. No a pak to byl fofr, donesla jsem potvrzení o mudr mě hned na druhý týden objednala k hlavnímu mudr a ten rozhodl jestli mě ho udělají a objednal mě za tři dny na toho císaře. Honzulka je malinkej a to mě na UZ řekla mudr před operací, že má 3 kg a nakonec měl o půl kg míň, ale on to určo dožene, akorát to kojení je mazec, jak je maličkej, tak to prso neutáhne. Z postele nás vyhnala sestra druhej den ráno, nejdřív rehabilitační s náma civičla nohy a pak do sprchy a přesun na normál. pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
9.8.12 09:56

Femme-F- tak miminko mě po porodu nepřiložili, hned ho odnesla asistentka na očištění a vážení, potom mě ho donesla jenom ukázat a mohla jsem si ho pohladit, ale já jak jsem slyšela, že plače, tak jsem plakala taky a byla jsem z toho rozrušená a mudr byla namrtvici, že měla semnou co dělat, začal mě blbnout tlak, tak jsem se musela uklidnit a nesměla jsem chvilku ani mluvit, jak jsem se sklidnila, tak to bylo dobrý, akorát mě přišlo to šítí strašně dlouhý.
Cítíš normálně ruce a hýbeš prstama u nohou, bylo to zvláštní, ale když mě anesteziol. řekla, že už se řeže, tak jsem nevěřila, cítila jsem jenom tahání a jak na mě makají, ale bolest vůbec.
Po porodu tě odvezou na pokoj, manža tam mohl jen na chvilku a pak ti pořád měří tlak a kontrolují tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
9.8.12 15:44

@Janča005 je mi z toho uplne uzko ze nebudu mit malou u ebe, ze bude chudnka nekde sama..to je hrozny. Chce se mi z toho brecet. Uplne koukam ze Ti to naplanovali za 3 dny!!! 8o To se planuje takhle narychlo?? A v koikatem ze ti to delali tydnu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
9.8.12 15:45

@Janča005 ajo uz vidim…ve 40tt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
9.8.12 16:06

No on nikdo do té doby po mě prohlídku od očního nechtěl a já jsem sama nevěděla, že tam mám jít, takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
26.9.16 11:50

Epidurální antestezie Brno Bohunice

Maminky které jste podstoupili epidurální anestezii v Brně Bohunicích v tomto roce, můžete mi pomoci s následujícím otázkami?

• může být přítomen na sále manžel?
  • kdy a na jak dlouho vm ukázali miminko?
  • mohl mít místo vás manzel bonding?
  • je možné v případě nadstandardu být po operaci rovnou tam a ne na JIP?
  • je možné mít na nadstandardu miminko ihned u sebe (samozřejmě za přítomnosti manžela, je mi jasné, že žena není schopna se hned postarat)?
  • kdy vás „nutili“ stoupnout si?

Moc děkuji všem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
26.9.16 12:19

Pokud ti to pomuze, mela jsem sekci v roce 2014 v prosinci. Manzel pri epiduralu byl pritomen bez problemu. Malyho mi ukazali na vterinku nez ho odnesli vedle na vazeni atd. sel tam manzel, me zatim sili. Pak mi donesli malyho ukazat a odnesli ho na novorozenecke odd. Bonding nevim, ale myslim, ze je to o domluve. Mela jsem nadstandart a byla jsem pres noc na JIPce. Je tam jeden nadstandart i pro dva, tak by nemel byt problem. A vstavala jsem za 24 hodin po operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
26.9.16 12:29

@Hanesi já jsem sice SC v Bohunicích neměla, rodila jsem přirozeně, ale byla jsem před měsícem na předporodním kurzu a potvrzuji slova @bravosefe, že to co píše, pořád platí. Aspoň nám to tak PA říkala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
26.9.16 12:37

@Yukii @bravosefe holky děkuji :) takže té JIP (a izolaci od miminka) se v Bohunicích asi nevyhnu co? :roll: :nevim: Právě jsem si různě četla že některé nemocnice to umoňují, snad i Obilňák, tak jsem myslela že i v Bohunicích to tak bude.
A na tom sále jsi ho @bravosefe viděla teda jen na chviličku? Ani ses nemohla s ním pomazlit? Nevím, jestli to vůbec jde, zda máš ruce volné nebo ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
26.9.16 12:46

Jen na chvilicku a pak po zvazeni a umyti mi ho donesli taky jen na chvilku. Mela jsem volne ruce tak jsem ho pohladila a pak na novorozenecke za nim sel manzel. Pak ti mimino vozi na krmeni co 4 hodiny. Neni to tak strasny jak to vypada, neboj mimca si uzijes doma az az :-) zkusila bych se tam zeptat na ten nadstandart pro dva, ze by tam byl i manzel a mozna by ses vyhla i te JIPce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
26.9.16 12:50

Manzel u porodu ano od zacatku do konce, pokud je vse ok, sedi u hlavy a jde pak s asistentkou vazit merit mimino do vedlejsi mistnosti ale hned se vraxi se zabalebym miminkem co ti chvilku ukazi-drzel manzel, pak ho odnasi.ty mas ruce prikurtovany protoze jdou v nich kanyly a na pazi tlakomer. Sestricky nas i vyfotili.Pak je jip nevyhnutelna, lezela jsem do druheho dne do rana. Miminko vozi na kojeni a manzel s nim taky prijel na chvili.ale nemuzes se hybat takze kojeni s tim ze se pokusis lehnout trosku na bok atd. druhy den rano je pokus o vstani z postele a sprcha. potom na pokoj zase miminko vozi ty muzes za nim ale vetsinou tezko vstanes z postele. prakticky az ten dalso den jsem miminko mela u sebe porad, ale zalezi jak se citis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
26.9.16 12:51

Nadstandart jde pokud je volny a manzel tam muze i spat klidne.ale se vyhnout neda a ani bych to nepokousela, je to pooperacni stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
26.9.16 15:15

@bravosefe @Dice holky děkuji za rychlé reakce. Já po prvním porodu musela na sál v celkové anestezii a to jsem právě skončila na JIP a malou dostala až třetí den (dříve bych to ani fyzicky nezvládla). Ale říkala jsem si, že třeba po epidurální anestezii by to mohlo být jiné…no škoda, bylo by to fajn ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí