Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý večer maminky.Poraďte mi prosím,jak mám vyčistit černý čmouhy na rámech plastových oken.Jsou tam prostě vidět jejich prsty jak okna brali do ruk.
Montéři,kteří nám okna montovali říkali,že to určitě půjde dolů,ale jarem ani lihem jsem to nevyčistila.Mám strach,abych si okna nezničila.Děkuji za rady.Blanka
ahoj, u nas to slo dolu az casem, umyvala jsem to jednou tydne a po nejake dobe to zmizelo. mela jsem na to LOC od amway.
Nastrouhané mýdlo na praní do horké vody…nanést hubkou a nechat chvíli působit a pak hadrou setřít
opatrně nekapat na stěny okolo (žere to i malbu)…
Doufám, že to zabere…u nás to fungovalo
e.v.a. píše:
a co CIF? Já tím rámy myju běžně.
Taky jsem si jistá, že Cifem to půjde dolů úplně normálně! Mýdlo apod. na tohle nezabíralo skoro vůbec, nebo za nadlidského úsilí, ale tím Cifem stačilo přetřít…
Mi to šlo dolů práškem - Colon. Namočit houbičku, na to trošku prášku a bylo to hned pryč. Rámy tím myju pokaždé, když tam je něco co nejde dolů vodou s jarem.
Ahojky, mám nějaký speciální sprej Star, kterým umeju všechno, co nesvedu ostatníma přípravkama. Čistím s ním i tyhle plastové rámy u oken.
já čistila také takové šmouhy a měla jsem na to cilit bang na mastnou špínu. Jen jsem nastříkala, chvilku nechala a papírovou utěrkou utřela. Šlo to samo ![]()
Ještě mám dobrou zkušenost s Ajaxem s jedlou sodou. Ne teda přímo na oknech, ale brácha je obráběč kovů, takže mastné černé ťapance máme všude ![]()
Na plastová okna se sluncem přiškvařila zakrývací folie,
Nejde dolů. Poradíte?
Jak mám vyčistit barvu z rámu oken? Barvu sem normápne smyla cifem ale mám tam ještě od barvy jakoby zacuclou barvu do rámu oken prosím poradte? dekuji
Nemá někdo zkušenosti jak nejlépe umýt okna, které zčernaly z dýmu při menším požáru záclony.
Nevíte prosím někdo, jak umýt fasádní barvu z rámů plastových oken? Díky moc ![]()
Ja ramy myju jarem a Clinem. A pouzivam cistic na plasty W5 z lidlu-to je lesk jak blesk, pouzivam i na jine bile plasty-wc prkno, kos..