Čisticí prostředky a domácí ČOV

1357
12.8.11 01:12

Čisticí prostředky a domácí ČOV

Hospodyňky, hospodáři, poraďte, čím udržujete domácnost v perfektní čistotě, když nesmíte použít kvůli ČOV ( pochcípali by užitečný čistící breberky) chlorované čističe? Já jsem původně z paneláku a tak jsem vesele všechno čistila hezky pěkně Savem a Domestosem a ten smrad chloru mi dělal dobře, měla jsem opravdový pocit čistoty. Nyní už téměř rok bydlíme v domku kde je ČOV a já celý ten rok zkouším různé nechlorové přípravky a stále nějak nejsem spokojená. Takže čím čistíte WC, odpady, atd? Moc děkuji za typy a rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1137
12.8.11 01:33

Bydlíme v domečku asi 3 měsíce a přesně tohle mi manžel kladl na srdce, že nemám používat přípravky s chlórem, že nám umřou breberky v ČOVce. :lol: Savo a Domestos nepoužívám, ale když jsem se dívala na přípravky které používám, tak jsem tam nic o chloru nenašla, takže používám prostě co zrovna koupím. Také si nechám poradit od ostatních, případně jak poznám že přípravek je bez chloru, když to tam není přímo napsané. Není tam nějaká značka, nebo tak něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
12.8.11 07:21

Ahoj.
Také jsem s tím bojovala. Paní v obchodě mi doporučila Descalen, že ho používá do septiku a asi po 6ti měsících jsme zjistili, že právě tento přípravek nám neustále vybíjí vločky.
Takže manžel koupil výrobky z ekol. řady - Ecover a od té doby ČOVka jede :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
12.8.11 08:17

Co zkusit výrobky od Amway :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
12.8.11 08:19

Ahoj,
bez chloru jsou také čistící výrobky české firmy Dedra. Mají toho spoustu. Dokonce to doporučují při domácí ČOV. Je to hodně koncentrované, dlouho to vydrží a moc to nestojí. Pokud budeš chtít víc info, napiš mi SZ. Ráda poradím :) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
12.8.11 08:43

Ahojky,

taky jsem dlouho hledala než jsem byla s přípravky spokojená. Stejně jak ty ráda jsem umývala Savem :-)Začla jsem s přípravky Ecover,ale ne vše mi vyhovovalo.
Asi rok používám Dedru a jsem moc spokojená, není vůbec drahá a mají široký sortiment.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
12.8.11 09:22

Eurona ma taky biologicky cistic odpadu, ktery podporuje bakterialni kultury v COV. Info na SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
12.8.11 09:44

bydlime v domku rok a pul a nase COVka je ukazkova, lidi z ulice se k nam chodi koukat, jak to ma vypadat :). Na koupelny a zachod pouzivam pripravky znacky Frosch (da se koupit v Bauhausu, nebo i na netu), neni drahy a vysledky me mile prekvapuji. Na co tedy bacha je mycka, poustim ji ta dvakrat do tydne, je to desnej sajrajt pro COVky, na to jsem byla primo upozornovana vyrobcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
13.8.11 22:05
ebirka píše:
bydlime v domku rok a pul a nase COVka je ukazkova, lidi z ulice se k nam chodi koukat, jak to ma vypadat :). Na koupelny a zachod pouzivam pripravky znacky Frosch (da se koupit v Bauhausu, nebo i na netu), neni drahy a vysledky me mile prekvapuji. Na co tedy bacha je mycka, poustim ji ta dvakrat do tydne, je to desnej sajrajt pro COVky, na to jsem byla primo upozornovana vyrobcem.

Tak já právě FROSCH používám a připadá mi to jak z nouze ctnost, jako čistící krémy na umívadlo super, ale v WC míse mám neustále kroužek v úrovni hladiny a prostě to nejde vydrhnout. A s tou myčkou jsi mě teda dostala, jsem se onehdá ptala chlápka co nám instaloval ČOVku a říkal, že mička ok, jen bacha na chlor a louh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
13.8.11 22:59

na WC mam Frosch citronovy a parada, na to, ze mame tvrdou vodu, tak se zachod cely blejska :). Ten jejich druhy (fialovy) jsem nezkousela.
Jojo, mycka to je zabijak :), resp. ty tablety, prasky nebo gely, ale kdyz to neprehanis, tak to COVka prezije.
Co nam bylo doporucovano pro posileni bakterek, je obcas je „nakrmit“ treba kefirem (nebo staci zkysle mleko).
Na cisteni odpadu pouzivam biologicky Golem (koupis v Bauhausu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
14.8.11 09:22

Tak s myčkou bych zas tak nesouhlasila, dají se tam též koupit eko přípravky, super jsou třeba drcené mýdlové ořechy nebo v Albertu začli prodávat značku Claro.
Pro čov jsou opravdu největší zabijáci chlor, louh a oleje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Míšaa.B
3.9.11 16:48

Já používám, zásadně ekologické přípravky od Dedry a zatím jsem spokojená.

• Citovat
  • Upravit
DedaMirek
9.7.12 14:45

šmouhy od bot

Nevím jak se zbavit na podlaze (guma, linoleum, pvc) černých čáranců od bot.

• Citovat
  • Upravit
346
1.9.12 22:42

Dostala jsem se do stejné situace jako zakladatelka, tak bych ráda oživila tuto diskuzi. Úplně by mi v tomto směru stačilo ke štěstí, kdybych měla jasno v těchto věcech:

• jaký čisticí prostředek dokáže udržet v čistotě WC bez drbání štětkou stejně jako Savo nebo Domestos (používala jsem ho cca 1× týdně a WC jsem víc neřešila)
  • co používáte na čistění ucpaných odpadů v koupelně, když ne louh (Fredy cca 1× za půl roku je moje spása)
  • zda ČOVce vadí ekotablety do myčky (používám Ecover)
  • v čem perete+jakou používáte aviváž
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
2.9.12 23:11

Záchod meju octovou vodou. Myčka tvoje myslím, že je OK a peru v Formilu z Lídlu. Ten je ekologický a viváž mám Softlan. Možná ti někdo poradí líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný