Cítím, že jsem selhala - porod CS, teď nemohu kojit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Cítím,že jsem selhala
Ahoj maminy. Furt brečím a asi se potřebuju někde vykecat a možná i slyšet, že nejsem jediná s mým trápením. Minulý týden se mi narodil syn. Porod byl vyvoláváný po termínu, jelikož se mu prostě nechtělo na svět. porod byl těžký, po 7 hodinách hnusných bolestí ukončen akutním sísařem, protože malej byl vlastně velkej (4,220 kg) a měl velkou hlavu. Prostě bych to při svých 162 cm nepořídila. PO CS po tělesné stránce nic moc a mlíko v nedohlednu. V porodnici mě dětské sestry taky moc nepodpořili, naopak mě vynervili stylem - pokud nechcete kojit, tak to řekněte rovnou!!
začala jsem chodit na odsávačku, ale výsledky až kolem 6 dne a to jen tak, že bylo zašpiněný dno lahvičky. Takže malej furt na UM. Myslela jsem si, že se rozkojim doma, bohužel těch 6 kapek malej nebyl schopnej nasát a furt brečel, takže jedem stále UM. Každej říká - přikládej si ho, přikládej si, ale to, že nic nenasaje a je hladovej, zničenej (já taky) to už je vedlejší. A dnes jsem zjistila, že už nemám ani těch pár kapek. Je mi hrozně, celkově si připadám, že jsem selhala - porod nepřišel, tak jak měl, nakonec, když byl, tak jsem ho nezvládla porodit a te´d ho od sebe nezvládám nakrmit a nejhorší je to okolí
už jsem zralá snad na doktora. přitom je malej tak krásnej a po UM tak spokojenej a krásně chrní. SEm blázen? já se tak cejtim…
Díky za případné reakce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Hlavně klid, MM není živá voda
UM mu nijak neublíží. Pokud vážně kojit chceš, tak kontaktuj nějakou laktační poradkyni a určitě i holky tady poradí jak se rozkojit.
Za mě ale teda tohle, důležitější pro dítě je klidná a vyrovnaná matka, než nervák s odsávačkou u prsa
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kubajzník Hlavně klid, to jsou jen hormony
![]()
Jsem docela zastánkyně kojení, ale tohle by nešlo - hlavní je, abyste oba byli v pořádku, a s pár kapkami MM to rozhodně nepůjde. Takže pěkně buďte na UM, a jestli se ti chce, pořiď (nebo půjč) si elektrickou odsávačku mléka a pokus se tvorbu stimulovat tímhle způsobem. Když se něco vytvoří, přidáš to k UM, a když ne, svět se nezboří.
Drž se, všechno bude dobrý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klid! pokud ti nejde kojení, tak se nenervuj - tolik dětí je na UM a jsou v pohodě. zbytečně se nenervuj a jak již psala @lyrica - v případě zájmu kontaktuj nějakou laktační poradkyni. a porodem se netrap - dítko je na světě, ne?;-) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosímtě klid! Nic si z toho nedělej! KLadeš si na sebe moc vysoké nároky, porod neovlivníš, já taky rodila sice plánovaným CS, ale malý je naprosto zdravé a spokojené mimčo teď už dítě bude mu 20 měsíců.
Pokud CS proběhl v pořádku a je zdravý tak buď ráda za to, že jste oba v pořádku a zdraví. S kojením zkus navštívit nějakou laktační poradkyni, mě se to rozběhlo už v porodnici tak to neporadím. Ale hlavní je spokojenost tebe a mimča posléze. Takže pokud kojit nejde vyprdni se na něj! A dávej mu v klidu UM, hlavní je v tomhle dobrá psychika a šťastná maminka i dítě a je úplně jedno jestli kojíš nebo jste na UM
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To neřeš tak prostě bude na UM. Stejně se ho nikdo nebude ptát do kdy byl kojen. Ano, mateřské mléko je nejlepší, ale pro zdravý vývoj postačí i UM. Já kojila a kamarádka ne (vůbec neměla mléko) a na dětech rozdíl ve 3 letech nepoznáš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kubajzník Vlastně mě ještě napadlo - zkus si pořídit suplementor - miminko dostává UM, a přitom se stimulují prsa k tvorbě mléka. Ale jenom jestli se ti chce, ne pokud by tě to mělo nervovat.
A ještě poslední věc: neselhala jsi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tady je přímo skvělá ukázka toho, jak okolí dokáže novopečenou maminku vynervit, aby se cítila špatně, že nekojí
Holka, klid..pokud opravdu chceš rozkojit, tak asi tu laktační poradkyni, pokud ale z nějakého důvodu nemáš sílu, prostě se nepřemáhej. Musíš si to ale ty urovnat v hlavě. Bud se řídit tím, co míní okolí, nebo co chceš ty.
Já tedy díky za to, že jsme se s takovým přístupem nesetkala, já rodila v porodnici, kde mi normálně sami dali UM, když malej řval a ze mě nešla ani kapka…a to bez jediného kecu nebo blbýho pohledu!
Já se sice doma rozkojila, ale malej je kojenej tak napůl
Plně jen do 6ti týdnů..od 6ti týdnů měl UM 1X denně, od 3 měsíců 2× denně a nyní je mu půl roku, jí už i ovoce zeleninu, na noc pořád to UM a k tomu 3× denně kojím..udrželo se to, až zírám ![]()
Ale pokud bych měla být vynervená a trápit se, tak já bych teda na UM klidně přešla..
Nicméně jak už jsme řekla, to si musíš v hlavě probrat ty sama…co vlastně doopravdy chceš ty, aniž by ses nechala nervit okolím..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejda, poporodní depka jak vyšitá, netrap se zbytečně porodem CS a užívej si, že máš zdravé miminko, MM je jen jídlo, zbytečně se tím trápíš. Já bych na tvém místě zkusila odsávat a pokud by to nešlo tak dávat nadále UM, moje malá je na UM od 2. měsíce a je zdravá, spokojená byla hodná a já se krásně vyspala
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kubajzník nejsi blázen
to je 6ti nedelí…já se taky nerozkojila..komplikace pri cisari..maly se mi prisal po 3 tydnech nebo mel sílu a prd uz moc mléka nebylo, vzdy jsem ho dotlačila UM a popravde abych co hodinu zkousela prikladat mezi tim krmit tak se vubec nevyspim..tak nakonec se mleko ztratilo a má jen UM a prospíva dobre
at uz me trápilo cokoliv v 6ti nedelí po tom jako by kouzelným proutkem to přešlo
neboj se kašli na ostatní dělej si podle sebe co ti vyhovuje! a neměj výčitky
mleko nenajdes ani ja ho uz nevymačkla ale hlavně zdraví no ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kubajzník Netrap se tím, že jsi rodila CS, ber to tak, že kdyby tě za každou cenu nechali rodit přirozeně, mohlo to dopadnout všelijak (moji kamarádku nechali rodit přirozeně 4,6kg dítě, ta by ti mohla vyprávět
). To samé s UM, mateřské mléko není až tak zázračné, jediná výhoda je, že je gratis. Raději dej sunar, než zbytečně nervovat sebe a miminko. Užívej si zdravého a spokojeného děťátka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi šestinedělka a hormony ti dělají paseku, za půl roku se tomu zasměješ
dávej UM a neřeš co okolí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kubajzník v čem jsi selhala? mít tě po ruce tak ti jednu ťupnu po palici
Máš doma malý zázrak, a to jak přišel na svět je uplně jedno, důležitý je on
určitě je i nejkrásnější na celém světě že? ![]()
Co se týče dojení, tak bych ti ťupla ještě z druhé strany
ty jsi maminka a když vidíš že to nejde a po Sunaru je malý v klidu a spokojený tak to neřeš.
Vem kočárek, jdi na procházku a kup si něco pro radost, drobnost, kytičku, čokládu…a užívej si miminka
Teď prožíváš období které se už nikdy v životě nebude opakovat, jsi jen ty a miminko ![]()
P. S jestli se cítíš opravdu zle, tak si dojdi k doktorovi, určitě spolu něco vymyslíte ![]()
- Citovat
- Upravit