Průjem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.9.10 12:46

Průjem

Zdravím, moc se omlouvám, že zakládám nové téma, určitě tu je něco ohledně průjmu, ale nemám čas to hledat.
Malý zvracel večer a ráno měl průjem. Teď odpoledne mu teplota stoupla na 38,3°C. Co může dítě jíst při průjmu a jak mu můžu pomoct od průjmu? Mám doma čaj od průjmu a co víc mu můžu dát? Doktorka tam už dneska není zítra k ní určitě zajdu, ale chtěla bych malému pomoct už teď. Prosím o jaké koliv rady. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12735
20.9.10 12:48

Mrkev, rýže, ovesná kaše, banán, to vše tuží, řešila jsem to minulý týden, řekli mi ještě u doktorky dávat černý čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
20.9.10 12:59

My jsme dávali černý čaj trochu slazený, borůvkový kompot, rohlík, suchary, odvar z mrkve, mlíko jsem šidila odvarem z rýže, banán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
20.9.10 13:05

Já měla teď střevní chřipku (kojící) a v lékárně mi doporučily Probiotika Laktobacily „5“ s L.Casei a enterickým povlakem - kapsle. Je to od 1 měsíce, můžou to i děti, je to na průjmy. Stojí 30tobolek asi kolem 180kč, ale zabralo to do hodiny. V lékárně mi tvrdily, že do 2 hodin by to mohlo zabrat, nevěřila jsem, ale bylo mi opravdu dost zle, horečka, průjem, zvracení…a do hodiny tuhá stolice, horečka pryč..Mohu jen doporučit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
20.9.10 13:09

Tohle všechno můžeš dát ale jen pod podmínkou že už tři hodiny nezvracel. Jinak to neudrží a bude zase zvracet. V tom případě dávej ledově vychlazený třeba fenyklový čaj nebo i ten černej čaj po lžičkách. Pak až nebude zvracet tak v nemocnici dali kamarádky klukovi co tam ležel s průjmem a zvracením /asi rotaviry/ na kapačkách, tak mu dávali přesnídávku, jsem se taky divila, ale prý se má dávat takový jídlo jakou konzistenci má stolice. Takže pokud to z něj teče tak i řídké jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
20.9.10 13:11

Na průjem ze začátku nic sladkého, jinak cukr opět podráždí střeva a je to začarovaný kruh. Čaj raděj studenější, zvlášť pokud zvracel. Nejdřív dát suché pečivo, suché vařené brambory, vařenou mrkev, k pití mrkvový odvar, rýžový odvar, pak už můžeš dát banán a škrábaná jablíčka. Po té nemastnou stravu a pak přejít na normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
20.9.10 19:45

Mám taky zkušenost s Laktobacilkama,opravdu to zabbírá!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
21.9.10 13:01

v lékárně prodávají speciální drink nějak od 6.měsůcu a do toho rozmíchávám jeden sáček Smekta je to volně prodejné, našemu to i chutnalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.10 15:13

Holky děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat