Číšnice a její práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
anonymka5
18.3.15 13:52

cisnice a jeji práce

Ahoj prosím ty které dělaly číšnici aby mi poradily..Je normální aby číšnice pomáhala v kuchyni utírat příbory a nádobí?? Vím že musím umývat skleničky atd co k baru patří..Ale dnes a včera po mě chtěly abych dělala i v kuchyni…připadám si jk otrok jak se mnou furt mávají atd :( možná jsem jen naivní ale já myslím že to nádobí patří té co ho umývá :( vzaly mě jako číšnici a ne jako posilu do kuchyne…děkuji moc že poradíte

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18.3.15 13:54

Mno a mas to ve smlouve? pokud ne, tak to nedelej, ja vim, je to tezky dneska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymka5
18.3.15 13:56

@mmaarrcceellaa no mám to jen na dohodu jako ostatní číšnice..ale ta co je tam už rok jsem si nevšimla že by dělala takové věci..i to chování ke mě atd..mi přijde že jsem tam jen poskok který se jim na to zrovna hodí..

• Citovat
  • Upravit
1806
18.3.15 13:57

Já když brigádničila, tak jsem ho kolikrát i myla a vařila… A kdo ty příbory roznáší? Ty nebo ta co ho umývá, protože jsou její?… V týhle práci hold dělají všichni všechno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymka5
18.3.15 13:59

Ty příbory co jsou umyté vždy nechají ve vodě neutřené a zavolají mě..dnes jsem radši šla dřív domu :( nee ty příbory až je někdo utře se dají v kuchyni do kastlíku

• Citovat
  • Upravit
21911
18.3.15 14:04

@anonymka5 Ja jsem asi ze stare skoly ;) Ale kdyz jsem delala gastronomickou skolu tak pribory pulirovali cisnici. Nejakou dobu jsem jako servirka pracovala a holt to patrilo k lesteni sklenic, ikdyz na ty jsme uz meli mycku. Nadobi jako takove je prace kuchare a nebo pomocne sily ;) Jak je to dnes netusim, uz nejsem v oboru hodne dlouho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
18.3.15 14:09

Taky jsem dělala nějaký čas servírku. Tak jestli je utírání příborů to největší zlo, který tě potkalo, tak to ti tleskám :potlesk: To si ještě v práci v gastronomii nic nezažila… A myslím, že to je úplně normální, že si číšníci leští příbory. U manžela v hospodě to tak dělají normálně všichni a nikoho ani nenapadne proti tomu něco mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
18.3.15 14:19

Rekla bych, ze co po tobe muzou chtit, zalezi na typu podniku. Ja delala ve velkem hotelu, kde, aby cisnici pomahali v kuchyni, naprosto neprichazelo v uvahu. Nicmene prave tam, v 5* hotelu, lesteni priboru byla jasne prace cisniku. Nikdo neocekaval od pomocne sily v kuchyni, ze pribory odevzda bez otisku. Pak jsem delala v malinkem podniku, kde naopak vsichni delali vsechno, kdyz kluk, co myl nadobi, byl na dovce, myl ho nekdo z nas. Ale ten teda zase ty pribory vetsinou i lestil. Zalezi na podminkach, ale lestit pribory je spis prace cisniku dle meho nazoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4049
18.3.15 14:48
@svituska píše:
Já když brigádničila, tak jsem ho kolikrát i myla a vařila… A kdo ty příbory roznáší? Ty nebo ta co ho umývá, protože jsou její?… V týhle práci hold dělají všichni všechno..

Nedelaji. Servirka je servirka a pomocna sila je pomocna sila. Kuchar taky nechodi pulirovat sklo.
Zakladatelko, asi tim, ze jsi tam jen na dohodu, tak maji pocit, ze te muzou takle vyuzivat. Pokud ti to prijde uz nad ramec, tak se ozvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4049
18.3.15 14:51

No takhle..jestli po tobe chtej jen ty pribory, ve chvili kdy neni zadna prace, tak bych to jeste tak neresila, ale jestli te tahaj do kuchyne delat i jiny veci, tak bych se na to zeptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
18.3.15 14:56

Já když jsem byla na brigádě v menší restauraci, tak jsem příbory leštila jen v případě, že jsem neměla do čeho píchnout a pomocná síla měla plné ruce práce. Nikdy mě ani na chvilku nenapadlo protestovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
18.3.15 15:04

Ja bych rekla, ze to proste clovek vyciti. Zlezi na situaci a na prostredi. Nekde bych v pohode vypomohla a necitila se vubec zneuzivana, jinde naopak. Jestli se citis, ze s tebou zametaji, tak se nedej. Ale na lesteni priboru jako takovem nic spatneho nevidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3795
18.3.15 15:04

Hlavně v menších podnicích dělají všichni všechno. Kamarád je kuchař, a taky musí zaskočit za číšníka, když je potřeba. Stejně, jako v jiných oborech (pokladní doplňuje zboží, např.)Pokud zakladatelku tíží jen pulírování příborů, měla doposud úžasný život :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.15 15:52
@anonymka5 píše:
@mmaarrcceellaa no mám to jen na dohodu jako ostatní číšnice..ale ta co je tam už rok jsem si nevšimla že by dělala takové věci..i to chování ke mě atd..mi přijde že jsem tam jen poskok který se jim na to zrovna hodí..

nesmis se dat! a když to nepujde najit si něco jiného. vis, ja ti rozumim, clovek chce vyhovet a pak s nim vymetaji.me to trvalo nez mi doslo ze proste vse delat nemusim.ale je to boj. drzim palce.ja osobne si myslim ze cisnice je proste služba a hlavni je komunikace s hostama a obsluha jako takova. a ne zadna otrocina typu umejvani nadobi nebo vytirani. rozhodne ti to nezavidim ale pokud je ta práce jinak fajn tak si nastav vlastní hranice…hele v nejhorsim te vyhodi a najdes si něco lepšího! hlavne si verit a nenechat si namluvit ze něco musíš. jojo zamestnanci jako ja nejsou oblibeni u sefu. chapu jakej je voprus když si na tebe někdo zasedne. uplne si vzpominam na moji první sefku…všechny byly zlaticka a me vykala bleee..tri roky mi trvalo nez jsem odesla a to jsem si myslela ze se zavdecim prescasama. kdepak nakonec premie dala holce co se flákala vecne na cigu.me nekdy pripada ze zakonik práce je jen takova srandicka pro pobaveni, jako fakt hnus co se deje poslední dobou v cechach v nekterych oborech. HLAVU VZHURU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.15 16:01
@Pajka89 píše:
Taky jsem dělala nějaký čas servírku. Tak jestli je utírání příborů to největší zlo, který tě potkalo, tak to ti tleskám :potlesk: To si ještě v práci v gastronomii nic nezažila… A myslím, že to je úplně normální, že si číšníci leští příbory. U manžela v hospodě to tak dělají normálně všichni a nikoho ani nenapadne proti tomu něco mít.

ja myslim ze zakladatelku spis depta ze s ni vymetaji nez ten fakt ze to dela. rozumim ji dokonale. spravnej sef by mel tohle rict předem a jasne a bez debaty, ber nebo neber a ne v prubehu menit pravidla a pridavat praci.to není fer jednani a je fuk jestli jde o brigadnici která je tam dva vecery v tydnu nebo stalou silu. zkratka jasne rict co patri k povinnostem a hotovo a ne s novym clovekem vymetat tam kde zrovna někdo chybi.
když nekdy si to lidi delaji sami, ze se neozvou. pokud je to v miste kde na jedno místo ceka zastup lidi, tak je pak tezko delat ramena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat