Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máme Baby Vac 2 Arianna a teď jí bohatě využíváme při Vojtíškově rýmě.
Ale teda řeknu vám, to čištění…
Originál kartáček je úplně na dvě věci, je dost tlustej a není zahnutej, takže ten nosní nástavec se čistí strašně blbě, když se nudle uchytí v tý baňce na stěně.
A teď se mi dostal nějaký pěkný holub až doprostřed hadice co se dává do vysavače a je tam přilepenej a nemůžu ho dostat ven… ![]()
Nehledě na to, že jediný hygienický čištění doporučují mýdlovou vodou a nosní nástavec lihem.
Dáváte to někdo do nějaké dezinfekce (píšou, že se nemají používat žádné detergenty ani chemikálie, anisterilizace…)
a máte tip, jak vyčistit tu hadici?
Díky ![]()
Já nechávám odmočit v horké vodě a jednou za čas propláchneme Jodisolem.
Popravdě řeším furt to samé. A taky nevím a to už odsávačku používáme rok a půl
Párkrát jsem to zkusila rozebrat, odmočit a vyšťourat špejlí. Když se to dělá opatrně, tak se v tom nezlomí. Špejlí čistím i ten nástavec - dá se tam dostat z obou stran, ale blbě.
Prostě odsávačku holt máme hnusnou.
Ja okamzite po odsavani vyplachuju, to je asi nejlepsi. Jinak kdyz neco zaschne, odmacim v teple vode. Pripadne naleju vodu, jeden konec ucpu palcem, voda drzi uvnitr a ja trepu.
To je tedy popis.
![]()
já to hned vypláchla, když to nešlo, tak jedině namočit do horký vody s Jarem a nechat odmočit, pak to proudem vody šlo ven… ale naštěstí jsem tolik nepoužívala - měly jsme rýmu jen 2 týdny ![]()
Lucci píše:
Ja okamzite po odsavani vyplachuju, to je asi nejlepsi. Jinak kdyz neco zaschne, odmacim v teple vode. Pripadne naleju vodu, jeden konec ucpu palcem, voda drzi uvnitr a ja trepu.To je tedy popis.
![]()
No jo, ale pokud se odsávačka používá takřka pořád, tak se to nestíhá. Výrobce píše, že by se měla osušit
Malý trpěl na tu zadní rýmu a ta se ho
držela skoro pořád. V tý době se odsávačka vlastně dostala do toho hnusného stavu, ze kterého už se mi jí nedostalo dostat.
Dělám to úplně stejně - odmáčením a třepáním - a odsávačka je naprosto děsná… taky máme dvě děti, tak co chci, že jo.
Ten nástavec ještě jde, odmáčí se, protřepe, případně ho vyčistím takovou tou ušní štětičkou, tím mi to docela jde. Ale nejhorší je ta hadice, tam když se něco nevypláchne, nechce to ven nijak. Holt co naděláme, do pusy to nestrkají a u nosu to musejí přežít ![]()
Lucci píše:
Ja okamzite po odsavani vyplachuju, to je asi nejlepsi. Jinak kdyz neco zaschne, odmacim v teple vode. Pripadne naleju vodu, jeden konec ucpu palcem, voda drzi uvnitr a ja trepu.To je tedy popis.
![]()
Dělám to úplně stejně, popsala jsi to mooc hezky a výstižně ![]()
Proplachuju ihned horkou vodou.
Jestli je hnusná, kup si novou, vždyť to stojí dvě stovky.
Rozumbrado, ať žije ekologie, co
Mně osobně hnusná odsávačka nevadí. Vymytá je, jen prostě nezáří novotou. Tohle není spotřební zboží určené na jedno použití.
Proudem teplé vody a jde to dobře jen se musí hned po odsátí …proplachuji ve vaně a problém nemáme…máme teda ten starší typ, ale myslím, že jsou skoro stejné.
Mame doma taky nove porizenou Babyvac2, cisteni delam tak ze oddelam vsechny casti, co oddelat jdou, pustim kouhoutek na co nejvetsi proud teple vody, omyju to, pak si dam do hluboke misky dost horkou vodu s tekutym mydlem, necham to tam tak cca necelou minutu odstat a mezitim projedu vodou i trubicku, a pokud se tam necho uchyti tak hold to profukuju, a jak nekteri psali, vse delam hned, co holky odsaju, pac se to cisti nejlepe. Jinak si ji moc chvalim, doted jsem holky odsavala klasikou a to byl uz des
![]()
Amabilis77 píše:
Rozumbrado, ať žije ekologie, coMně osobně hnusná odsávačka nevadí. Vymytá je, jen prostě nezáří novotou. Tohle není spotřební zboží určené na jedno použití.
máš ji rok a půl. Pro mě za mě ji pak klidně ještě někomu prodej ![]()
rozumbrada píše:Amabilis77 píše:
Rozumbrado, ať žije ekologie, coMně osobně hnusná odsávačka nevadí. Vymytá je, jen prostě nezáří novotou. Tohle není spotřební zboží určené na jedno použití.
máš ji rok a půl. Pro mě za mě ji pak klidně ještě někomu prodej
Já si myslím, že nemá smysl prodávat něco, co stále používám a to poměrně často
Dělám si srandu. Prostě nemám potřebu kupovat novou jen proto, že tahle není výstavní. Pokud by to ohrožovalo zdraví dítěte, tak jasně (takový prase teda fakt nejsem
),že taky koupím radši novou. Ale nic jí není, je čistá, ale prostě zašlá (pro mě rovná se hnusná) a lepší už to nebude, leda bych to vybělila chlórem ![]()