Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojek holky,
bydlíme s přítelem v 1+1 a v lednu k nám přibude ještě miminko a já stále hledám nějaké tipy jak se v jednom pokoji uskládat všichni tři.. Teď si větší byt dovolit nemůžeme, takže bych potřebovala poradit, jak nějak šikovně „přidělat“ úložné prostory( na papír,oblečení atd..musela jsem komodu vyklidit pro mimíska..Přemýšlela jsem o ozdobných krabicích nebo boxech,do kterých by se dalo schovat třeba i nějaké oblečení…fakt nějak nevím… Budu ráda za každý tip…díky
A jak máta vysoký stropy ? Jinak třeba já na věci na šití atd. jsem si koupila skleněný police a v ikea ty jejicj barevný krabice, maj různý velikosti a ty si tam štosuju na sebe, navíc to dobře vypadá, jak je to barevný. Ikea je na tohle úžasná, všechny ty jejich krabice, boxy. Doporučuju pro mimíse koupit pod postýlku tohle http://www.ikea.com/…cts/10128423, na plíny atd. Já jsem se třeba obešla i bez přebalováku, měla jsou tu podložku s pevným dnem a stačilo to, dávala jsem si jí přes postýlku. Pokud nemáte vestavěný skříně, tak na normální stohovat krabice, bedny, pod postele úložný bedny. Všude, kde to jde narvat regály.Dobrý jsou kapsáře na drobnosti, třeba dát ho z boku na postýlku na krémy atd.
Markéta
My jsme si v 1+1 vystěhovali oblečení na chodbičku a část špajzky v kuchyni využívali pro kancelářsk věci.
Něco se dalo šoupnout i na wc (veškerá kosmetika a čistidla) a hlavně jsme měli úložné boxy pod postelama i postýlkou! že se šlo do stropu je jasný a na sezónní věci, jsem využívali sklep hlavně na boty. Dalo se to a to jsme tam měli 10měsíců děti dvě a ani mě nepřišlo že by jsme měli nějak extrémně málo místa…
Ja mam postylkou 3 tyto krabice na koleckach , krasne se mi vejdou pod postylku delky 120 a i na vysku jsou presne, kdyz neni stazena bocnice (ale nemam postylku ikea, mam starou).
Pokud mas zbytecne moc prostoru na satnich tycich, jdou tam zavesit tetilni police , lepsi jsou ty se zadni stenou, nepropadavaji veci. Pokud mate hodne „visicich“ veci, tak naopak muzete mit dve satni tyce nad sebou.
Ikea je na toto genialni. A vykryt vsechny hluche prostory. Krabice i v suplicich komody nebo skrinky jsou super, protoze kdyz jsou veci srovnane, tak se jich tam vejde vic.
Příspěvek upraven 08.11.09 v 20:48
.. no a vůbec nejlepší je udělat důkladnou hromadnou debordelizaci všeho..My udělali před příchodem miminka jarní úklid ( hlavě oblečení ,které nenosíme, staré boty, nepotřebné krámy a suvenýry, polorozbité spotřebiče, atd.) a já nestačila koukat, kolik jsme naplnili 120 l pytlů. Najednou skříně poloprázdné. Fakt nebýt sentimentální a nekřečkovat..
A jak píšou ostatní, úložných boxů všech velikostí na kolečkách i bez je spoustu na výběr..
Také jsme začínali v 2+0 až do 3 let dítěte, takže známe..
Ja jsem jako ulozne prostory vyuzila bananove krabice, ktere jsem potahla tzv uklidovym papirem. Bananovky mame na satni skrini jako nastavec, vypada to celkem slusne a vejde se tam hodne. Hlavne takove ty neskladne veci. Obleceni jsem taky hodne probrala a dala na charitu - kdybych je mela dat do popelnice, tak by asi zustaly doma - takhle jsem z toho mela aspon dobry pocit. Detskou postylku jsem kupovala se suplikem, prave kvuli uloznemu prostoru..
no já právě taky přemýšlela nad krabicema apod z ikei..
Jinak jsem tzv. debordelizaci udělala a víc už vyhodit nemůžu:))) Každopádně zkusím tu ikeu, protože ani ty ceny se mi nezdají nějak velké…moc děkuju, kdyby jste přišli ještě na něco, tak písněte:)
AHOJ,
já si je objednala na www.barevneuloznekrabice.cz
jsem moc spokojená s pevností (ANI NÁŠ DRAK JE NEROZLOŽIL)barevností i s rozměrem…
Děvčata, po jedné delší slovní přestřelce s mým jinak dobrým kamarádem jsem sám pro sebe přijal zásadu: nejvíc volného místa, které mám doma k dispozici, se nachází… na stropě. A všude, kde to jen trochu jde, bych dával stabilní podstropní police. V krátkých chodbičkách se dají udělat celé úložné stropní podhledy. Zespodu polepit např. podhledovým polystyrénem, nejlíp tím, co už je potahovaný, no a máte vystaráno. Sám jsem se divil, kolik kufrů oblečení se tam vleze.
@Jura007 píše:
Děvčata, po jedné delší slovní přestřelce s mým jinak dobrým kamarádem jsem sám pro sebe přijal zásadu: nejvíc volného místa, které mám doma k dispozici, se nachází… na stropě. A všude, kde to jen trochu jde, bych dával stabilní podstropní police. V krátkých chodbičkách se dají udělat celé úložné stropní podhledy. Zespodu polepit např. podhledovým polystyrénem, nejlíp tím, co už je potahovaný, no a máte vystaráno. Sám jsem se divil, kolik kufrů oblečení se tam vleze.
Když ono to ne vždycky není pěkný¨, pěkný je to jen u mimoř. vysokých stropů…
Mě se strašně moc líbí takové ty odkládací boxy, hlavně na drobnosti a hračky je to super. Dělala jsem si je sama, jednoduše jsem koupila kartonové krabice a ty jsem si sama polepila a ozdobila, aby se mi hodili do bytu a je to. Nikdo, kdo je viděl, netušil, že je to vlastní výroba. Teď se chystám udělat pár z proutěných košů, podle mě by to taky mohlo vypadat super.
Ahoj, je to už stará diskuze, ale přesně takové nebo podobné krabice bych potřebovala!!! Neví někdo, kde bych je mohla sehnat? Zatím jsem na podobné nikde nanarazila. Díky
No v Brně BAUHAUS nebo HORNBACH, něco i v obchodním domě Vágner, v posledních měsících i TESCO, no a v e-shopech co do dekoru asi vede značka „5th avenue“…
A sakra
Teď jsem zjistil, že můj oblíbený papírnický e-shop odešel do kopru… ![]()