Čištění peří

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6.7.22 11:25

Čištění peří

Mám dotaz, koupili jsme starou chalupu i s vybavením. Jsou v ní klasické péřové duchny, ale smrdí zatuchlinou. Máte někdo zkušenosti s čistírnami peří a přešívání do nových sypků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20834
6.7.22 12:15

Normálně doneseš peřinu do čistírny a pak si pro ni přijdeš a do nových ti to tam určitě taky zvládnou prehodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
6.7.22 12:20

Co konkrétně chceš vědět? Dáš jim tam peřinu, zeptají se tě jakou chceš barvu duchny.. a za pár týdnů si jdeš pro nově přešitou a naplněnou peřinu.

• Citovat
  • Upravit
53518
6.7.22 12:32
@dešťová víla píše:
Mám dotaz, koupili jsme starou chalupu i s vybavením. Jsou v ní klasické péřové duchny, ale smrdí zatuchlinou. Máte někdo zkušenosti s čistírnami peří a přešívání do nových sypků?

Ano. Ale cizí duchny bych nekompromisně vyhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
6.7.22 12:37
@Russet píše:
Ano. Ale cizí duchny bych nekompromisně vyhodila.

Proč taková razance? Já mám peřiny po prababičce. Po po vyčištění a přešití pořád dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.7.22 12:51
@divine woman píše:
Proč taková razance? Já mám peřiny po prababičce. Po po vyčištění a přešití pořád dobrý.

Nespala bych pod něčím, do čeho se potily generace přede mnou. Jestli dům od někoho koupili i s duchnami, tím spíš by to letělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14565
6.7.22 14:31

@Russet tak zrovna peří se necha vyčistit a je jako nové, synek se dá úplně nový. Kvalitní periny z prachového peří jsou dneska ku.va drahé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.7.22 14:37
@Semtex píše:
@Russet tak zrovna peří se necha vyčistit a je jako nové, synek se dá úplně nový. Kvalitní periny z prachového peří jsou dneska ku.va drahé :think:

Já o to nestojím. Dřív byla nevěsta s peřím terno. Mám radši deku, co můžu hodit do pračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný