Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem si byla jistá, že to ucítím, ale necítila. Když mně doktor řekl, že je dítě otočený, tak jsem byla zklamaná, že jsem to nepoznala a zároveň ráda, že se nakonec otočila, protože se otočila docela pozdě ![]()
Buď cítila, nebo to byla intuice. V 28tt jsem byla na kontrole a malá byla zadečkem dolů. Doktor mě strašil, jak má na čase a jak se musí otočit jinak půjdu císařem (plašil celý těhotenství kvůli něčemu) a já to obrečela jak jsem se bála. No, a ten den večer jsem cejtila něco divnýho, prostě takový jak kdyby divočejší pohyby a najednou jsem cítila kopance jinde v břiše. Řikám partnerovi, že ta se stoprocentně otočila teď. A taky že jo. ![]()
Necítila jsem to ani jednou a nechápala jsem, jak takový manévr mimino nepozorovaně zvládne ![]()
Syna jsem necítila, ten byl otočený k východu už od 22tt a pak už se moc netočil,byl veliký a neměl místo. Zato dceru jsem cítila moc dobře, otočila se až v 36tt a bylo to dost nepříjemné, myslela jsem že se chystá zahrát si na vetřelce a vzít to zkratkou.
Necítila. První dcera byla napříč, otočila se někdy kolem 32.tt, ale poznala jsem to jen z kopanců jinde než dřív. Druhá bzla na posledním utz ve 30.tt hlavou nahoru, to bylo období nepříjemných kpanců do močáku, dr. v pohodě, že času fůra. A najednou jsem začala cítit kopance nahoře, uvidíme, zda to další utz nebo aspoň dr. pohmatem potvrdí. Jinak se tam občas mele tak, že by dle mého zvládla pět kotrmelců, ale ve výsledku jsou pak po uklidnění kopance a boule furt na tom samém místě kolem pupku, tak snad.
Necitila, ale zvracela jsem denně, tak možná to jednou bylo z toho ![]()
Já jsem to cítila u dvojčat. Bylo mě pěkně blbě. Nemohla jsem ani pořádně dýchat a pak děti otočené.
u jedno nee a u druhého ano, ale to jen proto, že bylo po obědě a já odpočívala, najednou se na levé straně udělal ohromná boule a na druhé mi splasklo břicho / jako udělal takový kotrmelec/ pak to zmizelo a bylo. Manžel ležel vedle mě a prý tvl. vetřeleeeeeec už leze ven.
![]()
Já to cítila někdy ve 30 tt v noci.Myslela jsem,že se mi to zdálo a par dni na to na kontrole byla malá hlavičkou dolů. ![]()
Necitila…mala byla napric a pak hlavickou dolu, spis sem pak citila kopanecky a vlneni jinde…ale otoceni jsem necitila ![]()
Mně se dcera otočila pár dní před porodem do správné polohy, ale cítila jsem to jen jako o něco silnější pohyby
Necítila jsem nic, vždycky to bylo překvapení na utz. Děti se mi motaly a motají i po 30 tt. Teď jsem ve 33 tt se třetím,a vůbec nevím jak tam je.